Close
Ellery Beach House: recension av naturnära Stockholmshotell

Ellery Beach House: recension av naturnära Stockholmshotell

Innehåller köplänkar/adlinks.

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om fem hajpade svemestertips från influencersfären, där ett av dem var Ellery Beach House på Lidingö strax utanför Stockholm. Jag frågade mig då om detta relativt nyöppnade och hajpade hotell kunde vara sagan om den fula ankungen i hotellvärlden. Detta mot bakgrund av att jag själv inte var särskilt imponerad av mitt hotellbesök på Blue Hotel Lidingö, som alltså är föregångaren till Ellery.

Marknadsföringen under våren och sommaren 2020 inför öppningen av det här hotellet kan närmast beskrivas som någon slags Bondfilm, med passningar till flärd och lyxig beach club-känsla. Kändisbesöken duggade tätt under öppningsdagarna och nu är alltså verksamheten i full gång, om än nedtonad med anledning av coronapandemin.

Ellery beach house hotellrecension
Ellery beach house hotellrecension
Ellery beach house hotellrecension

Ellery Beach House marknadsför sig själva som Stockholms nyaste hideaway och enda Beach Resort, och lockar både besökare och googleranking med sökord som ”hav”, ”padel”, ”pool”, ”cabanas” och ”design”. För ett tag sedan packade jag väskan och lämnade Nynäshamn för första gången på flera månader för att byta miljö och själv försöka få en uppfattning om hotellet.

Ellery Beach House Stockholm blir en resort med en stor spännande pool club och en interiör som hämtar inspiration från 50- och 60-tal. 

Pressmeddelande inför öppningen av Ellery Beach House

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag mycket hellre hade firat tioårig bröllopsdag på Ellery Beach House än på Blue Hotel Lidingö, vilket alltså var fallet för drygt tre år sedan. Min spontana känsla av Ellery är att hotellet närmast kan liknas vid en naturnära poolversion av Haymarket by Scandic vid Hötorget i Stockholm – med tillägget att Haymarket är ett av flera personliga favorithotell (i överkomlig prisklass) i Stockholmsområdet.

Ellery Beach House: recension för ett naturnära hotell strax utanför Stockholm

#1. Ellery Beach House: om hotellet, läget och miljön

Ellery Beach House ligger längst ut på Elfviks udde på Lidingö (denna ö är för övrigt ett populärt bostadsområde för diverse svenska kändisar!) som ligger tillräckligt långt från Stockholm citys livliga gator för att kännas avskilt, men ändå så pass nära att det känns rimligt att checka in även under en snabbvisit i Sveriges huvudstad. Efter ombyggnaden består hotellet av två komplex…

Ellery beach house hotellrecension

…varav det ena är den ursprungliga tegelkolossen där Blue Hotel Lidingö brukade husera innan Ellery tog över. Tegelbyggnaden – alltså huvudbyggnaden – rymmer idag reception, loungeyta, ”beach club” (alltså relax), restauranger och hotellrum.

Ellery beach house hotellrecension

Det finns även en nybyggd och modern hotelldel byggd i trä med stora panoramafönster.

Hotellets fantastiska läge vid havet lämpar sig – helt i linje med hotellets marknadsföring – utmärkt för en ”hideaway”. På vägen hit åker du längs lantliga vägar med betande hästar utanför bilfönstret, och väl framme breder havet ut sig nedanför hotellet. Här kan du se diverse skärgårdsbåtar och Finlandsbåtar tyst glida förbi under ditt besök.

I huvudbyggnaden möts du av en snygg receptionsdisk med prydligt klädd personal, och bakom disken finns loungeytor med bekväma möbler som passar perfekt för allt från distansarbetare till lämpliga umgängesytor för kompisgäng.

Jag börjar besöket med en alkoholfri syrlig drink framför brasan (så glad att de alkoholfria drinkvarianterna blir allt proffsigare överlag!) – och förflyttar mig senare till en stor fåtölj för att beta av mejlkorgen.

#2. Ellery Beach Club på Ellery Beach House

Ellery beach house hotellrecension

Ellery Beach House trycker hårt i marknadsföringen på sin ”beach club”, där man vill förmedla en känsla av stämningen i Palm Springs, Kalifornien – en känsla som också förmedlas genom de snygga foton och videos jag har sett från diverse reklamkampanjer:

Stockholms första Beach Club med inomhus- och utomhuspooler, eldrelax och solsängar. Musiken, drinkarna, maten och aktiviteterna runtomkring för tankarna till Palm Springs. En lekfull miljö där du kan relaxa utan att behöva viska – ett vädersäkert beachhäng årets 365 dagar, med minst 33 grader i vattnet.

– Ellery Beach House

Jag kan säga att den allmänna sinnesstämningen och känslan under ett svenskt vinterhalvår har svårt att komma upp i Kalifornienstandard vilka trix man än tar till, men Ellery gör sitt bästa genom palmer, ananaser, dagsbäddar och palmträd i alla varianter. För extra lyxkänsla ingår i mitt hotellpaket en ansiktsmask för lite C-vitaminboost. Det finns tre pooler att tillgå…

Ellery beach house hotellrecension

… en inomhusvariant inne i huvudbyggnaden och en utomhusvariant intill bastun – som du når genom en kort promenad ut från huvudbyggnaden. Ingen av dessa pooler bjuder dock dessvärre på någon vidare Kalifornienvärme under mitt besök.

Ellery beach house hotellrecension

Den tredje poolen – det vill säga utomhuspoolen vid den nybyggda hotelldelen – är betydligt varmare och därmed vinnaren den här gången. Jag hade gärna sett att alla tre poolerna höll samma temperatur som den senare.

Ellery beach house hotellrecension

För den som föredrar riktiga kallbad finns en till hotellet tilhörande badstege och brygga att ta sikte på…

… och strax intill ytterligare en liten bastu.

Så, hur står sig då Ellery Beach Club i förhållande till föregångaren Blue Hotel Lidingö? Under mitt tidigare besök fanns, precis som nu, både pool, bastu, badbrygga och relaxavdelning. Ellery har tagit ett rejält omtag om helhetsupplevelsen och jag tycker de har lyckats bra – i synnerhet med det som kallas ”eldrelax” (ett rum med öppen eldstad och ett flertal dagbäddar) och den nybyggda poolen. Värt att lyfta är dock att Ellery är just en Beach Club – vill du åt ett ”äkta” spahotell är min rekommendation att boka ett sådant framför Ellery, förslagsvis Falkenberg Strandbad eller Ystad Saltsjöbad som ingår i samma hotellkoncern (Ess Group) som Ellery.

Sammanfattningsvis vågar jag påstå att känslan på Ellery lär påminna mer om Kalifornien framåt sommaren – en jämförelse blir inte riktigt rättvis under ett vinterbesök i pandemitider.

#3. Hotellrum på Ellery Beach House

Själva hotellrummen gav inget bestående intryck under tiden som Blue Hotel Lidingö, däremot var utsikten över vattnet vacker som en tavla:

En bild på hotellrummet under Ellerys föregångare Blue Hotel Lidingö för ett par år sedan.

Under mitt hotellbesök på Ellery Beach House har jag höga förväntningar på hotellrummen…

… och checkar in på rum 289 som ligger i huvudbyggnaden.

Ellery beach house hotellrecension
Hotellrum 289 på Ellery Beach Hotel.

Och vilket lyft! Trots att mitt hotellrum är väldigt litet (jag får nästan pressa mig fram mellan fotändan på sängen och väggen för att nå fönstret) har inredarna lyckats skapa en inbjudande och designrätt hotellmiljö, med en platsbyggd möbel bakom den rejält tilltagna sängen.

Badrummet är klätt med grönt kakel, genomtänkt mönstergolv och gulddetaljer – och det går inte ens att jämföra den här designen med hur toaletterna såg ut innan ombyggnaden. Riktigt snyggt!

Utsikten över havet är givetvis en stor bonus. Jag kan själv inte uttala mig om hotellrummen i den nybyggda delen, men har både sett bilder och hört vänner som öst beröm över utförandet. Nästa gång jag bokar in mig på Ellery (jo, det blir absolut en nästa gång!) kommer jag att ta sikte på ett hotellrum i det nyuppförda komplexet.

#4. Maten och restaurangerna på Ellery Beach House

Hotellet rymmer två separata restauranger, dels Restaurant Palmers på entréplan i huvudbyggnaden dels Coco Beach Club Restaurant en trappa ner.

Jag äter både middag och frukost inne på Restaurant Palmers, som också delvis angränsar till The Bally Bar (till höger i bild). The Bally Bar sägs vara Ellery’s ”bultande hjärta” och är det första du möts av efter du checkat in vid receptionsdisken.

Ellery beach house hotellrecension

Restaurant Palmers är absolut trevlig på alla sätt och vis, och middagsmaten (som ingår i mitt hotellpaket) är över medel, men ingen smaksensation.

Ellery beach house hotellrecension

Hotellfrukosten (under corona är det bordsservering som gäller) är väl tilltagen och håller väldigt bra klass – inte minst nötcremén som är gudomlig.

Lunch på Coco Beach Club Restaurant

Min personliga favorit i matväg blir dock lunchen en trappa ner, i Coco Beach Club Restaurant.

Ellery beach house hotellrecension

I mitten finns en eldstad, inredningen är en fröjd för ögat och stämningen härligt avslappnad. Här sitter sällskap inlindade i den stora gula badrocken som väntar på hotellrummet, men här huserar också uppklädda kostymnissar som ser viktiga ut.

Discokulor samsas med sammetsfåtöljer och rejäla kristallkronor…

… och jag blir sugen på ungefär alla fräscha rätter som presenteras i lunchmenyn. I anslutning till restaurangdelen finns ett helt gäng dagbäddar uppradade, redo för avslappnat häng.

#5. Övrig information om Ellery Beach House och bra att tänka på

Ellery beach house hotellrecension
  • Gym och padelbana: I huvudbyggnadens nedre plan finns ett mindre men riktigt välutrustat gym med både maskiner, vikter och TRX-band. Det finns två utomhuspadelbanor, som jag har hört ska vara bra. (Kostnad 345 kr per bana och timme om du är hotellgäst, för övriga gäster ligger priset på 495 kr.)
  • Ess Group: Ellery Beach House tillhör Ess Group, vilket är en kvalitetsstämpel i sig. Övriga hotell under Ess Groups vingar är, utöver Ystad och Falkenberg, exempelvis The Steam Hotel och Hotell Pigalle. Tips! Gå med i ESS Group Membership Club – Friends of ESS för erbjudanden, specialdeals och potentiella uppgraderingar.
  • Kostnad för hotellrum och förmånliga hotellpaket: Vi bokade ”Lounge Days” för en person i det minsta rummet Petite Mini Double Ocean Small. Ordinarie pris var 1850 kr, men via medlemsklubben Friends of ESS som jag tipsar om ovan knep jag en specialdeal för 1388 kr. I detta paket ingick frukost, ansiktsmask, trerättersmiddag på Palmers, gyminträde, Beach Club Access (18-årsgräns) och sen utcheckning (klockan 12 istället för klockan 10).
  • Ta dig hit: Från Stockholm central tar det enligt Google Maps ca 30 minuter med bil att nå hotellet, som har en väl tilltagen hotellparkering. Åker du kommunalt gäller resrutt enligt sl.se. (Den sökning jag gör visar en restid på 53 minuter från Stockholm central till Elfviks udde, då gäller tunnelbana röd linje och byte till buss 204.)

Läs mer och boka här: Ellery Beach House (adlink).


Här hittar du fler tips om Stockholm med omnejd.

6 comments

  1. Hm, vet inte riktigt vad jag tycker om hotell som försöker efterlikna något men jag skulle å andra sidan gärna testa det här. Tack för en riktigt bra genomgång! Jag saknar hotellnätter (på bra hotell vill säga).

    1. Tack Daniel! Nej du, hotellnätterna har väl knappast duggat tätt det här året… Märkliga tider.

  2. Låter ju ändå rätt mysigt!

    1. Tror du hade gillat det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close