Close
Andra advent: Tävla och vinn presentkort

Andra advent: Tävla och vinn presentkort

I Resfredags andra adventslucka hittar ni ett presentkort på 2000 kronor från Resia. Glad andra advent – och lycka till!

Resia

Den andra luckan presenteras i samarbete med Resia. Resia har ett stort utbud med allt från hotell till charter, flyg, kryssningar, nöjespaket i Stockholm och Göteborg, evenemangsbiljetter utomlands och resor jorden-runt. Jag har själv bokat resor till både Taiwan och Thailand med Resia och är jättenöjd med deras tjänster.  I dagens lucka hittar du ett presentkort till ett värde om 2000 kronor.

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor.

 1. I januari kommer vår familj att åka i väg till Thailand för att stanna under tre månader. Vilken ö kommer vi att bo på?
 2. Om du vinner presentkortet – vart kommer du att åka och varför?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 12 december 2015.  Lycka till! Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Lisa som svarade 2015-12-06 kl 15:51.

Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag.


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. 

82 comments

 1. 1. Ni kommer bo på vackra Koh Lanta.
  2. Jeg drömmer om att ta en ny rundresa igenom Vietnam. Det är ett fantastiskt land som fortfarande är äkta och inte ”turistifisert”. Så presentkortet skulle nog få vara en del av flygbilijetterna.

 2. 1) Koh Lanta

  2) Självklart hade jag rest någonstans jag inte varit. Inte för långt bort men kanske Bergen, Tromsö eller varför inte åkt till St Petersburg? Eller så kanske det blir något helt annat.

 3. 1) Koh Lanta

  2) Vi har släktingar i Tallin som vi aldrig hälsat på så flyget skulle absolut gå dit. De kommer oftast till Sverige men nu kommer det nog dröja till nästa gång. Chattade med ett av barnen där och hon berättade att hon tagit hål i öronen, hade massa kompisar i skolan och ville att vi skulle hälsa på. Jag har lovat att vi ska försöka spara ihop lite pengar men med halvt studiebidrag går det inte värst snabbt. Jag älskar de där ungarna de är så himla speciella och glada när de får träffa sin släkt!

 4. 1. Koh Lanta
  2. Jag skulle åka till Berlin för att hälsa på en kompis som ska ha praktik där till våren. Hon pluggar ca 40 mil ifrån mig så vi ses väldigt sällan, så att både få lite semester i ett land jag inte besökt och återförenas med en gammal vän skulle vara en perfekt sak att vinna!

 5. 1. Koh Lanta.
  2. Warszawa, Vilnius, Tallinn, Riga, Florens eller Budapest – det finns så mycket att se! Europeiska storstäder lockar mig just nu. Jag kommer nog att välja något som ligger ganska nära för att slippa långa restider och byte av tidszon.

 6. ❤️

 7. 1) Koh Lanta

  2) Jag skulle ta med min man till Krakow. Ingen av oss har varit i Polen och det skulle vara intressant och lärorikt för oss båda. Eftersom han är historiker och undervisar blivande lärare tror jag att han skulle kunna använda en del av det vi skulle få se i sin undervisning.

  1. Kaleah GREAT Article! Before discovering your site, I never really knew the traits, I just thought it was me! and yes, I was losing my mind! I do agree that the data suggests that men are more commonly Naiitssrscs, but isn’t this more of a reporting issue? I now know that my Mother was a Narcissist and my ex was a Narcissist as well. I think men in the past may not have seeked help for such issues, but can I suggest that because of changes in our society, we will see the data on women Narcissists increase?

  2. That’s an apt answer to an interesting question

 8. Ann-Charlotte Larsson says:

  Hej!
  1.Ni ska till Koh Lanta, lyllosar 😉
  2.Jag skulle vilja resa till Miami.
  Har varit där en gång och älskade platsen på så galet många plan.
  Hoppas få uppleva den känslan igen och gärna tillsammans med mina barn denna gång.
  Jag vill så gärna visa dem allt fantastiskt, så att de förstår vad menar.
  Mvh
  Ann-Charlotte

  1. 1.Koh Lanta.

   2. Vill så gärna åka till Aruba i 2 v . Känner att där får jag lugn och ro efter snart 3 års dålig hälsa. Efter haft ett liv i frihet och möjlighet att resa inom mina 20 år i resebranschen kommer jag ingen vart numera . Utan mina dagar går till läkarbesök utredningar ett sökande att hitta ngn som kan hjälpa mig att bli frisk .
   Har inte kunnat jobba på snart 3 år.Därför skulle jag bli överlycklig med lite tillskott i kassan så min drömresa till Aruba komma
   närmare .

 9. Ni kommer mysa på Koh Lanta!
  Just ligger jag här med två brutna ben och funderar på vart min nästa resa ska ta mig. Vissa shoppar när dom känner sig lite nere, jag planerar min nästa resa!!
  Ha en fortsatt trevlig andra advent 🙂

 10. Stefan Axelsson says:

  1. Koh Lanta

  2. Jag kommer använda presentkortet för att åka rund i den grekiska ö-världen för den verkar vara så himla vacker.

 11. 1. Koh Lanta era lyllos 🙂

  2. Jag skulle ta mina döttrar på en myshelg någonstans, det behöver inte vara långt men de har aldrig bott på hotell och det önskar dom så gärna så det kanske skulle bli Göteborg, en timma hemifrån men
  mysig stad 🙂

 12. Lena Johansson says:

  Till värmen i Koh Lanta
  Till Budapest med min tonårsdotter, vi var där förra året och blev helt betagna, förälskade i staden . Det är en spännande stad där nytt möter gammalt och öst möter väst. Budapest har något för alla.

 13. Ni åker till ko Lanta. Jag kommer att ta med min man och Goa vänner och besöka en storstad i vår om vi vinner. Just nu befinner jag mig i Belgien där vi är på julmarknad i Gent?

 14. Helena i Uppsala says:

  Koh Lanta
  I oktober fick jag en förfrågan om att i juni 2016 delta i en arkeologisk utgrävning i Mellanöstern. Åh, jättespännande! Vi är fyra stycken härifrån Uppsala och vi söker finansiering, både som grupp och enskilt. Jag har ännu ingenting fått så Resia kunde hjälpa mig med nästan hela resekostnaden!

 15. Maria Karlsson says:

  1. Koh Lanta.
  2. Jag och närmsta vännen hinner inte ses så ofta längre när vi pluggar på olika orter. Vi har länge pratat om en resa till omtalade Dubai, både för sol, shopping och för att få ta del av detta land som expanderat så pass snabbt och med flertalet sevärdigheter. Ökensafari, palmöar och världens största shoppingcenter låter perfekt för två glada tjejer som drömmer om att komma bort från vardagen lite och unna sig nya upplevelser 🙂

 16. 1) Koh Lanta

  2) San Sebastian. Min dotter älskar att surfa, jag älskar god mat och vacker natur. Här inbillar vi oss att vi hittar allt tillsammans.

 17. 1. Koh Lanta
  2. Jag skulle ta med min mamma och åka till Dublin. Vi hade planerat och sett fram emot att åka dit i september men alla hotell var fullbokade pga av rugbyfinal :/
  Vi hamnade Warsawa istället vilket var en fullträff. Men jag kan inte släppa tanken på en Dublinresa 🙂

 18. 1. Koh Lanta.
  2. Jag skulle använda pengarna för att återvända till kär plats – fotbollsresa till Manchester. Jag tror att stan saknar mig. Mycket.

 19. 1. Ni ska resa till underbara Koh Lanta.
  2. Om jag har lyckan att vinna vill jag resa till Kambodja och se Angkor Wat, det är en av mina resedrömmar!

 20. 1. Koh Lanta
  2. Drömmen är en träningsresa med min dotter som varit bortrest ett halvår. Vore underbart att spendera lite kvalitetstid med henne!

 21. faster Birgitta says:

  1. Koh Lanta.
  2. Jag vill åka till Berlin. Vi har varit i flera huvudstäder, t.ex. News York, Kairo, Peking, Rom, London, Paris m.fl. men inte varit i Berlin som ligger närmare..

 22. Mitt svar är Koh Lanta.
  Om jag skulle vinna så vill jag otroligt gärna besöka Brügge i Belgien, det ska vara en mycket pittoresk stad. Jag hoppas på tur och jag önskar er en God Jul och en fin resa till Thailand.

 23. Svar Koh Lanta.
  Om jag skulle vinna så skulle jag bjuda min fru till Jurmala, jag vet att hon längtar dit på SPA. Önskar er en trevlig resa till Thailand och att ni får en fin Jul och Nyår.

 24. 1 Koh Lanta
  2 Till Paris för en konsert med min favoritartist, Elliott Murphy

 25. Annica Johansson says:

  1 koh lanta
  2 skidresa till Österrike ?

 26. Lotta Andersson says:

  1. Koh Lanta
  2. Skulle ta med min kille på en långweekend till Reykjavik fylld av utflykter; en blandning av storstadsvandring och naturbeundran.

 27. 1. Koh Lanta
  2. Jag skulle äntligen åka tillbaka till Lissabon. Jag var där 1990 och sedan dess har jag sagt att jag ska tillbaka och uppleva mer av den spännande staden, men än har det inte blivit av…

 28. 1) Koh Lanta
  2) Playa de Taurito på Gran Canaria. Mitt himmelrike på jorden.

 29. Anna Lundqvist says:

  1. Koh Lanta

  2. Till Mykonos. Var evigheter sedan (minst 22 år sedan) jag var utomlands och Grekland har alltid varit mitt favoritmål

 30. 🙂 Koh Lanta! Hoppas ni får det underbart!

  Jag hade bokat en resa till London, har bara varit i Danmark och London har jag alltid drömt om att besöka. Bara det att flyga gör benen till gelé! :O
  Fyller 34 år i morgon så nu är det dags att testa vingarna. 😉

  1. / Les Redmon Have you ever considered the greatest commandment of all, fuckhead? And mercy for a bunch of cowardly, fiptir-noenging cunts like you? If only I could be God for a day, I would strip all Christians of the right to breed.

 31. Ni ska åka till Koh Lanta!

  Jag drömmer om att åka till Buenos Aires och sen vidare till vidderna på Pampas, oklar varför men det är ett äventyr som jag längtat efter sen jag var liten! Med på resan skulle jag ta min fina gudson som alldeles nyss var en gullig liten bebis, nu har han pluggat spanska och vi borde verkligen fira, snart fyller han nämligen nitton och jag trettioåtta och plötsligt har jag blivit exakt dubbelt så gammal som honom!

 32. Stefan Eriksson says:

  1: Koh Lanta
  2: Jag skulle göra något jag drömt om länge att få ta med min dotter på en far och dotter resa till New York, hon är snart 15år och båda vi drömmer om att få se världens häftigaste stad.

 33. 1. Koh Lanta
  2. Skulle anvämda dem när vi ska resa till Egypten med familjen 😛

 34. 1. Koh Lanta
  2. För pengarna skulle jag resa till Kappadokien i Turkiet. Och ta en luftballongtur över klipporna.

 35. Solbritt Ilkert says:

  1. Koh Lanta ska ni bo på
  2. Jag reser till Oman om jag vinner, vill ägrna åka tillbaka till Salalah igen.

 36. Svaret = Koh Lanta (lyllosar)

  OM jag vinner tar jag gubben med på hotell,
  den natten ska spenderas horisontell !
  Småbarnsföräldrar vill ju sova,
  god sömn är en gudagåva !

 37. petra linnsand says:

  1. Koh lanta
  2. Jag skulle ta med min älskade man till Barcelona. Vi skulle vara njuta, dricka champagne och äta gott.

  1. ag skulle ta med min älskade man till Barcelona. Vi skulle vara njuta, dricka champagne och äta gott.

 38. 1. Koh Lanta
  2. Om världsmetropolanda och asiatisk weekendtur ska råda, skulle jag bege mig till Tokyo som erbjuder båda!

 39. 1) KOH LANTA
  2) Om jag hade vunnit så hade jag använt presentkortet till en resa till Italien med min pojkvän. Vi har så länge pratat om att bila genom Italien men som alla vet så är det ju inte helt gratis. Den här vinsten hade varit ett enormt uppskattat bidrag till den drömmen, ha en riktigt god jul och hoppas Koh Lanta ger er allt ni vill ha.

 40. 1. Koh Lanta

  2. Förra året fick jag en skidjacka i julklapp som ännu inte blivit använd. Därför skulle min resa gå till skidmekkat Österrike och de vackra alperna. Hoppas få använda jackan i år 😉

 41. Cassandra Olsson says:

  1, koh lanta
  2, jag kommer att resa till Malta, då jag tidigare bott där och har inte hälsat på mina vänner där på ett tag!

 42. Anna Andersson says:

  1) Koh Lanta

  2) Presentkortet vore en bra grundplåt för en resa till Island. Jag drömmer om hästar, varma bad, vacker natur och äventyrliga upplevelser.

 43. 1. Ni ska till Koh Lanta!
  2. Jag hade köpt biljetter till underbara London och fira att jag är klar med mina universitetsstudier i Januari!

 44. Malin Junghard says:

  1. Ni kommer bo på vackra Koh Lanta.
  2. Om jag fick presentkortet i min hand
  skulle jag åka till Indien – det verkar vara ett spännande land.
  Där skulle jag virvla runt bland tyger, kryddor och heliga kor,
  Indien MÅSTE bara vara så underbart som jag tror!

 45. 1 Koh Lanta!
  2 Jag skulle ta med min dotter Doris, som fyller 10 år, till New York. Vi skulle bo i China Town och gå på musikal, springa i Central Park och strosa runt och testa mat från olika delar av världen på Chelsea Market.

 46. Koh Lanta passar er bra.
  Jag vill åka österut för att gå en riktig indisk matlagningskurs
  med kryddor, religion och kastmärke i original!

 47. Ni ska till Koh Lanta 😀

  Jag har väldigt länge viljat åka till Island!
  Island har en mystik över sig och har en enorm skatt som jag skulle vilja uppleva. Rida ut på utflykt med islandshästar, bada i gejsrar och bara njuta av naturen. Har även hört att reykjavik kan erbjuda en kul utekväll! 😀

  1. Purchase Vi3rga&#82a0;The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without p…

 48. Simon Karlsson says:

  1. Koh Lanta
  2. Min vän fyller år och ska fira sig på Kanarieöarna. Han har sagt att han bjuder på en helkväll till alla som ”dyker upp”. Hade varit sååå kul att överraska honom!

 49. Svaret = Koh Lanta

  Jag skulle åka till London. Där finns alltid saker att se och saker att göra ! Kanske lyxa till oss med ett finare hotell för pengarna ?

 50. Ni ska till Koh Lanta (lyckliga ni)

  Själv skulle jag ta en tripp,
  till Stockholm och behandlas som VIP !
  Nyttja vinsten till ett spa,
  för det är där jag vill va !

 51. 1. Koh Lanta.
  2. Nånstans där det är varmt. Barnen tjatar att vi aldrig åker på semester utan att de endast åker med sin mor. Så sol, värme och bad i hav och pool sedan är de nog nöjda 🙂

  1. paula lederman July 26, 2012 if you are in a rush to get from place to place bolivia is not the country for you. 2 out of the 3 times we traveld by bus our routes were affected by striking citizens (people on strike). the first time it was a small inconvenience- getting off the bus and walking with our luggage for 1/4 mile and catching another bus (puno to copcabana trip). a few days later the copacabana buses to la paz were all cancelled due to a major strike in a town outside la paz. boliva requires patience, resocruefulness and fluid plans

  2. Jo, je to dÄ›sný pajazyk, ale vyházela jsem z verze na stránkách ministerstva průmyslu a obchodu, takže pÅ™edpokládám, že je to konečná verze. A pokud ano, pak citace, číslo článku i odstavec v analýze na stránách Pirátských novin naprosto sedí…Njn, jenže jeden druhého bonzovat nebudou a když bude Å¡patný den a ty jim nepadneÅ¡ do oka…

 52. 1. Koh Lanta ( Låter härligt )

  2. Jag skulle ta mig tid att resa iväg någonstans till ett mysigt romantiskt ställe med min make.
  Vi har varit gifta i 1 ½ år men vi har ännu inte hunnit med att resa iväg på någon bröllopsresa .
  Alla måsten och våra barn går såklart först med det är också viktigt att inte glömma bort varann så det vore kanske på tiden att vi reste iväg någonstans tillsammans. Bara min man och jag, hand i hand på tu man hand till en Storstad eller till en varm och solig strand 🙂

 53. 1) Koh Lanta – och jag är sjukt avundsjuk 😉
  2) Italien hade jag åkt till med min älskade pojkvän! Han är halv-italiensk och vill se hur det är där han har sina rötter.. Dessutom har han aldrig varit utomlands, så att överraska honom med en utlandsresa hade varit helt fantastiskt! Jag har heller aldrig varit i Italien men skulle gärna se hur det är 🙂

 54. 1. Koh Lanta
  2. Då tar jag med mig familjen och åker på en Medelhavskryssning. En kryssning skulle verkligen passa oss perfekt. Varje morgon vaknar man på ett nytt ställe. Ut på äventyr på dagen och sen njuta av en god middag och lite underhållning på kvällen. Semester på riktigt!

 55. Ni ska till koh lanta och mysa…

  Om jag vann presentkortet skulle jag passa på att vara alldeles självisk och checka in på hotell över en helg, alldeles själv!! Bara för att sova ikapp lite (behövs efter en tuff graviditet och bebisen som nu inte vill sova alls..)

 56. Koh Lanta

  En weekend i en svensk stad är inte dumt. Ibland behöver man inte åka långt för att känna att lite miljöombyte bryter vardagslunken och ger guldkant på tillvaron!

  1. Koh Lanta
   Jag skulle använda pengarna och åka med min pappa som fått diagnosen parkinsonism på en bonding resa förmodligen till den franska Rivieran. Han och Jag skulle må bra av lite sol. Tack för mig

 57. 1. Koh Lanta
  2. Åka till Tanzania och hälsa på en vän som bor där, gå på safari och se alla fina djur och låta henne visa mig runt, träffa härliga människor och sen avsluta med några lata dagar på Zanzibar, det är min absoluta drömresa just nu!

 58. Britt-Marie Rosbäck says:

  1. Koh Lanta
  2. Tar med min 83 årige pappa till de fantastiska stränderna i Normandie. Pappa har alltid drömt om att se platserna där invasionerna under D-dagen ägde rum. Ljuset , tidvattnet, Trouville, historiens vingslag….

 59. 1. Resmålet är Koh Lanta.
  2. Jag väljer att åka till Koh Lanta för att det är ett paradis på jorden och en dag så dyker jag upp hos er med en fika 🙂 . Jag tar självklart med mig min familj som älskar att resa.

 60. Christine Lindén says:

  1. Koh Lanta
  2. Jag vill resa nånstans där naturen är skön,
  Där kullarna böljar och naturen är grön.
  Kanske Madeira eller till Irland?
  Gärna med bad vid en finkornig strand.
  Men det jag verkligen vill är att fota,
  min artistiska klåda med kameran bota.
  Att ro i min rastlösa själ kunna finna,
  jag önskar att jag en resa fick vinna!

 61. 88-åriga mamma är inte som andra,
  hon vill shoppa, resa och vandra.
  När jag åker ut i världen,
  tar jag henne med på färden.
  Hennes drömmar har jag fått höra.
  Jag vet vad jag till jul vill göra.
  Resa till Istanbul vore bästa presenten.
  En plats där västvärlden möter Orienten.

 62. Koh Lanta glömde jag nämna.
  Sorry

 63. 1. Ni ska åka till underbara Koh Lanta 🙂

  Denna otroliga vinst vill jag såklart dela,
  med min kära sambo vid namn Mikaela.
  För exakt tio år sedan på Honolulu,
  fick jag uppleva mitt livs stora clou.
  Vi bytte förlovningsringar med varann,
  vår lycka var total, glädjetårarna rann.
  Decenniet senare hoppas jag på repris,
  så att vi kan återvända till detta paradis.
  Den här gången kommer jag att gå ner på knä,
  och kanske en ny ring på hennes finger få trä?

 64. Linn Ternefors says:

  1. Koh Lanta

  2. Jag skulle ta med sambo och min lilla son till Mallorca. Lagom långt för lillens första resa. Förutom att få lite värme när det fortfarande är kyligt hemma är huvudorsaken att jag ska få lufta min spanska! Viktigt att få öva språk regelbundet för att inte glömma bort!

 65. Åh, vilken härlig tävling!!
  * Koh Lanta
  * Jag tänkte bjuda med mig min söta mamma på en weekend resa till Barcelona. Där hoppas vi finna ny inspiration efter allt som varit. Dricka sangria i solen, äta underbar mat och flirta med charmiga spanjorer. En weekend då bara mamma och jag får chansen att njuta av livets alla härligheter. Ingen stress eller måsten. Bara vara 🙂

 66. Christina Vestergren says:

  Ni bor på vackra Koh Lanta

  Jag har själv varit dör många gånger men skulle jag vinna går min resa till underbara Sri Lanka med min dotter 🙂 Många som förälskat sig i Thailand och har varit där flera gånger har nu upptäckt Sri Lanka och alla blir förälskade i denna fantastiska färgglada ö.

 67. 1) Koh Lanta
  2) Reykjavik – ett äventyr, en isländsk saga, en sanndröm som var känsla behagar. Förtrollande magi, en själ så fri. En stad som kittlar alla sinnen, förför, lockar, skapar livslånga minnen.

 68. Koh Lanta
  2000 friska spänn skulle vara en mycket välkommen julklapp och ett fantastiskt bidrag till den fotbollsresa jag och brorsan länge velat göra till London. Go Gunners! 🙂

 69. Kari Mette Karlsson says:

  1. Koh Lanta
  2. Jag drömmer om en rundresa i Andalusien för att få prova mina kunskaper i spanska och uppleva det riktiga Spanien.

 70. Koh Lanta

  Jag vill resa med La Villa till Italien så fort jag blir ledig.
  sjunga ”O sole mio” på kanalerna i Venedig.
  Bada i Fontana di Trevi som Anita Ekberg,
  Sitta under olivträden och låta näsan få färg.
  I solnedgången äter vi en Rom-antisk middag,
  sen säger jag Salve istället för God dag!

 71. – Ni ska till underbara Koh Lanta, och jag är lagomt avundsjuk 😉
  – Om jag har turen med mig så går det till en resa med sonen till Side i Turkiet. Jag är 31 år och har (tro det eller ej..) ALDRIG varit utomlands, så nog är det väl på tiden för en härlig solsemester? Jag är ensamstående på heltid så det finns inte riktigt utrymme för att spara till en resa just nu heller, så nu hoppas jag så innerligt på detta bidrag. Det skulle göra MYCKET för min dröm med sonen – att tillsammans få komma bort från vardagen och alla måsten 🙂

 72. 1. Koh Lanta
  2 Kanarieöarna. Åkte för 2 år sedan över jul, det bästa vi gjort?! Skulle åkt förra året men vi fick tyvärr avboka ?. Nu vill jag gärn åka igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close