Close
Andra advent: Vinn snygg och varm damväst från Aclima

Andra advent: Vinn snygg och varm damväst från Aclima

Det har hunnit bli andra advent och därmed öppnas andra luckan i Resfredags adventskalender! Nya luckor presenteras varje adventssöndag med den gemensamma nämnaren resor och upplevelser. I dagens lucka väntar ett mjukt paket – ett både snyggt och varmt sådant.

Andra advent: Vinn snygg och varm damväst från Aclima! Tävlingen är avslutad.

Idag har du möjlighet att tävla om en hållbar julklapp för kommande vinteräventyr. Vinsten består av en snygg och varm damväst som kommer från Aclima, ett norskt varumärke som har jobbat med ull i över 80 år. Starten för verksamheten gick när grundaren började tillverka ullsulor av spillmaterial. Efter andra världskriget utökades verksamheten med en stickningsmaskin och en handfull anställda. Numera är Aclima ett ledande varumärke med ett starkt hållbarhetsfokus.

Damvästen ”ReBorn Terry Vest W” är tillverkad i varm och mjuk ullfrotte, ett material som tack vare små öglor i materialet värmer gott. Västen – som passar för både vardag och friluftsliv – har en hög krage, stora fickor och elastisk nederkant för schyst passform och komfort. Insidan består av varm borstad ull som kan liknas vid ett fleeceliknande material. Ullen i dessa plagg är återvunnen från spillmaterial och logga samt dragkedjekläpp är tillverkad av fiskskinn. Vinstens värde är 1600 SEK.

För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 • 1. Vad heter Aclimas grundare? (Svaret hittar du på Aclimas hemsida).
 • 2. Motivera varför du vill vinna den här västen och vilken resa du planerar att ta med den på framöver.
 • 3. Uppge önskad färg och storlek.

Tävlingen avslutas vid midnatt den 16 december 2023. Tävlingen är avslutad, grattis Marita Wass. Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram (men det är inget krav).


Priserna skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt.

33 comments

 1. Eivind Johansen.

  Jag planerar bestigning av Kebnekaise men saknar de riktigt varma plaggen.

  Stl S, Dark Grey Melange.

 2. 1. Eivind Johansen
  2. Tänker mig att återvända till Ecuador och där är det fyra årstider varje dag och varierad temperatur både över dygnet och över var i landet man vistas. Ingen uppvärmning inomhus. Här skulle denna väst vara det ultimata plagget! Så genomtänkt tillverkning och funktion
  3. Dark Grey Melange 2XL

 3. 1. Eivind Johansen
  2. Jag vill alltid till Kittelfjäll i de västerbottniska fjällen. Och västen tar jag med alla årstider! På längdskidturen under midvinterdagar när det knappt blir ljust. På vårkvällar vid eldstaden. Som värmeplagg vid fjällvandring i ljusa sommarnätter och höstens svampplockning.
  3. Dark Grey Melange XL

 4. 1. Eivind Johansen.
  2. Efter pandemin blev det vård av anhöriga. Nu har jag insett att livet inte går i repris och att jag måste få med det jag själv vill göra – och samtidigt fortsätta stötta. Har bokat in en Stockholms weekend i januari – längtar!! Tänker att västen du funkar i storstan eftersom jag tänker hinna med en söndagsvandring. Sen väntar en vecka i Sälen och då sitter västen som en smäck!!
  Om jag har tur att vinna den fina västen vill jag ha storlek M och grå.

  1. Grattis till vinsten Marita, hoppas att den håller dig varm i både Stockholm och Sälen!

 5. 1 Eivind Johansen
  2 Min man vill så gärna ha med mig på en fjällvandring, men jag fryser ju jämt!! Att få ha den här västen skulle ju vara en dröm. Dessutom skulle jag fortsätta använda den här hemma under kalla vinterdagar. Hade älskat varje sekund att ha den på mig.
  3. Grey melange storlek S

 6. Malin Hammarfors says:

  Eivind Johansen

  Ååååååå vilken dröm det vore att denna vinna så att jag äntligen kan hålla värmen utan att svettas då vi rör oss i naturen jämnt. Å har inte råd med detta själv. Fågelskådning kräver sina kläder när de första flyttfåglarna kommer till Öland å nordanvinden fortfarande ryter i Kalmarsund. Älskar ull och att den är återvunnen.

  Hade älskat den blå i storlek 2XL
  💙 🥶🥵

 7. 1. Eivind Johansen
  2. Wao vilken grej,
  den här passar mig!
  Som älskar att vara ute i naturen,
  gå ut med min lilla voffsa, bara ströva runt,
  plocka bär och svamp, fiska och prata strunt.
  Så en grå i XL vore som klippt och skuren,
  när jag nästa höst följer med pappa på jaktturen.
  Något jag verkligen vill pröva på,
  tänk att bredvid min pappa i min nya väst får gå.
  Slippa frysa när vi på pass skall stå!

 8. Eivind Johansen
  Jag vill gärna åka till Gotland
  På våren blåser där en hel del, västen kommer att användas flitigt
  Önskar gärna stl S
  Valfri färg.

 9. 1. Eivind Johansen
  2.
  En dag jag vaknade och insåg att
  min dotter har fått friluftsfnatt.
  Hon vill vandra och klättra, i berg och natur
  utomhus vill hon vara i ur och skur.
  Detta är så långt ifrån vem jag är
  men för hennes skull vill jag göra det här.
  Så till våren en vandring i fjällen vi bokat har,
  denna väst för att värma mig vore underbar!
  Hjälp mig vara en friluftsmor,
  med en väst i blått som är extra stor!

  (Önskar gärna stl XL och färgen blå)

 10. Maria Brander Andin says:

  Jag reser ofta till Prag, jag har två barn och min bror med familj där. Prag är en underbar stad i alla årstider MEN där kan bli ordentligt kallt. Denna väst skulle vara en god vän på stadspromenaderna i den Tjeckiska huvudstaden.
  Om jag blir den lyckliga vinnaren skulle jag vilja ha stl 2XL

 11. Maria Brander Andin says:

  Svaret på frågan är ju såklart Eivend Johansen

 12. Eivind Johansen
  Blir en resa till fjällen någon gg i februari/mars och då behöver jag något varmt som denna

 13. Eivind Johansen
  Jag är mamma till ett barn med autism, som jag är hemma på heltid med. Hon orkar inte vara i skolan, så det är som det är. Vi har dessutom ett barn till, en storasyster, som lätt hamnar i skymundan p g a systerns svårigheter. Jag önskar resa iväg med storasyster och få tid på tu man hand tillsammans. Kanske resa till fjällen och vandra på sommaren. Eller en tur till en storstad. Resmålet spelar inte så stor roll. Huvudsaken är att vi är tillsammans.

  2 XL Grey

 14. Eivind Johansen

  Eh… jag gör min (din?) bakläxa, boende i Stockholm till och med i Tyresö går nästa resa till TYRESTA, när jag läser ditt blogginlägg bli jag så otroligt inspirerad och glad, men samtidigt är det skrämmande att jag ännu inte sett denna naturskatt. Man behöver inte åka långt för att komma iväg…. enligt googlemaps när det bara 10 minuter dit från mig. Så tack för inspiration och för en bra blogg.
  Varför jag vill vinna, så att jag inte fryser om torso när jag går där i Tyresta, så klart:)
  Önskar stl M och färg Navy Melange

 15. Annica.johansson says:

  Eivind Johansen
  Så fin! Första stoppet blir Idre v2.
  Str L

 16. Erik Strindberg says:

  Eivind Johansen
  Jag och flickvännen ska besöka Nya zeeland under sommaren 2024, vilken innebär full vinter där nere, och en av planerna vi har är att bestiga mount cook/aoraki. Så denna väst skulle vara perfekt för henne, utöver andra kläder såklart.
  Strl M navy

 17. Eivind Johansen
  Företaget har en årlig skidresa då denna skulle komma till stor användning då det är att föredra att armarna har rörelsefrihet.

 18. Eivind Johansen.
  De blir till att använda den i slalombacken här hemma.
  Storlek Medium, färgen kan få bli en överraskning

 19. Katarina Norberg says:

  1. Eivind Johansen.
  2. Västen är plagget i mina drömmar,
  sitter perfekt och har elastisk nederkant med sömmar.
  Värmer tack vare små öglor av ullmaterial,
  kommer på min Kebenekaise-resa bli ett självklart val.
  Skapat av ACLIMA – ett äkta geni,
  av återvunnen merinoull men helt utan kli.
  Västen är snygg och kan på hösten sätta färg,
  vore bästa julklappen till Fru Norberg.
  3. Medium / Dark Grey Melange

 20. 1. Eivind Johansen
  2. Jag har som friluftsprojekt att besöka alla nationalparker i Sverige (tack för ett fint inlägg om alla de 30st). Jag kom på denna idé i våras och har sedan dess besökt 7st, så jag har många kvar. Tycker att väst är ett väldigt skönt plagg att röra sig och vandra i och denna väst skulle användas flitigt under bl.a. nationalparksvandringar. Gillar att västen har hög krage då jag större delen av året annars använder buff.
  3. Önskad färg: Navy Melange. Önskad storlek: XS.

 21. 1. Eivind Johansen
  2. Till gamla hemstaden Kiruna går flyget snart –
  besök på Ishotellet i Jukkas ingår alltid så klart!
  Underbart vackert – men ack, så rått och kallt,
  men med den underbara västen njuter jag av allt!

  Dark grey melange. Storlek: M

 22. Helena Riihiaho says:

  Eivind Johansen
  fornminnesinventering i öknen i Mellanöstern. I Palmyras öken låg vi i beduintält en vecka i maj månad. Sista natten blåste det 30 sekundmeter, regnade och blev mycket kallt. En från andra halvan av gruppen hade lämnat sin sovsäck så jag kröp in i den och hade alltså två, plus att jag tog på alla kläder jag hade med. Det gick bra men dagen efter fick vi avbryta efter den hårda vinden sandblästrade oss.
  Navy blue 2XL

 23. 1. Eivind Johansen
  2. Ska upp från Skåne till Storuman för att rehab träna min kompis hund efter hans operation i januari, och promenadtempot kommer vara väldigt långsamt så en värmande väst hade suttit fint att få ha på sig.
  3. Blå stl M

 24. Fredrik Olander says:

  Eivind Johansen.
  Jag kommer vid eventuell vinst att skänka denna fina ullväst till min svärmor så hon kan hålla sig varm och go när vi tar med henne ut i kylan och grillar korv, promenerar tillsammans i den vintriga naturen eller bara när vi går med henne till affären och hjälper henne att handla.

  Grå stl S.

 25. Eivind Johansen

  När jag läser motiveringarna ovan så ser jag att det är flera som är mer värda detta fina pris än mej.

 26. Men om så svart L

 27. Miriam Liljestrand says:

  1. Eivind Johansen
  2. Jag vill vinna den här västen för att ge till min mamma i julklapp. Hon tycker om att vara ute, antigen i skogen med vår hund eller åka skidor eller ta ett kall dopp mitt i vintern. Hennes ute kläder börjar bli gammal och hon behöver något nytt hon kan vara ute i.
  3. FargetekstDark Grey Melange, M

 28. Karin Brandenberg says:

  1. Eivind Johansen
  Vid vandringar i skog och sjö. Nu säger jag till min gamla väst adjö. En snygg och varm damväst från Aclima vill jag vinna och bli vinterns lyckligaste kvinna!

 29. 1. Eivind Johansen
  2. Jag är en ganska frusen person med en preferens för resor till varma och soliga länder, men nu ska jag för första gången åka på en skidresa till Geilo i Norge. Det skulle verkligen kännas bra med en varm och skön väst så att jag inte behöver vara orolig för att frysa.
  3. Jag gillar den blå i storlek M.

 30. 1. Eivind Johansen
  2. Mitt äventyr är alla långpass inför Stockholm maraton som blir min debut maraton den 1/6-24. Jag springer långsamt och hållbart så denna väst kommer hjälpa hålla mig värmen när minusgraderna biter mina kinder. Att springa maraton är en dröm jag haft länge. Jag blev mormor (galet är bara 47 år) för snart tre månader sedan – min målbild när jag tränar är att jag ser lille Aston sitta i vagnen längs med loppet med en flagga som det står heja mormor 👵.
  3 . Navy storlek M

 31. 1. Eivind Johansen
  2. Perfekt väst att ha när man är ute och campar, t.ex. går Sörmlandsleden. Verkar så mjuk och varm och passa till alla väder. Den kan jag nog till och med sova i när jag sover direkt ute, utan tält. Under vindskydd eller bara himlen och titta på stjärnorna! Då skulle den här västen passa bra.

 32. 3. Navy Melange , XL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close