Close
Föräldraledig i Thailand (och fly den svenska vinterkylan)

Föräldraledig i Thailand (och fly den svenska vinterkylan)

Då, i oktober 2011, åkte vi till Koh Lanta med en ettåring och treåring. Att vara föräldraledig i Thailand överträffade alla våra förväntningar.

Vi kom hem ett halvår senare, lyckliga och brunbrända, med en dröm om att en dag återvända till vår ö. Och drömmar är som bekant till för att uppfyllas – nu satsar jag åter igen på att vara föräldraledig i Thailand.

Layana-thailand

Long-beach-sunset

sai-naam-pool

thailand-friend

Thailand-sunset

longtailboat-thailand

Longtailboat

föräldraledig i Thailand

I januari 2016 är det äntligen dags för oss att återvända till Koh Lanta i Thailand. Att vi skulle resa tillbaka någon gång var ingen tvekan, frågan var snarare när och hur länge. Efter att ha funderat fram och tillbaka bestämde vi oss för att tre månader känns alldeles lagom den här omgången. Vi kommer att vara borta i mitten av januari – mitten av april, det vill säga de månaderna jag helst håller mig borta från Sverige. Jag älskar december och allt vad det innebär med adventsmys, lussekatter och luciatåg. Så fort vi packat ner julen börjar jag dock att längta efter sol och värme. Thailand i januari? Ja tack.

Den här gången är vi ett barn rikare, vilket kommer att göra upplevelsen annorlunda än förra gången. Dessutom har vi till hösten ett skolbarn i familjen med skolplikt. Eftersom vi vill vara borta så pass länge kommer Sebastian därför att gå på Lilla Svenska Skolan som vi har hört mycket gott om. Det kostar en slant, men det får det vara värt. Julia och Nelly får chilla med mig i hängmattan under dagarna medan min man jobbar och storebror går i skolan. Det känns som en fair deal om ni frågar mig. Så ja, det blir en favorit i repris. Föräldraledig i Thailand. Åh som jag längtar!

Uppdatering: Här kommer en uppdatering om vår senaste longstay på Koh Lanta i podcastform: Att resa till Thailand (Thaimout).


Under kategorin Thailand kan ni läsa mer om våra långvistelser på Koh Lanta. Där finns också frågor och svar på vad man bör tänka på när man åker i väg under en längre period med småbarn. (Familjekortet på oss har fotografen Petra Broberg knäppt på Long Beach.)

10 comments

 1. Det är precis sånt här med att fly landet och göra något annat ett tag som en inte ska läsa när en just haft veckans sämsta dag. 😉 Låter riktigt jädra skönt!

  1. Hoppas det känns bättre idag. Läste något om NY-planer i dina flöden, så antar att du är på rätt väg… 🙂 Och jo, 3 mån i Thailand blir fint! Vinter i Sverige står inte högt på min favoritlista…

 2. Åh, det låter ju alldeles ljuvligt – en till Thaimout! Inget dåligt val av månader heller, jag förstår att det inte var en slump alls, de tristaste på hela året. Det är tur att vi har två halvor av vårt jordklot. 🙂

  1. Ja Marie, jag längtar redan nu! Jag önskar ofta att jag kan snabbspola förbi januari – mars, men nästa år får det gärna gå i slow motion… 🙂

 3. Hjälp vad härligt! Helt rätt på alla sätt.

  1. Ja, vi längtar! Verkligen rätt för oss just nu.

 4. Så härligt det låter! Helt rätt att passa på när barnen fortfarande är små. Jag skulle gärna fly redan i december … 😉 Det ska bli kul att följa er. Jag har ännu inte varit i Thailand själv.

  1. December är faktiskt en av mina favoritmånader, jag älskar advent, lucia och julklappar! 🙂 Ja, som sagt, det gäller att passa på när barnen är små. Ännu lättare när man inte har skolbarn…

   1. Jo, de flesta älskar ju den tiden! Men inte jag. 😉 Tycker det kommersiella har tagit över och ”förstört” det mesta av månaden tyvärr. Men själva julhelgen tycker jag om. Gillar också november: en skön månad innan hetsen sätter i gång! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close