Close
Tävla och vinn reseprylar

Tävla och vinn reseprylar

För att göra resan ännu roligare finns massor av snygga, roliga och praktiska reseprylar ute på marknaden. I samarbete med Present365 har jag nu nöjet att tävla ut ett par sådana produkter till en av mina läsare.

present365

Resedagbok: I den svarta dagboken finns bland annat checklistor, en karta – och inte minst en massa tomma sidor redo att fyllas med dina äventyr! (Värde 299 kr.) Här hittar du mer information om resedagboken.

Vattenflaska: En snygg och praktisk flaska i svart, matt rostfritt stål med dubbla väggar som gör att drycken håller sig varm/kall länge. (Värde 218 kr.) Här hittar du mer information om vattenflaskan i metall.

Så här tävlar du: I en kommentar till detta inlägg vill jag att du svarar på följande frågor.

 1. Vad heter min favoritö i Karlskronas skärgård, dit jag återvänder gång på gång?
 2. Förklara kortfattat varför du tycker om att resa.

Tävlingen avslutas vid midnatt den 6 september 2015. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen senast den 13 september. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Lycka till!

Tävlingen är nu avslutad, tack till alla er som var med och tävlade! Grattis till Hanna som svarade den 31 augusti: ”Resa är det en av de viktigaste sakerna att göra i livets alla skeden, hitta inspiration när man tappat suget, skapa minnen med nära och kära, finna lugn och ro när det är stressigt och skapa äventyr när det varit lugnt för länge! Något jag unnar mig själv oavsett om det är till en stuga nära hemma eller långresa till andra sidan jorden!”

Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du hemskt gärna gilla Resfredag på Facebook och/eller Instagram + Twitter under @resfredag.


Tävlingen sker i samarbete med Present365.

38 comments

 1. 1. Sturkö
  2. Älskar att se nya platser som jag aldrig har varit och besökt. Träffa människor med olika kulturer!

 2. Camilla Sandmark says:

  Den heter Sturkö.
  Jag gillar att se mig omkring, besöka härliga platser och äta god mat. Samla lite fröer till min botaniska samling och göra nya bekantskaper.

 3. 1. Sturkö
  2. Om jag inte reser så missar jag denna fantastiska plats full med trevliga personer.

 4. 1: Sturkö
  2: Att resa är för mig ett sätt att koppla av, oavsett om det är till en storstad eller en strand med mycket bad.

 5. Gunilla Buder says:

  Svar : Sturkö
  Jag gillar – tillsammans med min man – att se nya platser ,nya människor, nya
  dofter och smaker , andra kulturer . Gillar att leta vackra stenar och snäckor , gå
  på upptäcktsfärd .Koppla av på kvällen med god mat – njuta av ljumma vindar och
  bara ”vara ” !!

 6. Birgitta Andersson says:

  Jag gissar på Sturkö 😉 (passerade där idag)
  Jag vill njuta av en resa innan med allt man ser fram emot som ska hända, vad man ska göra och uppleva. Alla intryck, mat upplevelser när man är på plats och lika mycket när man kommer hem och tänker tillbaka på resan. JAg reser inte jättemycket och suger verkligen ut allt av en resa

 7. Paola Allegrini says:

  Sturkö

  När jag reser, reser jag även inombords. Varenda ny doft, vartenda nytt språk, varenda ny plats, varenda ny människa berikar och förändrar. Jag får nya perspektiv, uppskattar nya saker, ser min vardag med nya ögon. Att resa är att utvecklas. Att resa är att bli klokare. Att resa är alldeles, alldeles underbart – och nödvändigt för att jag ska bli en så bra person som möjligt.

 8. Sturkö

  Vardagen kan bli rätt hektiskt och man hinner inte reflektera över hur snabbt dagarna går. På en resa kan man slappna av både i kropp och själ och bara vara med familjen och njuta. Att resa blir ett minne för livet som man bär med sig och hjälper än att se det positiva i dagen under de jobbigaste dagarna i skolan.

 9. 1. Sturkö
  2. Jag gillar att resa därför att jag tycker om att upptäcka nya länder, kulturer, mat etc och så är jag lat, på resande fot slipper jag alla måsten man har hemma som tvätta, städa etc

 10. Sturkö

  Att resa med personer du älskar måste vara det härligaste som finns! Min vardag är så stressig att jag inte får någon som helst fritid. När jag reser behöver jag inte tänka på något sånt. Därför är det så fantastiskt med resor!

  Jag skulle bli superglad om jag vann! Jag ska på en språkresa med min bästavän som har funnits där för mig genom vått och torrt. Jag vill kunna minnas den resan glasklart även när jag blir gammal!
  Tack.

 11. Hej!
  Sturkö är den ö du gillar allra bäst i Karlskronas skärgård!
  Det finns så otroligt mycket bra med att resa! Man får upptäcka världen omkring sig, vidga sina vyer och skapa nya uppfattningar. Man får se vackra platser som visar vilket underverk vår planet är. Man möter också så många nya människor, och lär sig fantastiska livshistorier som man aldrig kunnat drömma om. Men resande gör också att man förstår hur liten världen faktiskt är, hur människor inte är så olika, trots att det finns ett halvt jordklot mellan oss.

 12. Svaret är Sturkö. Och jag älskar att upptäcka nya saker, smultronställen och verkligen få njuta av livet. Det ska tas vara på. Och jag är äventyrslysten, så att vinna detta vore perfekt. Bjuder även på ett rim:

  Tänk att resa och att hålla kroppen i trim,
  då kan jag skriva i denna och sedan ta mig ett sim,
  sedan hålls drycken kyld,
  perfekt även när man är förkyld. 🙂

 13. 1: Sturkö
  2: Älskar min vardag, men när man har chansen att komma undan och se andra platser o möta människor som jag inte skulle få se annars så blir ens vanliga liv inte så ”vardagligt”. Man lever kvar i sina minnen ett tag efter resans slut och det blir som en ”energikälla” dom mörka dagarna på året.

 14. 1. Sturkö
  2. Har inte haft möjlighet att resa så mycket innan pga av ekonomin! Har varit på en del klassiska turistställen . Men nu i december ska jag äntligen få göra min drömresa! Nya Zeeland! Ska vara borta lite mer än 1 månad! är så glad & tacksam! Men lite fina reseprylar hade ju såklart varit ännu roligare 🙂

 15. Felix Thunström says:

  Svaret är Sturkö!

  Jag älskar att resa för att varje gång vi är ute och reser så älskar jag att ta bilder. Jag älskar att dokumentera våra resor och det hade varit perfekt med en sådan här dagbok för i februari så ska familjen åka till Mexiko. Hur roligt hade det inte varit med en fräsch dagbok där nere där jag kan lägga in lite fina bilder och anteckna alla fina minnen? Efter allt skrivande kommer jag behöver dricka vatten och då hade man gärna haft en fräsch vattenflaska att dricka ur!

  Hade blivit jätteglad om jag vann! Ha en fortsatt trevlig vecka!

 16. Sturkö!

  Jag älskar att resa och upptäcka nya platser & länder. Och för att njuta av livet. Vara på resande fot känns verkligen som en guld kant på livet!

 17. Sturkö!

  Det finns inget som gör mig så lycklig som att resa. Det är just på en buss någonstans i bergen i Peru, på en öde strand i Costa Rica eller i folkvimlet i New York som jag är som lyckligast. Det är då jag mår som allra bäst! Jag önskar att jag alltid kunde leva så – på resande fot i ett främmande land långt, långt hemifrån. Jag älskar allt som har med resandet att göra, alla nya människor jag lär känna under resans gång, alla nya kulturer jag får uppleva och bli en del av och alla de fantastiska platser man får se som man annars bara sett på bild. Jag älskar hur resandet ändrar ens uppfattningar, hur det förändrar ens syn på allting och hur resandet utmanar och utvecklar en själv som person. Mest av allt älskar jag hur resandet får mig att känna, hur extremt lycklig det får mig att bli. Som om jag inte behöver någonting annat i hela världen. Utan den där tallriken med lite ris och bönor, den knarriga hostelsängen och den magiska vyn framför mig är allt jag behöver. Att man inte behöver speciellt mycket för att känna sig som den lyckligaste personen i världen.

 18. 1. Din älskade ö heter Sturkö! 😀 <3
  2. Att vakna och känna att Det är en hel värld där ute, och just idag är den min att upptäcka.

 19. 1) du återvändar alltid till Sturkö
  2) jag tycker om att resa då man inte behöver resa långt för att få stora opplevelser. Det bästa med att resa tycker jag är att komma ”bort” från det vanliga och det kan man ju göra vid att åka till Las Vegas eller Peru, men kan också göras vid att åka till andra enden av tågspåret, tunnelbanan, gå en annan väg hem från jobbet, vara turist i egen stad (och bara prata engelska med de du möter). Det viktigaste med att resa är att vara där med hela kroppen, känslor och tanker. I dag reste jag till Ica nära….och lärde mycket nytt om livet…

 20. 1. Sturkö
  2. Resa är det en av de viktigaste sakerna att göra i livets alla skeden, hitta inspiration när man tappat suget, skapa minnen med nära och kära, finna lugn och ro när det är stressigt och skapa äventyr när det varit lugnt för länge! Något jag unnar mig själv oavsett om det är till en stuga nära hemma eller långresa till andra sidan jorden!

 21. 1) Sturkö

  2) Att upptäcka nya saker och smaker är alltid lika roligt oberoende om det är i andra länder eller runt stugknuten. Sedan är det ju otroligt roligt att ta bilder på allt man ser stort som smått för att minnas de olika sakerna man gjorde. Därför tycker jag om att resa!

 22. 1. Sturkö.
  2. Jag gillar att resa därför att man då lever annorlunda än hemma och hittar nya sätt att vara – kanske något att använda även senare. Nya upplevelser, förbättrad självkännedom och självsäkerhet. Sådär kort skulle jag säga det!

 23. Christoffer Holm says:

  Att resa är en mix av livets bästa saker; kultur, äventyr och många nya smaker!

  1. Och rätt svar tror jag är Sturkö 🙂

 24. Väldigt intressant tävling! Jag älskar ju att resa men när jag börjar fundera på det så är det svårt att få ner på papper. Det har mest varit en känsla som jag inte riktigt analyserat så mycket innan. Jag har funderat på den här tävlingen sedan du lade upp den, men inte riktigt vetat hur jag ska få ner det på papper. Den korta versionen.

  1. Sturkö

  2. Jag ”gillar” inte att resa, det är när jag reser som jag lever. Utvecklas. Att gå hemma och se samma saker, träffa samma människor, ha samma rutiner varje dag.. det känns bara som att jag går runt i cirklar och inte kommer någonstans. Som att jag bara slösar bort dagarna. Jag har kanske en rastlös och nyfiken personlighet, jag vet inte. Men det gör nästan ont att tänka på att aldrig få uppleva känslan av att titta ut över Grand Canyon för första gången, smaka en ny maträtt som jag knappt kan uttala eller sitta på en veranda på andra sidan jorden och prata med någon som är helt olik mig själv.

 25. Conny Davidsson says:

  Sturkö

  Få uppleva folk, miljö, natur och mat, medan jag kan för att sedan minnas tillbaka på ålderns höst

 26. 1. Sturkö
  2. Fördomar minimeras, jag om andras villkor informeras. Vidgas gör mina perspektiv, jag får en bättre uppfattning om min egen tillvaro och mitt eget liv. Varje resa, lång eller kort, ger kunskaper som aldrig kan tas bort. Slutsats att dra: Resor är den bästa källa till bildning som man kan ha.

 27. Eva Gustafsson says:

  1. Sturko
  2. Att resa för mig är apptäcka nya platser och få se och vara med och fantastiska upplevelser. Dit att se nya platser och få minnen därifrån. Men också att återvända till platser man varit på innan och få minnas gamla minnen och väva in dom i nya från platsen.
  Mvh Eva

 28. 1. Sturkö

  2. Jag älskar att resa eftersom man för en tid kommer undan den trista vardagen och får utforska något nytt! Hade jag både tid och resurser skulle jag resa hela jorden runt.

 29. Eva Gustafsson says:

  Prickarna ville visst inte fastna. Menade såklart Sturkö 🙂

 30. 1. Sturkö

  2. Jag gillar att resa för att det är så otroligt kul att träffa unika och fantastiska personer. Man får ett nytt perspektiv på världen när man ser sig omkring och det så sjukt viktigt att veta vad som finns där ute för att riktigt kunna förstå sig på andra människor. Ta sin tid och lära sig om andras kultur och levnadssätt. Det viktigaste du tar med dig hem är kunskapen från människor du möter.

 31. 1. Sturkö!

  2. Jag älskar att träffa nya människor, lära mig mer om olika kulturer, och fota allt vackert och ovanligt jag ser så att jag kan visa omvärlden bilderna, så får andra också vara med på min resa på ett hörn…

 32. du gillar Sturkö!

  Jag gillar och resa för att det är så kul och besöka nya spännande platser på jorden och träffa nya människor! ( jag skulle vilja vinna för att jag åker till Indien och då skulle det vara kul och ha en bok och skriva allt spännande som man är med om, och det är viktigt och dricka då är det bra med en BRA vattenflaska!)

  Tack och skulle vara jätte roligt att vinna

 33. Helena i Uppsala says:

  Sturkö
  Arkeologisk utgrävning i Mellanöstern
  Sunt vardagsliv med ständig utomhusvistelse, kroppsansträngning, nyttig mat med mycket grönsaker, färsk frukt, naturligt trött på kvällen.
  Spännande omgivning med rik kultur, 3000 år gamla ruiner runt omkring som grävs fram. Huvudet rensas och hemma är långt borta …

 34. Annika Nilsson says:

  Svar:
  1) Sturkö
  2) Hjärtat slår volter av glädje så fort jag får upptäcka nya platser!

 35. Elisabeth Nilsson says:

  1 Sturkö
  2 Jag älskar att resa för att det vidgar vyerna,
  man blir lite inskränkt av att sitta hemma.
  Man träffar nya människor från andra kulturer
  som ger spänning till livets vardag.
  Att resa innebär att man måste utmana sig själv
  och att man får se nya saker och nya perspektiv. 🙂

 36. 1. FANTASTISKA STURKÖ
  2. Att resa är som att läsa en bra bok, man kan inte få nog. Man vill bara se och uppleva mer. Man blir beroende av att delta i annan kultur och natur. Att få inblick i hur resten av världen fungerar ökar vår förståelse för varandra. Att träffa nya människor och se underbara platser. Ja man kan inte få nog helt enkelt!

 37. 1. Sturkö
  2. Det är så spännande att få uppleva andra platser, människor, ny mat och få ta en paus från vardagen hemma =).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close