Close
Andra advent: Tävla och vinn ryggsäck från Jack Wolfskin

Andra advent: Tävla och vinn ryggsäck från Jack Wolfskin

Det har hunnit bli andra advent, och därmed dags att öppna nästa lucka av Resfredags adventskalender! Det här året har svenskarnas intresse för uteliv ökat markant, därför känns en snygg och praktisk ryggsäck för äventyr – långväga såväl som runt knuten – som en given vinst i kalendern.

Andra advent: Tävla och vinn ryggsäck från Jack Wolfskin

I potten ligger alltså en ryggsäck som Jack Wolfskin har bidragit med till årets kalender, närmare bestämt en Kingston 30 liter i den snygga mörkturkosa färgen ”Dark spruce”. Ryggsäcken, som tillhör Jack Wolfskins serie KALARI/KINGSTON, är tillverkad av återvunnet material och har en sportig design. Värdet på väskan är cirka 900 kronor.

Måtten på väskan är 55 x 26 x 23 centimeter och vikten ligger på 930 gram. Det finns också ett integrerat regnskydd längst ner på väskan. Värt att veta är att den här ryggsäcken fick utmärkelsen ”bäst i test” enligt en test för ryggsäckar i februarinumret av Allt om resor tidigare i år.

För att tävla vill jag att du i en kommentar till det här inlägget svarar på följande frågor:

 1. z vilket land grundades varumärket Jack Wolfskin?
 2. Motivera varför du vill vinna väskan och berätta om ett äventyr den kommer att få följa med på!

Tävlingen avslutas vid midnatt den 12 december 2020. Tävlingen är avslutad, vinnaren blev Christine Tomtlund! Fler roliga tävlingar väntar här på bloggen framöver. För att vara säker på att inte missa dessa får du gärna gilla Resfredag på Facebook och Instagram.


*Vinsten skickas endast inom Sverige. Vinnaren utses av mig och presenteras här i bloggen kort efter avslutad tävlingsdag. Om jag inte når vinnaren inom två veckor efter avslutad tävlingsdag utser jag en ny vinnare. Vinnaren betalar ev. vinstskatt. Omslagsfoto: Shutterstock.


74 comments

 1. Annika Andersson says:

  Tyskland

  Den skulle få följa med mig på vandring i fjällen. Något jag drömt om att få göra i många år.

  1. 1) Tyskland
   2) Jag har otroligt nog förlorat ett vad. Jag ska gå till Åkersberga från Sthlm. Det kommer såklart vara ett helvete i sju timmar men då vill jag göra det med stil!

 2. 1. Tyskland
  2. Jag vill vinna denna ryggsäck då jag alltid drömt om att backpacka, med denna skulle det hela bli lättare. Nu med restriktioner och allt har vi planerat att börja att uppleva sverige och vår natur. Så första äventyret den får va med om är nog min dröm om att få se norrsken 😍

 3. Christopher Sjöholm says:

  Tyskland
  Den skulle följa med på lite löpturer och promenader i det fria, perfekt att ha med fika till barnen i denna fantastiska väska!

 4. 1. Tyskland
  2. Den skulle få följa med min familj (min man, vår 4-åring och jag) på vår helgrutin där vi packar en väska med fika och sittunderlag och går ut i skogen, oavsett väder. En väska med inbyggt regnskydd verkar ju helsmart!

 5. 1. Tyskland
  2. Jag och sonen har vandring som en gemensam hobby och passion och han ska få böckerna ”Vandra i Stockholm” och ”Vandra Sörmlandsleden”. Den första boken visar mest dagsturer upp till 2 mil och då är en 30l ryggsäck helt perfekt! Den skulle vi dela på och turas om att få bära. Längtar hela tiden efter nästa vandring!

 6. Tyskland är landet märker kommer ifrån.
  Ryggsäcken skulle få följa med på alla strapatser, från en promenad runt sjön hemmavid, fylld med badkläder och varm termos till vinterbaden, dagstur i fjällen på sommaren & på barnens äventyr med vännerna. En perfekt storlek på väska som rymmer allt viktigt för stora som små och underlättar för en dag ute med roligheter.

 7. 1. Tyskland
  2. När jag besteg Kilimanjaro den 3/1-20 var min dagryggsäck alldeles för tung och otymplig. Jag behöver verkligen en lättare ryggsäck i perfekt storlek som kan följa med till bergsgorillorna i Uganda och Rwanda när Corona pandemin är över. Fram till dess får den följa med på Hallandsleden som vi påbörjar efter att ha gått Bohusledens 37 mil.

 8. Jerker Nilsson says:

  Tyskland.

  Den ska få följa med när jag blir tillräckligt frisk för att vandra i fjällen!

 9. Pontus Lundström says:

  Tyskland

  Hade fått följa med mig ut i dem småländska skogarna när väl våren närmar sig. Måste ju visa barnen deras rötter.

 10. Tyskland
  Om man kan resa igen innan sommaren så vill jag väldigt gärna springa en ny halvmarathon igen i någon trevlig stad i Europa. Ser verkligen fram emot det och då vore denna väska perfekt att packa i.

 11. Tyskland

  Ja, om jag får drömma, ska vår nästa resa gå till Cinque Terre. Då behövs en smidig och bra ryggsäck, något jag inte har … Har bara en som dinglar omkring och sitter obekvämt och dessutom inte har anpassad plats för det man behöver. Denna vore perfekt!

 12. Tyskland
  Den ska få hänga på ner till Nord Makedonien och få uppleva dom enorma bergen på över 2000 meters höjd sen skulle få hänga på över Ohridsjön från Nord Makedonien till Albanien

 13. Tyskland.
  På mina äventyr i närområdet behöver jag en ny ryggsäck för matsäck och regnkläder😎

 14. 1.
  Tyskland

  2.
  Separerade i somras, lämnade ryggsäcken som inte var min.
  Så många timmar i skogen, äventyr med den men sa ”Den är din”
  Jobbig separation och halvår, landat och längtar efter 2021.
  Då nya äventyr väntar, med ny ryggsäck kommer det att kännas rätt.

 15. Marita Johansson says:

  1. Tyskland
  2. Jag har länge drömt om att bestiga Kebenekaise, då får ryggsäcken naturligtvis följa med. Den tål att vara med överallt och har gott om plats. Den får också följa med när vi går på vandringsturer i västsverige.

 16. Tyskland

  Med mig får denna galet snygga ryggsäck inte bara en riktigt härlig och äventyrslysten reskamrat! Ryggsäcken får även upptäcka Härjedalens majestätiska fjälltoppar och vackra dalar och vara med på massa äventyr, först ut en tur upp på Kebnekajse! Med mig blir ryggsäcken välanvänd och väl omhändertagen ❤️ Hoppas på många äventyr tillsammans!

 17. 1.Tyskland
  2. 2020 har varit ett minst sagt trist år,
  Social distansering och inställda resor på listan står.
  Men för att hålla uppe mitt humör,
  Jag ständigt reseplaneplaneringar gör.
  Med Jack Wolfskin säcken på min rygg.
  Vid italienska alperna blir jag extra snygg.
  För i sommar får vi väl ut i världen åter fara?
  Annars är Skåneleden inte bara bara!

 18. 1. Tyskland
  2. Det skulle vara fantastiskt att få överraska min fru med denna i julklapp inför vår fjällvandring i sommar. Hon skulle verkligen älska den! Hennes favoritfärg, av återvunnit material, perfekt storlek och helt enkelt helt perfekt för min sportiga fru!

 19. Tyskland
  Den skulle få följa med på nästa resa till Thailand som jag och familjen längtar intensivt efter. Vi hoppas det kan bli av nästa höst, och med två små barn är det perfekt att kunna bära mycket på ryggen för att ha händerna fria. Sen skulle den av samma skäl få följa med på alla dagsutflykter här i närområdet.

 20. Tyskland!

  När vår gamla väska fått sig så många hål från tidigare äventyr som inte ens silvertejpen kan fixa vore det perfekt med en stabil ersättare!
  Med tre småbarn behövs en del packning både till små och stora äventyr och väskan kommer få starta med att följa med oss en månad till fjällen i januari!
  Mvh,
  Hokka_family

 21. Helena Ageland says:

  1. Tyskland
  2. På väg in i en ny fas i livet. Vinner jag kommer jag med glädje och ära bära denna väska med mig på nya äventyr. I augusti 2021 hoppas jag kunna genomföra UltraVasa-loppet. Men innan dess vill jag ta mig ut på dags- och/eller helgturer med barnen och fortsätta upptäcka all de små smultronställen som finns nära, bara vi lyfter blicken!❤️

 22. Camilla Sandmark says:

  1. Tyskland
  2. Jag har ingen ryggsäck. Jag har märkt i år när allt blev så annorlunda att det verkligen skulle vara praktiskt att ha en. Den skulle få hänga med när jag i vår kommer att gå hela Gästrikeleden om det går som planerat.

 23. Julia Friskopp says:

  1. Tyskland
  Jag älskar att backpacka och nästa mål är att tåga genom Europa och det blir ju tyvärr inte jättebilligt så hade underlättat med denna fina väska som hade fått följa med på många roliga och spännande äventyr. 😍👏🏻

 24. Tjoho! Kul med tävling!
  1. Tyskland
  2. Vår familj har många grejer på gång med en nybliven scout, en fotbollsspelare som börjat åka på cuper, flera fjäll-älskare och några som gärna drar på weekend med rygga. Så jag tänker att om ryggsäcken skulle landa hos oss skulle den få se både skog, fjäll, gympasalar, tågstationer och storstadshotell ❤️

 25. Tyskland
  Jag har alltid gått mycket, men inte då långt utan främst 5 kilometer i genomsnitt fyra dagar i veckan. Under pandemin har jag börjat ägna mig åt vad jag kallar för söndagsmilen, helt enkelt en mil varje söndag. Och det har fått mig att börja drömma… I vår ska jag gå Prins Bertils led i Halmstad och vad det blir i sommar har jag inte bestämt än. Det finns så mycket att välja mellan!
  Läser om vandringar och vill kliva mig fram runt Rhodos, vandra längs The Appalachian trail i USA och mycket annat. Då kommer en bra ryggsäck väl till pass.

 26. Tyskland
  Den kommer att få följa med på äventyr i framförallt Sverige nu , men uppleva fjäll, dalar , berg , sjöar , hav och skog.

 27. Pontus Yngvesson says:

  Den hade följ med på min och sambon ”Norrut roadtrip” till sommarn. Vi ska då köra bil norrut längs norrlandskusten, fara över till finska sidan upp till Treriksröset. Sen köra österut och fara över till norra Norge nära ryska gränsen, och följa norska kusten hela vägen ner till Mo i Rana. Där kör vi tillbaka till svenska sidan, där vi ska springa ett fjällopp på ca 3,5mil.
  På denna tur kommer väskan inte behöva känna sig trygga ensam, så mycket kan jag lova!

 28. Maria Isaksson says:

  Tyskland!
  Den skulle få följa med till de älskade schweiziska alperna, som jag saknar så nu under pandemin. Den skulle få makalös utsikt och obeskrivligt frisk alpluft när den får besöka högalpina bilfria byarna Mürren o Wengen och lufsa runt i bergen ovanför charmiga Zermatt, med utsikt över bergens berg, Matterhorn.

 29. Tyskland
  Den skulle få följa med på äventyr i skogen varje vecka när vi går på utflykt med barnen på förskolan.

 30. Birgitta Andersson says:

  1: Tyskland
  2: Den skulle jag ge min man. Han har ryggsäck jämt. Den skulle vara med oss på sjön på sommaren, i bobilen där den används både till stranden på MTB turen och till affären. Fika turer i skogen med hunden. I sommar styrs även bobilen mot norr och jag hoppas våra MTB turer varvas med flera vandringar i fjällen. Vad kan då vara bätttre än en skön rygga?

 31. Tyskland

  Den hade hängt med på mysiga hajker där jag och nära vänner hade suttit uppe och babblat på natten, runt en lägereld.

 32. Tyskland!

  2021 blir ett spännande år
  Vår lilla familj får 10 nya tår.

  Och nu när vi blir en familj om fyra
  Kan goda råd bli särdeles dyra

  Utflykter till helg och vardag ska ske
  Hur det går? Den som lever får se

  Men med uppgraderad ryggsäck, precis lagom stor
  Ska vi väl klara både småsyskon och storebror

  Resfredag.se ger oss tips och inspiration
  För att hitta vår bästa destination

  Jack Wolfskin hjälper oss att njuta av naturen
  Viktigt efter detta år som vi spenderat i ”buren”.

  Vi längtar efter frihet och nya äventyr
  Med genomtänkt packning blir det ett enklare bestyr

  Håller tummarna! 😊

 33. Tyskland!
  Min mamma ska få den i julklapp, för jag vill ge henne naturens magi. Hon har äntligen hittat sin grej för att må bra – vandra och stänga av sociala medier och vara i nuet. Strunta i alla måsten och stress. Ryggsäcken ska få följa med henne på hennes efterlängtade vandring i Högakusten – en magisk vandring med bara hon och vovven.

 34. Kan tyvärr Inge rim, försökte och försökte så här kommer ett ärligt svar:
  Önskar mig denna ryggsäck till min sambo. Vi ska ut och vandra vid Idre fjäll – hennes första gång.
  Hoppas att hon blir förälskad, så som jag.

  1. Oh där var jag för taggad på ryggsäck! Rätt svar är ju Tyskland!

 35. Tyskland
  Jag och sambon håller på att starta ett företag som kommer att fokusera på ungdomar och naturen. Vi älskar båda två naturen och vår landrover är prydd med flertalet dekaler från Jack Wolfskin. Ryggsäcken skulle göra sig väldigt fin på vår Instagram där vi mer än gärna taggar och visar upp våra upplevelser. Den skulle passa perfekt att packa ner utrustningen i när vi ska ut.

 36. 1. Tyskland
  2. Jag tycker denna väska är galet snygg! När jag vandrar längs Höga Kusten-leden skulle jag känna mig trygg. Härligt att njuta i naturen och gå med en praktisk väska som går att lita på!

 37. Jack Wolfskin kommer från Tyskland. Den skulle få följa med i min Kajak med lite ombyteskläder eftersom jag pga Corona har kommit på hur härligt det är att paddla på vinter,

 38. Catharina Adolfsson says:

  Tyskland
  Skulle ge den till min man så har han en fin ryggsäck, när vi ger oss ut på äventyr!

 39. Kerstin Jonasson says:

  1 Tyskland
  2 På Gotland finns ett för allmänheten tidigare ganska okänt raukområde. Det kallas för Kungens sal. Det ligger gömt i skogen. Det vill jag leta upp och det blir ett riktigt äventyr att lyckas hitta det!

 40. 1. Tyskland.

  2. Den här ryggsäcken skulle få följa med till fjällvandringen som kommer ske nästa år. Håller på att planera för fullt vad dom behöver inhandlas. Och en ryggsäck är verkligen ett måste.

 41. 1. Tyskland
  2. Varje dag i mitt vardagliga liv, när jag tar stora kliv. Använder ryggsäck var da, för att det är bra. Sliter inte på min kropp, det inger hopp.

 42. 1. Tyskland
  2. Ryggsäcken får hänga med med äventyr runt husknuten. Jag vill vandra, paddla och cykla i vår och sommar.

 43. Evy Sundström says:

  Tyskland.
  Skulle ge denna fina ryggsäck till min kära make att använda på våra långpromenader i närmiljön, men även uppe i Nord-Norge till sommaren. Detta år 2020 blev inte som vi tänkt oss, vi kunde inte åka till Norge alls… Hoppas att 2021 blir bättre och att vi kan åka till vårt sommarparadis där vi vandrar upp till små sjöar i fjället, campar och fiskar öring och röding, åker ut på fjorden och drar torsk och sej och kanske en hälleflundra. Håller tummarna!

 44. Pernilla Fransson says:

  1. Tyskland
  2. Mitt mål är att vandra Camino de Santiago/Jakobsleden när hela pandemin är under kontroll. En bra ryggsäck på en sådan vandring är A och O. 🚶‍♀️

 45. anneli ask hansson says:

  Tyskland
  Var och plockade svamp på ett ställe nära bohusleden blev sugen att utforska den vore trevligt att få bära denna då.

 46. 1. Tyskland
  2.
  Så fort solen skiner blir jag glad
  och längtar efter bohusländska bad.
  Jag packar kläder, handdukar och matsäck för två
  För att en härlig dag på en skärgårdsö få
  Men min kasse är otymplig och inte snygg
  Ryggsäcken skulle vara mycket bättre på min rygg

 47. Tyskland
  Ut I vassen den får hänga med
  När vildsvinen ska läggas ned

 48. Åsa Holmkvist says:

  svar 1 = Tyskland
  Jag hoppas Tomten kommer tidigt i år,
  och att jag denna fina julklapp får !
  Den får följa med mig när jag går,
  ut i naturens egna spår !
  Jag nöter lite på ben och lår,
  och sedan efter all ren luft mycket bättre mår !

 49. 1.Tyskland
  2. Asien 3månader efter coronan är över
  Resa och känna sig fri och bara ha det bra

 50. 1. Tyskland
  2. Den får väldigt gärna följa med mig på fjällvandring i sommar, när jag och mannen för första gången ska ta med barnen på en längre vandring. Ska bli underbart!!!

 51. 1. Tyskland
  2. Åhh skulle behöva denna till min tågluffar resa i Italien som kommer ske så fort corona är över!

 52. Ann-Sofi texën says:

  Jag vill vinna ryggsäcken till mej

 53. 1 Tyskland
  2 Den skulle få följa med på den vandringsresa längs Skåne/Blekingeleden som jag och några kompisar hoppas kunna genomföra nästa år som 40års present till oss! Egentligen skulle vi åkt till Italien men det går ju inte i dessa tider. Skulle verkligen behöva en bra o snygg ryggsäck!

 54. Birgit Gustafsson says:

  Tyskland
  Ryggsäcken har jag med mig när jag cyklar och går Fågelvägen, som är en 50 km lång kuststräcka på södra Öland. Där är mycket att uppleva : fornborgar, kvarnar, fågelsträck, vandringsleder och framför allt en underbar natur. Det finns också cafeer och matställen längs vägen.

 55. Rätt svar: Tyskland
  Motivering: Behöver en ryggsäck när jag fjällvandra med mitt barnbarn. Behöver då ha en bekväm ryggsäck till våran packning.

 56. Tyskland.
  Det här blir min bästa vän på jakt efter sagorna i Sverige. Jag ska skriva en reseguide för sagor och kommer resa runt till ensliga ställen och otillgängliga marker för att finna allt i från jättekast till trollhrytor.

  1. Vad spännande Christine, det låter som att den här väskan kan komma väl till pass då. Grattis till vinsten!

 57. Tyskland . Jag vill gärna vandra i norge i bergen gå tur som det heter och då är en bra ryggsäck ett måste .

 58. Från Tyskland.

  Jag har sprungit alla 17 etapper på Bergslagsleden. Totalt runt 30 mil. Detta var säsongen 2011-212.

  Till våren är det dags igen. Men denna gång i ett betydligt lugnare tempo. Jag och min kamrat Thomas ska vandra leden, nu från andra hållet.

  Mer tid för betraktelser!

 59. Ulrika Lillhage says:

  Tyskland
  Frakfurt

  Jag har planerat att åka till Nepal efter Corona. Har tänkt besöka byn Gatlang som ligger uppe i bergen mot Tibet. De i byn har aldrig fått hjälp utifrån och jag vill åka dit med kläder och förskolematerial. De är ca 2500 människor i byn. Åker nästa höst. Önskar så gärna ryggsäcken. Den skull komma väl till pass på resan. Tack.

 60. 1. Jack Wolfskin grundades i Tyskland.

  2. En väska jag gärna vill vinna. Den skulle få följa med mig på många äventyr framöver när man åter kan få resa!
  En dröm jag har är att åter få resa till Haiti en dag. Upp i bergsbyar där man kan vandra runt och leva i nuet bland små kaffeodlingar och plantager. En upplevelse som är svår att beskriva.
  Bra packning är A och O på en sådan resa då man behöver ha med sig allt från myggmedel till rent vatten för att klara sig.

  Sedan får den även hänga med både till bergen i Norge och norra Italien när jag åter kan få resa dit och träffa mina vänner en vacker dag.

 61. Rebecka Nilsson says:

  Svar: Tyskland

  Jag hade gärna haft den med mig på min nästa Weekendresa. Sitter och spanar på Istanbul, men världsproblemen får lugna sig lite innan jag vågar boka något.

 62. 1. Tyskland
  2. De äventyr som denna ryggsäck skulle få följa med på vandringsleder som varierar mellan stock och sten i mörkast skogar till kala klipphällar i kustmiljö. Vandringsleder som låter mig upptäcka nya fantastiska miljöer och inkvarteringar.

 63. Tyskland

  Jag vill vinna ryggsäcken för den blir min oumbärliga vän både på korta vandringar runt sjön hemma eller på längre strapatser. Perfekt att ta med det man behöver för en dag.

 64. Tyskland

  Jag och min Clumber Spaniel Biran har börjat utforska de vackra vandringslederna som finns i närheten. Så mycket vackert det finns i närområdet som man inte haft en aning om. Ryggsäcken kommer att få följa med oss och bära vatten och godis till vovven . Själv vill jag gärna ha kaffe, smörgås och vatten såklart.

 65. Kattis Iveblad says:

  Tyskland

  En väska bra, passar perfekt när jsg en dagstur med mina barn tar. Upptäcka nya platser och vandringar är det bästa vi vet och nu en bra ryggsäck vi behöver!

 66. Tyskland

  Jag tänker vandra Camino de Santiago i Spanien med denna ryggsäck och uppleva en personlig resa.

 67. Tyskland

  Jag älskar att vara ute i naturen och Covid-19 har fått mig att uppskatta de mindre sakerna i livet. En långpromenad med en god vän, eller en dagstur i skogen med hela familjen. Jag önskar denna ryggsäck så att jag även i fortsättningen kan ta mig ut på stora och små äventyr.

 68. Tyskland
  Jag skulle uppleva de första vårdagarna ute i naturen tillsammans med Jack.

 69. WOW!
  Svar: Tyskland
  Jag är ryggsäcksmänniskan nummer ett,
  älskar praktiska ryggsäckar innerligt och hett!
  Som cyklist så är ryggsäcken min bästa vän,
  händerna fria och jag bär som de starkaste män!
  Dock sliter jag snabbt på ryggsäckarna slut,
  och nu börjar behovet faktiskt bli akut!
  Därför hoppas jag på en ny följeslagare i livet,
  Kingston 30 liter är då helt givet!
  (Den skulle också få följa med på vandringarna på Östgötaleden!)

 70. Mattias Gustavsson says:

  1. Tyskland
  2. Den kommer på följa med på äventyr i lokala naturreservat och naturvårdsområden. Känner att jag behöver utforska mitt närområde mycket mer. Fantastiskt med så många naturupplevelser runt hörnet som jag är allt för dålig på att utnyttja.

 71. Filip Lagerqvist says:

  Tyskland

  Nationalpark, här packas dagsutflykt för dricka och äta.
  Regnskyddet finns ju redan, redo för slask och väta.

  Mackor som klarar dagen och varför inte lite juice.
  Glider lätt ner i denna säck, i kulören Spruce.

  Hamnar jag ändå vilse i skogen är det bara att yla.
  Och ta det lugnt, jag har med mig varma kläder för kyla.

  Så jag är väl rustad tills jag blir återfunnen.
  Tacka denna säck som är återvunnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close