Close
Förberedelser inför Borgå, Finland

Förberedelser inför Borgå, Finland

I morgon bär det av på äventyr österut för tjejerna i vår familj. Slutdestinationen är Borgå, eller Porvoo som staden heter på finska, som lär vara en liten semesterpärla utanför Helsingfors.

semester

I dag öser regnet ner över Stockholm, ett utmärkt väder för att packa med andra ord. Snart bär det alltså av till Borgå tillsammans med nio andra familjebloggare från Europa (både Sverige, Finland, Norge, Estland, Tyskland och Italien är representerade!) för att delta i kampanjen #travelhouseporvoo anordnad av Borgås turistbyrå.

Borgå är en mindre stad med 50 000 invånare, men verkar ändå ha ett gediget utbud av aktiviteter att erbjuda för oss som reser med barn. Jag och mina döttrar Julia (5 år) och Nelly (11 månader) kommer att teama upp och bilda en alternativ familj tillsammans med Lisa från Livet från en ljusa sidan och hennes son Max som också är 5 år. Det är ett roligt program som väntar oss de närmaste dagarna, en av höjdpunkterna för våra femåringar lär bli ett besök på Miniatyrvärlden Noark.

Det här är första gången jag reser i väg ensam med båda mina döttrar. I våras spenderade jag och Nelly ett par veckor i Taiwan, men då lämnade vi Julia hemma tillsammans med pappa och storebror. Jag tycker verkligen om att resa i olika konstellationer – olika typer av resesällskap ger olika typer av dynamik. Jag och småtjejerna är jätteglada över att vi får chansen att utforska Finland lite närmare. Jag har annars en förmåga att drömma mig bort till exotiska och otillgängliga resmål på andra sidan jorden, men det finns ju faktiskt massor av spännande saker att uppleva och se på betydligt närmare avstånd än så. Inte minst har resebloggarna Katarina och Sofia väckt min nyfikenhet på Borgå genom sina fantastiska reseskildringar från staden:

Katarina Wohlfart om Borgå/Porvoo.
Fantasiresor om Borgå/Porvoo.

Snart är det dags att skapa mig en egen uppfattning om semesterorten, men först väntar ett gäng timmar på Viking Lines m/s Mariella. På torsdag morgon anländer vi Helsingfors för att hämta upp vår hyrbil från Sixt. Från Helsingfors är det sedan 45 minuters bilväg till Borgå där vi möter upp resten av familjerna för att påbörja våra äventyr. Moi moi Porvoo, jag är redo!


I samarbete med visitporvoo.fi / Viking Line / Sixt

(Foto: Elina Bernpaintner)

6 comments

  1. vilken kul grej! 🙂 Jag har själv bott i Borgå i 9 månader, men vet inte såå mycket om möjligheterna för turister, annat än att gamla stan är supermysig året runt – säkert extra mysig sommartid samt under julen. Sen är det mysigt att promenera längs ån och de gamla gulliga båthusen kommer ni garanterat också få se! Och choklad-shopping hos Brunberg förstås. Ni kommer säkert ha en trevlig resa, ska bli kul att läsa om Borgå ur en turists perspektiv! 🙂

    1. Vad spännande att du har bott i Borgå Maria! Vi fick en väldigt positiv upplevelse av staden, i vart fall av de gamla delarna. Och visst passade vi på att besöka Brunberg – jag köpte både en och två påsar av deras magiskt goda lakritschoklad. Mitt favoritställe blev nog ändå Rönnäs utanför Borgå, med dess fantastiskt vackra natur.

  2. Ha det nu fantastiskt! Hälsa Lisa 🙂 vi ses på travel massive

    1. Vi fick verkligen några toppendagar i Borgå. Ser fram emot Travel Massive!

  3. Helsingfors är en pärla. Det vet jag. Borgå verkar också väldigt intressant! En annan destination Ni borde skriva om är Mariehamn och Åland. Åland har en hel del saker för de flesta resenärer. Det är en fördel att det är billigt att resa billigt till och från Åland. Många hyr också stuga på Åland och njuter av skärgårdsmiljön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close