Close
Vårlistan 2020

Vårlistan 2020

Först och sämst, tusen miljoner TACK för alla gratulationer och hejarop om mitt nya jobb! Nu har det gått en vecka sedan jag fick beskedet, och det känns så bra att gå in maj månad med vetskapen om vad som väntar.

Idag är det valborgsmässoafton, vilket väl får anses vara en av de härligaste dagarna på året (och dessutom mina föräldrars bröllopsdag!). Jag gillar symboliken att elda upp gamla torra kvistar och bråte, för att istället sjunga in våren, värmen och solen ”som kysser liv i skog och sjö”:

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
Drivans blommor smälta ner och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
Solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
Guldbelagda, azurskiftande
Ligga ängarne i dagens lågor,
Och i lunden dansa källorne.

– Vintern rasat (Längtan till landet)

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt nyheten att studenterna i Lund just det här året motas bort av hönsgödslade gräsmattor för att förhindra Valborgsfirande, men vi kan väl konstatera att den här våren blir… annorlunda. Vi själva satsar ikväll på en minibrasa på ett närliggande berg tillsammans med några grannar (en tidigare tradition här i föreningen som nu väcks till liv igen). Dagens listinlägg blir en vårvariant, där ett par av frågorna kommer från en tidigare lista hos Towe/Come fly with Me. Trevlig valborg på er!

Läs mer: Vinterlistan 2019/2020

Vårlistan 2020

Rangordna våren i relation till de andra årstiderna!

Sommaren etta, överlägset. Vintern kommer tvåa, om jag får bryta ut december som en egen vintermånad och skippa januari och februari. Eftersom jag fyller år på våren kommer väl våren på tredje plats, tätt följt av krispig höst. Våren har en stor fördel i form av knoppande buskar och löften om bättre tider, men har samtidigt en förmåga att ständigt göra mig besviken.

Hur är den här våren i jämförelse med förra?

Ja, vad säger man? Den här våren går inte att jämföra med något vi någonsin har upplevt. Förra våren kom vår familj hem från tre månader i Thailand just i skarven mellan mars/april, och framför mig väntade en fullspäckad vår och försommar fylld med roliga jobbuppdrag. Klart att livet kändes riktigt hoppfullt på alla sätt och vis! Det händer mycket spännande grejer den här våren också, inte minst jobbmässigt, men i övrigt kvarstår många frågetecken.

Var möter jag helst våren och varför?

höstlov på sturkö

Jag möter helst de flesta årstider på vårt sommarställe i Karlskrona skärgård, men jag kan heller inte förneka härligheten i att ha en vårweekend i Europa att se fram emot…

Bästa respektive sämsta med våren?

Sämsta? Den naiva tron att vintern är slut i samma sekund kalendern visar vårdagjämning. Den här veckan har jag flera gånger fått dra på mig full vintermundering under promenaderna. Bästa? Det som förmedlas i sångtexten ovan. Vi är så nära nu!

Vårskriket, ja eller nej?

Nej, jag kör inte Ronja-style. Nöjer mig med ett leende över att vi går mot ljusare tider.

Hur ser (såg) mina vårplaner ut?

brunnsviken runt

Jag och mina träningskompisar fortsätter att ses en gång i månaden, fast någon inomhusträning blir det inte tal om. I helgen möttes vi upp i Hagaparken och gick Brunnsviken runt, nästan 1,5 mil totalt. Fint, och framför allt skönt med lite omväxling. Jobbplanerna i övrigt handlade mest om Svenska Pärlor, men i nuläget känns det mindre lämpligt att ens lämna hemkommunen.

Vad tittar jag på/läser just nu?

Igår såg jag Taylor Swifts dokumentär på Netflix. Gillade henne redan innan, och ännu mer nu. Se den! Vi har också betat av Tiger King (kan fortfarande inte förstå att personerna är på riktigt) och Unorthodox. Det har varit en kul tv-vår får jag säga! Jag och Tobias gillar också ”Mästarnas Mästare”, jag är så sjukt imponerad av våra svenska idrottshjältar! Läser gör jag också, just nu lättsmälta pocketböcker om krisande kvinnor i min egen ålder.

Vad tränar jag helst under våren?

brunnsviken runt
Brunnsviken (Stockholm) i helgen som gick. Bodde alldeles i närheten under flera år.

Jag vill ju helst vara ute så mycket det bara går! De första löpstegen på nysopad asfalt är alltid uppfriskande, likaså löpning genom skog där löven precis spruckit ut. Är så väldigt glad över att jag inte dras med pollenallergi, lider med alla som inte kan springa och gå runt och njuta av naturen just nu. Jag försöker också ge mig på utegymmen här i närheten, men tycker inte riktigt att jag får till det.

Nya vårplagg i garderoben?

JA! Jag har nyligen upptäckt A part of the Art och vill köpa ungefär allt. La en beställning igår på några basplagg med 20 procents rea, och hoppas verkligen att de lever upp till mina högt ställda förväntningar. Köpen är välmotiverade och välbehövliga, snart har jag ett kontorsjobb att gå till och måste se representabel ut (de senaste årens hemmalook fungerar inte, den vill jag bespara både mig själv och mina medarbetare). Jag fick ju också bidrag till en uppdaterad garderob i 40-årspresent, vilket bland annat resulterade i vita Nike-sneakers, en vit skjorta från Åhléns och ett par plagg från Filippa K. Detta blandar jag upp med gamla garderobsfavoriter och tidigare inköp via second hand. Perfekt!

Typisk vårmat jag längtar efter?

Nynäshamn

Vårmat vet jag inte, men i samma sekund som temperaturen stiger vill jag äta skaldjur. Idag mötte jag upp en kompis på Kökeriet, en av Nynäshamns bästa hak, och åt bakpotatis och skagenröra. Det var exakt så gott som det låter.

Lämpliga vårutflykter?

naturum tyresta
naturum Tyresta.

Jag har en ganska lång lista på platser jag vill besöka i vårt närområde inom kort, några av dem är Gålö och Utö. I övrigt tröttnar jag inte på Torö och Tyresta Nationalpark, som ligger nära oss i Nynäshamn.

Vad ser jag mest fram emot den här våren?

Att få börja jobba på Cancerfonden. HURRA!!!

Något jag är extra nöjd med den här våren?

sturkö

Att jag har tagit itu med några surdegar här hemma, bland annat rama in den här tavlan med Sturkömotiv av konstnären Jan Abramsson. Den har legat ihoprullad i min garderob i flera år, är så glad att se den i sin fulla prakt.

Hur ser din variant på vårlistan ut? Haka gärna på!


Omslagsbild från min favoritpromenad i Nynäshamn. Här hittar du fler av mina listor här på bloggen.

7 comments

 1. Marianne Bergman says:

  Stort grattis till nya jobbet
  Ser nyheten först nu !
  Lycka till !

  1. Tack Marianne, det känns så himla bra. Idag på första maj vaknade vi till ösregn, ganska skönt om jag ska vara ärlig… har slappat hela dagen, och ska nu laga middag. Trevlig helg!

 2. Maria Svensson says:

  Jag gillar våren, känns i vanliga fall fylld av förväntningar på den kommande sommaren men denna våren är som du skriver väldigt annorlunda.
  Mina planer var konsert i Malmö med Lisa Nilsson, nästa helg krogshow med GES i Göteborg och som sagt Berlin på påsklovet. Inget blev/blir av.
  På något sätt har jag förlikat mig med situationen i världen, och helt enkelt slutat planera någonting utanför hemmaplan, och vant mig vid en sakta lunk.
  Nu finns mycket tid att läsa och se film. Kom från biblioteket med en stor bunt böcker och läser just nu Thorsten Flincks självbiografi och Karin Wahlbergs nya deckare.
  På Viafree ser jag ” I huvudet på en gärningsman” och Renée Nybergs ”Livet blir bättre”.

  Vårmat…det är grillat för mig, gärna med sparris till! I vårt trädgårdsland växter något som ska föreställa just sparris, och vi ser fram emot skörden! 😊 I kväll blir det spareribs på grillen och potstissallad till, ger en försmak av sommaren!
  På tal om skaldjur som du nämner, hämtade jag ett fantastiskt lyxigt skaldjursfat från Blomlöfs på Saltö i förrgår då vi firade bröllopsdag och födelsedag. Ser fram emot en räkmacka på kajen där i sommar!

  På klädfronten har jag tack vare riktigt bra erbjudanden fått tummen ur och köpt lite nytt, älskar klänningar så en ny har fått flytta in i garderoben tillsammans med nya tights och underkläder. Farväl gamla bh med slapp resår! 😄
  Vårutflykt…Tja, det blir nog till Aspö när vädret är varmare och vi kan umgås utomhus.
  En sväng till de andra öarna blir det nog åxå, Hasslö hamncafé öppnade idag, samt en fika på Askunga Dovvilt. Räkmackan där…❤

  Det där med träningen…många och långa promenader är min grej, och eftersom jag bor vid ett friluftsområde finns många rundor att välja på. Så mycket folk som rör sig här nu har det aldrig varit, i brist på sysselsättning verkar folk ta sig ut och röra på sig, vilket är jättebra!

  1. Älskar att du svarar på listan här, så fint att läsa. Tack! Fick sådan hemlängtan när jag läste det här. Har ännu inte besökt Askunga Dovvilt,men mina syskon instämmer i hyllningskören om deras fika!

   1. Maria Svensson says:

 3. Grattis till jobbet!
  Våren är alltid fantastiskt förstås eftersom den ger förhoppningar och förväntningar. Även i år.

  1. Tack snälla! Ja, mycket förväntningar, känns som ”det bästa inte hänt än”. ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close