Close
Spaningar i Coronatider x 5

Spaningar i Coronatider x 5

Jag har uppenbarligen inte en strategi att inte prata eller skriva om Corona/Covid-19. Jag gillar att ha bloggen som en typ av dagbok för mig och familjen, och den här tiden i vårt liv är så oerhört märklig att det skulle kännas konstigt att inte låta aktuella händelser spegla av sig i bloggen. Tema för dagens femma blir med andra ord spaningar i Coronatider, alltså aktuella trender i mina personliga flöden just nu.

Spaningar i Coronatider x 5

#1. Husdjur

Det kan inte vara en slump att så många verkar skaffa husdjur just nu? Jag ser uppdatering efter uppdatering med nytillkomna familjemedlemmar – allt från hamstrar till katter och hundar. Folk har mer tid, och de allra flesta verkar vara överens om att det inte lär bli så mycket resande inom den närmaste framtiden. Vår familj hade med stor sannolikt haft ett helt zoo här hemma om inte Tobias (och med stor sannolikhet Nelly) varit allergisk mot pälsdjur. Jag är uppvuxen med både höns, fiskar och katter, och hade gärna haft en liten katt här hemma. I övrigt är jag inte alls lika förtjust i djur som resten av familjen.

#2. Odling

sturkö

En annan aktivitet folk verkar hänge sig till är odling. OJ, vad det odlas just nu! I trädgårdar, på balkonger, i rabatter – alltså den här businessen måste väl blomstra i bokstavlig mening. Eller?

#3. Matlagning

mat örebro

Att gå loss i köket verkar vara en annan populär aktivitet i dessa Coronatider, och här är jag helt med på tåget. Jag har testat massor med olika recept, med varierande resultat. Just nu lagar jag mig igenom kokboken ”Food Pharmacy”.

#4. Utslitna skor

sörmlandsleden Nynäshamn

Jag har sett flera uppdateringar med sönderpromenerade gympaskor under de senaste veckorna. Folk går, går och går lite till. Promenader, vandringar, powerwalks – kalla det vad ni vill – det är ett evigt knatande på stigar, vägar och i skogar. Det är som att vi aldrig får nog, och verkligen tar tillvara på möjligheten vi har att komma ut i friheten.

#5. Fortsatta rekommendationer

”Nu är det tid att ha pannben”, ”Håll i och håll ut” – budskapen under den senaste veckans presskonferenser talar sitt tydliga språk. Det här är tyvärr långt ifrån över (även om vissa svenskar verkar agera som att så är fallet). Jag avslutar inlägget med en dagsfärsk lista från DN med en påminnelse om rådande rekommendationer:

■ Stanna hemma om du har några som helst sjukdomssymtom, även mildare som hosta eller lätt halsont. Du kan inte veta vad du bär på för virus. 
■ Du ska vara hemma i minst två dagar efter att symtomen försvunnit helt – gärna längre. 
■ Jobba hemifrån om du kan. Ju färre människor man träffar, desto mindre risk att viruset sprider sig.
■ Personer över 70 åruppmanas att träffa så få människor som möjligt. Försök att få hjälp med att handla och träffa absolut inte krassliga barn.
■ Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.
■ Håll avstånd till andra människor där folk samlas, inomhus och utomhus, i kollektivtrafiken och andra allmänna färdmedel. Undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.
■ Avstå från större träffar som fester, begravningar, dop, kalas och bröllop.
■ Undvik att resa i rusningstid.
■ Avstå från onödiga resor.
■ Stockholmare 
uppmanas av regionen att inte resa med kollektivtrafiken och att hålla två meters avstånd till andra.

Fyll gärna på med dina egna ”Coronaspaningar” i kommentarsfältet!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

4 comments

  1. Vad ska jag säga!? Det bor nu en katt i vår trädgård, det finns nyplanterade träd, buskar & blommor i trädgården, vi lagar och äter mycket mat och ja det slits rejält på vandringsskorna… Riktiga coronastereotyper:)
    Trevlig helg!

    1. Haha, du ser! Låter i och för sig ganska härligt… hoppas ni har det bra under rådande omständigheter. Kram!

  2. Idag har jag påbörjat min sjunde (!!) vecka i karantän pga hosta så känner mig ganska klar med detta vill jag lova, haha! En himla fin grej jag reagerat på som jag verkligen hoppas kommer hänga kvar i samhället efter allt detta är hur himla hjälpsamma alla är mot varandra. Folk som handlar åt äldre, kör vårdpersonal till jobbet så de slipper åka kommunalt och stöttar de lokala företagen på alla möjliga olika sätt. Så fint att se 🙂

    1. Åh, håller med dig in din spaning. Mycket fint! Och KRYA PÅ DIG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close