Close
Utflykter, matvecka och nöjda Myhres (Thaimout 2019, v. 5)

Utflykter, matvecka och nöjda Myhres (Thaimout 2019, v. 5)

Idag sätter vi punkt för vår femte vecka på Koh Lanta… och vilken vecka sedan! Förutom lite huvudvärk på sina håll (vätskebrist!?) har allt flutit på riktigt fint. Jag får nypa mig i armen nästan varje dag, tänk att vi faktiskt är här igen. De stjärnklara kvällarna, vågbruset, den goda maten och tiden tillsammans, det finns väldigt mycket att vara tacksam för.

sri lanta koh lanta
Sri Lanta, Klong Nin.

Veckan började med en tur ner mot stranden Klong Nin, där jag och Tobias liksom otaliga gånger förr landade på resorten Sri Lanta. Faktum är att stället kändes lite skabbigare än tidigare, dess riktiga stjärnglans är kanske förbi?

Pure koh Lanta
Pure, Klong Nin.

Stjärnglans så det räcker och blir över finns däremot på PURE Koh Lanta, ett matställe precis i början av Klong Nin som jag tidigare har tipsat om här på bloggen. Den här lilla hälsohuben startades av mor + dotter (från Tyskland) med fokus på riktig bra mat. Bra råvaror, inga tillsatser och så väldigt gott allting. Ta er dit om ni är på Koh Lanta! Måndagar innebär också marknadsdag för att fylla på förrådet med frukt och grönsaker…

… men just den här veckan har det också varit en större marknad på ön. Hit åker thailändarna själva (vi fick tips av vår kompis Ghita att åka hit) och köper in grejer för att i sin tur sälja vidare i butikerna på ön. De här thailändska tjejerna skulle vara med på ett musikframträdande senare på kvällen, men vid det laget hade vi hunnit åka hem.

malee highlands
Poolen vid Malee Highlands är redo för gästerna!

Vi har också hunnit med att träffa vår vänner Mia och Mathias (som jag har skrivit om här: Utlandsdrömmar blev verklighet, vad hände sedan?) De har lagt ner hjärta och själ i sitt senaste byggprojekt Malee Highlands, som nu har börjat rulla igång på allvar. Lägenheterna där uppe är fantastiskt fina, liksom utsikten över ön. Vi var förbi och fick en rundvisning av bygget, och hann också käka lunch på den nyöppnade bistron (kan rekommenderas).

slow down by night
Kvällsvy över Slow Down. Vår lägenhet ligger bakom mig när jag fotar, snett upp till höger.

En av kvällarna åkte vi in till Saladan på tjejkväll. Middag och efterrätt intogs från ett par av matstånden på gågatan, sen gick vi och hälsade på Ghita. Bra kväll på alla sätt och vis.

chia bowl

Chia bowls finns inte bara på hippa inneställen i Stockholm, utan är också en allt vanligare syn här på Koh Lanta. Jag hade lyxen att serveras en hemmagjord variant av min systerdotter som är här och hänger med oss. Hon blandade ihop kokosmjölk, chiafrön och en skvätt honung, lät det stå i kylen och serverade sedan dagen efter tillsammans med mango, banan och kokos. Gott? SÅ GOTT!

fat turtle
Fat Turtle, Long Beach.

Roligheterna fortsatte med att Tobias bror och hans fru kom hit. De stannar i två veckor och det är en ynnest att få umgås med den här kulissen. Jag föreslog middag på Cozy på Long Beach, men det var lite för o-cozy med middag precis vid huvudvägen – så vi gick ner till stranden och Fat Turtle istället. Maten där är definitivt värd ett besök.

Relax bay restaurant
Relax Bay.

I lördags var planen att åka ner mot nationalparken, men vi gjorde en utflyktsvariant och hamnade på Relax Bay istället. Det här stället är alltid ett bra val. Lugnt, vackert och avskilt.

Dagen fortsatte med familjebad vid Klong Dao och grillmiddag tillsammans med våra vänner på Picasso. Maten tog oändligt lång tid att komma, det ena kycklingspettet var inte riktigt genomgrillat – men i det stora hela blev middagen toppen och solnedgången (på omslagsbilden) likaså.

Imorse stod 1,75 mil löpning på schemat för mig. En massage på det, en beachvolleybollturnering för Tobias, poolbad för barnen och ja, snart är ännu en vecka till ända på Koh Lanta. Nu väntar snart middag och sedan ska vi göra oss redo för en ny skolvecka.


Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close