Close
Thule Store: premiäröppning i Stockholm

Thule Store: premiäröppning i Stockholm

Idag slår Thule Store upp portarna till sin nya butik på Kungsgatan i Stockholm. Affären rekommenderas för alla resenärer, speciellt för sådana med en aktiv livsstil!

I torsdags kväll var jag och Lisa på smygpremiären för Stockholms Thule Store för att spana in ryggsäckar, resväskor, barnvagnar, takboxar och andra prylar som underlättar resandet. Varumärket Thule är svenskt och grundades redan 1942. För oss svenskar är varumärket starkt förknippat med takboxar och takräcken, men på senare år har de också tagit allt starkare andelar inom barnvagnssegmentet och nu även väsksegmentet. Thules verksamhet delas i dagsläget upp i fyra olika områden 1) Hållare & räcken 2) Aktiv med barn 3) Väskor och 4) Produkter till husbilar och husvagnar.

Thule hjälper dig att transportera allt det du tycker är viktigt på ett enkelt och säkert sätt, och med stil. Vi tror starkt på att leva ett aktivt liv – oavsett om du befinner dig i stadsmiljö eller i avlägsen vildmark. Det bidrar till hälsa och glädje hos oss människor och sprider respekt och omtanke till världen runt omkring oss.

Thule Store: premiäröppning i Stockholm

Thule store
Thule cross, aktivitetsvagn som kan användas för jogging, cykling, promenader och skidor.

Utöver vår takbox från Thule, som användes flitigt under våra första år som småbarnsfamilj, pratar jag ofta och gärna om vår begagnade aktivitetsvagn Chariot CX2 som jag köpte för några år sedan för att kunna cykla med våra två yngsta döttrar till barnens fotbollsträning. Jag hade ingen tillgång till bil under dagstid och mellandottern hade ännu inte lärt sig cykla, vilket innebar att jag packade in båda syrrorna i vagnen och cyklade till träningen. Nu, ett par år senare, använder jag fortfarande vagnen dagligen. Vi har med den på skogsutflykter, när vi storhandlar, när vi hämtar på förskolan och när vi ska till barnens idrottsaktiviteter. Ibland känns vagnen som vår motsvarighet till en husbil i miniformat för vår yngsta dotter. Det har kommit flera uppföljare till vår Chariot sedan dess, bland annat Thule cross på bilden ovan. (Läs mer om Thule Chariot här.)

Thule store

Thule tillverkar också joggingvagnar (som Thule Glide 2) och barnvagnar som passar både i stadsmiljö och skogsterräng (Thule Urban Glider). 

Thule store

Sedan tidigare finns en konceptbutik i Malmö, men nu gör alltså Thule en butikssatsning även i centrala Stockholm. Produkterna finns givetvis också att köpa hos andra återförsäljare.

Thule store

På en av väggarna i butiken hänger en bild av Thule Crew, några inspiratörer som gärna förknippas med varumärket. Några av de välkända namnen är vår skidhjältinna Anja Pärsson och OS-medaljören Jenny Rissveds .

Thule store
All eloge till personerna bakom Thules budskap som blinkar butikens skyltfönster, så inspirerande!

För egen del vill jag, utöver barnvagnarna, slå ett slag för Thules väskor. Jag har tidigare fått ett par pressutskick i form av ryggsäckarna Thule Capstone och Thule Guidepost (den vinröda väskan längst ner i högra hörnet på omslagsbilden). Designen är väl genomtänkt för aktiva resenären, ryggsäckarna är ergonomiska och har rörliga höftband som avlastar axlarna – dessutom kan jag justera axelremmarna efter min egen längd. Ryggpartiet är tillverkat av material som andas vilket innebär att jag slipper blöta ryggsäcksfläckar och väskornas ryggparti är också vadderade, vilket bidrar till en bekväm känsla. Thule Guidepost 65L använder jag alltid under tågresorna mellan Stockholm och Karlskrona, jag får då plats med all packning till mig och yngsta dottern Nelly och har dessutom händerna fria till att hjälpa dottern (läs mer här). Jag har också en Thule Subterra luggage resväska 70 cm som just nu packas inför familjeresan ner till Malmö senare i veckan.

Läs mer om Thules takboxar hos Sofia Bursjöö/Upp och hoppa: Takbox – packa takbox, köpa takbox och förvara takbox och om Thule luggage resväska 70 cm hos Lisa/Livet från den ljusa sidan: En riktigt bra resväska från Thule.


Thule Store ligger på Kungsgatan 12-14 i Stockholm och öppnar idag, bra tillfälle för dig som vill stifta närmare bekantskap med Thules produkter. 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close