Close
Vinter i Nynäshamn och dagar att njuta av!

Vinter i Nynäshamn och dagar att njuta av!

Det är sådana här dagar det är ett rent nöje att packa ryggsäcken full med picknickmat och ge sig ut på utflykt i närområdet.

Jag hade nästan tappat hoppet om en riktig vinter i Nynäshamn, men så dök den upp med besked. Hurra för efterlängtat solljus och snöglitter!

Vinter i Nynäshamn

vinter i Nynäshamn
Alhagens våtmark.

Jag har haft en lugn och skön start på det nya året. De senaste veckorna har jag fokuserat på att komma i ordning här hemma, bort från kaos i garderober, lådor och skåp. Jag har därmed inte haft något jätteproblem med att solen verkade gå i ide under en längre period. När den behagade dyka upp igen gjorde den det med besked – i sällskap av ett tjockt lager snö. Till och med jag, som i vanliga fall föredrar att pulsa fram i sand snarare i snö, känner mig glad över det vita snötäcket som har bäddat in Nynäshamn.

vinter i Nynäshamn

Under helgen såg vi till att ta tillvara på solstrålarna…

vinter i Nynäshamn

… och gjorde en utflykt till Alhagens våtmark som ligger alldeles i närheten.

vinter i Nynäshamn

Under förra veckan fick jag sällskap av ett helt gäng svanar under min promenad genom våtmarken, den här gången var det istället tre barn som fick all min uppmärksamhet.

vinter i Nynäshamn

Jag passade också på att lufta julklappen till mig själv – ett nytt kameraobjektiv till min A6300. Jag har länge funderat över att komplettera min kameraväska med ett objektiv för bättre närbilder och nu slog jag till på en Sony 50mm F2.8 Macro.

vinter i Nynäshamn

Den här tjejen har för övrigt haft krupphosta några nätter i rad. Jag vänjer mig aldrig vid den pärsen, det är lika läskigt varje gång!

vinter i Nynäshamn

Den yngre upplagan har också varit sjuk till och från, men jag förväntar mig dessvärre inget annat under den här tiden på året.

vinter i Nynäshamn

I vanlig ordning packade jag ner Nelly i vår bästa familjeinvestering genom tiderna – en begagnad Chariot CX2. Det har hänt att jag har blivit stoppad flera gånger här i Nynäshamn av personer som vill veta var de kan få tag i en liknande vagn. Egentligen hade vi kunnat byta ”ner” oss till en enkelvagn istället för dubbel, men det kommer inte att hända än på ett tag. Jag har med vagnen varje gång vi storhandlar, när vi hämtar paket från posten, när vi ska på utflykt – en enkelvagn skulle helt enkelt ha svårt att axla rollen som bilsubstitut.

Den här dagen, och utflykten, blev ett värdigt avslut på ännu en januarivecka. Vinter i Nynäshamn alltså, inte så illa ändå!


Hur har er helg varit?

4 comments

  1. Maxade just också ett gäng bilder från helgens magiska vinterväder i bloggen jag med…:)
    Däremot utan barn på bilderna – den lilla var för arg, den mellersta för upptagen med att leka i snön hemma på tomten (oh the joy!) och den stora hängde som vanligt md kompisar – och så har vi varit i 5 olika sporthallar under helgen, haha.

    1. FEM? Nytt rekord, haha? 🙂 Tänk hur lyckliga vi blir av lite sol…

  2. Jag som bor i Spanien längtar tamigtusan efter snö när jag ser dessa bilder. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close