Close
Stockholm Travel Massive – maj 2015

Stockholm Travel Massive – maj 2015

För tredje gången gillt var jag nyligen med och arrangerade Stockholm Travel Massive. Den här gången steg vi ombord på kryssningsfartyget MSC Sinfonia för att mingla, äta gott och lära oss mer om fotografi på resan.

Stockholm Travel Massive

Travel Massive är ett nätverk som samlar olika aktörer i resebranschen och ger ett utmärkt tillfälle att mingla med resebloggare, PR-byråer och turistbyråer för att nämna några. Förra gången Stockholm Travel Massive gick av stapeln (den fjärde i ordningen), då på Vings huvudkontor, var det fortfarande januarikyla och snö. Den här gången hade vi äran att ha MSC Cruises att stå som värdar för arrangemanget på ett av deras fartyg.

Stockholm Travel Massive

Det är inte varje dag man har chansen att hoppa på ett kryssningsfartyg över lunchen! MSC Sinfonia byggdes 2005 och rymmer nästan 1000 hytter, och nästan lika många besättningsmän. Eller nåja, 765 för att vara exakt.

Stockholm Travel Massive

Vi förminglade lite redan vid färjeterminalen, för att därefter gå igenom säkerhetskontrollen och sedan ombord för att få oss en närmare titt på MSC Sinfonia.

Stockholm Travel Massive

Väl på plats bjöds vi på godsaker och fick chans att träffa både nya och gamla bekantskaper. Visitkort bytte ägare och stämningen var härligt avslappnad. Vårt event var fullbokat med strax över 30 deltagare.

Stockholm Travel Massive

Efter en stunds mingel samlades vi för att få en inspirerande snabbgenomgång av Lola om hur man som resebloggare tar bättre fotografier. En av sakerna jag tar med mig är att inte bara ta närbilder på maten, utan sätta maten i sitt sammanhang – och dokumentera hur miljön ser ut runt omkring maten. Vi fick också tips om att undvika en massa selfies, och i stället låta våra läsare följa med på resan från vårt perspektiv.

Stockholm Travel Massive

Lola är själv en välrenommerad fotograf som jobbar bland annat för National Geographic Traveller. Efter Lolas matnyttiga genomgång…

Stockholm Travel Massive

…berättade Åsa och Emma från MSC Cruises lite mer om företaget och vilka fördelar resenärerna upplever genom att välja kryssningsformen. Några av fördelarna resenärerna nämner:

 • Kryssandet känns som ett äventyr, men ett säkert sådant.
 • Man hinner se många länder på kort tid.
 • Flytande hotell, man behöver bara packa upp och ner en gång. Allt finns i hytten.

Stockholm Travel Massive

Vi var ett stort gäng resebloggare på plats, bland annat Katarina som snällt ställde upp på bild. Jag hann också säga hej till personerna bakom Turisterna, Oh Darling, Mat och Resebloggen, Come Fly With Me, Livet från den ljusa sidan och New York – My Bite of the Big Apple.

Stockholm Travel Massive

Jag hade som vanligt med mig lilla Nelly (aka #lillmyhran), som förutom reseexpert nu även kan titulera sig mingelexpert. Hon var på sitt bästa flirthumör – här var det Åsa från MSC Cruises som fick en smällpuss på kinden.

Stockholm Travel Massive

Efter en god lunch fick vi som ville gå en rundvisning på fartyget.

Stockholm Travel Massive

Jag själv är för övrigt ett levande exempel som slår hål på myten om att den typiska kryssningsresenären är en blåhårig, rik, äldre dam. Jag och min man valde nämligen att åka på kryssning i Karibien på vår bröllopsresa 2009. Uppe på Sinfonias däck infann sig inte riktigt samma känsla som i Karibien, men jag var glad ändå.

SONYStockholm Travel Massive

Jag, som precis har kommit igång med träningen igen, var extra imponerad av det stora och moderna gymmet. Och tro mig, att träna mellan måltiderna kan vara en god idé. Under vår kryssningsvecka i Karibien åt vi i princip dygnet runt.

Stockholm Travel Massive

SPA-avdelningen var en annan höjdare som jag gärna hade undersökt lite närmare!

Stockholm Travel Massive

Katarina lyckades knäppa en av få bilder på vår trio som organiserar Travel Massive här i Stockholm. Från vänster Sofia (Fantasiresor), jag, och Lola (Geotraveler’s Niche) . Jag är så glad att jag kan göra sådana här roligheter tillsammans med dem. Tid, plats och värd för nästa Stockholm Travel Massive är redan spikad. I september är det dags för nästa träff. Stay tuned!


Vill du läsa mer om Travel Massive globalt kan du göra det här. Du är också välkommen att gilla vår sida på Facebook.

7 comments

 1. Det vore väldigt kul att vara med på nästa happening! Hoppas det sammanfaller med ett av Stockholmsbesöken i höst. 🙂

  1. Ja Daniel, vore verkligen kul om du kunde tajma in en Travel Massive nästa gång. Vi hoppas på det!

 2. Vilka fina bilder du lyckades ta trots mingel och mat! Mina vågar jag knappt visa 🙂

  1. Tack Sofia! Jag fick ju lite hjälp med Nelly, annars är det svårt att fota med en bebis på höften. Tro mig, jag har försökt många gånger! 🙂

 3. Jag hittade precis travel massives hemsida och dig genom dom. Väldigt bra och deppig blogg du har :)Jag hade ingen aning om att det fanns sånna här events i Stockholm. Hoppas vi ses det nästa eventet i September.

  1. Vad kul att du hittade hit Jeanette – och att du kommer på Travel Massive. Vi växer och blir större hela tiden, vilket känns väldigt spännande. Vi ses absolut i nästa vecka, jag är en av arrangörerna så jag är självklart på plats. Vi ses då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close