Close
Travel Massive, sushi, hemlängtan och Vit jul

Travel Massive, sushi, hemlängtan och Vit jul

Med full fart mot andra advent och lucia avslutar vi ännu en arbetsvecka.

Ikväll ska jag duka upp till fredagsmys och hälsa våra helggäster välkomna hela vägen från Karlskrona. Den här helgen ska vi gå in för julförberedelser och (Adolf Fredriks) luciatåg med hull och hår – hurra! Men först – veckans fem.

RESFREDAG:

#1. Travel Massive med Aruba och KLM

travel massive stockholm
Jag hann inte ens knäppa en bild, men har många gamla i bildarkivet! (Foto: Katarina Wohlfart)

I veckan gick årets sista Travel Massive av stapeln och det med besked på Nederländernas ambassad. Jag hann med en dos karibiska rytmer, inspirerande filmer från Aruba, korta uppdateringar från bloggkollegor och en dragning om KLM:s pågående miljöarbete, sedan var det dags att smita hem för att hinna läsa godnatt-sagor för barnen. De här återkommande Travel Massive-eventen har varit och är ett väldigt uppskattat inslag i mitt liv, men nu tar jag ett steg tillbaka som arrangör. Allt har sin tid!

#2. Stockholms godaste sushi?

Stockholms godaste sushi

För ett tag sedan mötte jag upp Towe/Come fly with me för en lunch inne på söder. Jag litar stenhårt på hennes omdöme om både resor och mat, och nappade med andra ord genast på hennes förslag om att gå till Stockholms kanske bästa sushihak just nu: Yume sushi vid Mariatorget (adress Torkel Knutssonsgatan 33). Det här stället kan jag varmt rekommendera vidare!

#3. Karlskronaövertygelsen

vit jul

Karlskrona må ha varit lika grått och trist som resten av Sverige under mitt besök förra helgen, men ändå. För varje gång jag går min vanliga runda nere vid Stumholmen blir jag mer och mer övertygad. En dag ska jag flytta tillbaka för gott! (Och Karlskronaläsare, missa för allt i världen inte att tävla om Blekingeprylar i min adventskalender! Tävligen pågår fram till imorgon och stängs vid midnatt.)

#4. Val och kval

Ja, alltså jag vet inte vad jag ska säga? Jag, som ändå har sett mig som hyfsat insatt i de politiska turerna under de senaste åren, har i princip gett upp. Den här skärmdumpen från Instagramkontot ”Situationer” den 19:e november får sammanfatta läget (för såvitt jag vet har inget förändrats i sak sedan dess):

situationer instagram

#5. Hållbar öl!?

För ett tag sedan reagerade jag på ett sammanhang där ”öl” och ”hållbar” nämndes i samma mening. Jag gillar att det pratas hållbarhet, men hållbar öl? Eh, nej – där satte jag ner foten. Min vän och bloggkollega Linda/Resa medvetet har utvecklat resonemanget vidare här: Att de har mage att kalla sin produkt för hållbar öl. 

På samma tema vill jag också tipsa om kampanjen Vit Jul som bland annat min förra arbetsgivare står bakom:

Antalet barn och unga som möter julen med en klump i magen är tyvärr alldeles för många. I Sverige lever fyra till fem barn per skolklass i hem där någon vuxen har en riskfylld alkoholkonsumtion. Många av dessa barn känner oro, inte glädje, när jullovet närmar sig.

När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks, när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet – då finns vi där. Och gör julen till barnens högtid.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

5 comments

  1. Åh, den där sushin sen supersmarrig ut!

  2. Alltså sushin!!! Det såg så smarrigt ut!

    Jag bor i Norge och jag får frågor varannan dag om hur det går med Sveriges regering och jag är säker på att vi hade haft lite uppror här om situationen hade varit likadan…

    1. Till och med Norge alltså? Ja, alltså det är så märkligt allting…

  3. Sushin ser verkligen supergod ut! Måste testa nästa gång jag är i Stockholm, bara jag kommer ihåg det då.

    Jag kan också hålla med att ”hållbar öl” känns väldigt konstigt. Men känns som att alla vill använda det ordet just nu.. Och Vit Jul låter som en väldigt bra kampanj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close