Close
Bleisure travel, Travel Massive och jorden runt med båt

Bleisure travel, Travel Massive och jorden runt med båt

Dags att stänga årets (hittills) härligaste vädervecka och runda av med några snabba från veckan som gick.

Jag har spenderat mycket tid utomhus och lyssnat på poddar, bland annat ”Tur o retur” som snackade bleisure travel, men också min och Lisas Att resa-podden där vår efterlängtade gäst Linda Hammarberg delar med sig av äventyr och klokheter i ett rykande färskt avsnitt. Jag har även hängt inne i stan på Travel Massive-event som avslutades med takbarshäng på The Nest.

RESFREDAG om bleisure travel, Travel Massive och jorden runt på en segelbåt

#1. Bleisure travel

Att sätta ihop två engelska ord och skapa en ny innebörd verkar vara en ny trend i resebranschen, först ut var ”staycation”, som följdes av ”workation” och ”friendcation”. Jag har också varit inne och nosat på ”creacation” som ett begrepp för kreativ semester. I veckan hörde jag talas om ett nytt begrepp i det senaste avsnittet av resepodden Tur o Retur att sälla sig till skaran av engelska sammansättningar. ”Bleisure travel”  kombinerar leisure travel (semesterresa) med business travel (affärsresa). Idén i sig är inte ny, här förenar jobbresenären nytta med nöje, men nu verkar fenomenet bli allt vanligare. Det finns många fördelar med ett sådant här upplägg, inte minst klimatmässiga. (Hur arbetsgivaren löser det med eventuell förmånsbeskattning och försäkringar etc är en annan historia som det inte resoneras kring i podden.)

#2. Travel Massive
travel massive Spain
Foto till höger taget av Towe Ahlin.

I veckan gick årets första Travel Massive av stapeln här i Stockholm. Lola är en stjärna och hade roddat upp det mesta tillsammans med Visit Spain och Costa del Sol som var kvällens värdar. Gästerna bjöds på en rejäl dos Spanieninspiration och gott tilltugg. Anna/New York – My bite har skrivit mer om kvällen här. Vi höll eventet på Downtown Camper, som numera har en skybar som förtjänar en helt egen rubrik.

#3. Skybar på The Nest, Downtown Camper
the nest downtown camper bleisure travel
Towe/Come Fly with Me gjorde ett strålande modelljobb.

Stockholms senaste skybar har en svindlande utsikt över huvudstadens takåsar. Här lyckades vi norpa ett av de bästa fönsterborden och alltså, jag slogs åter igen över hur vacker vår stad är. Läs mer om The Nest och andra takbarer i Stockholm på Rooftopguiden.se:

Downtown Camper by Scandic är det senaste hotellet i Stockholm med en rooftop som har både bar och wellness-avdelning. Läget är mitt i city vid nyrenoverade och upprustade Brunkebergs Torg – som blivit ett litet Mekka för takbarer i Stockholm.

#4. Att segla jorden runt i fyra (!) år
segla med barn
Foto: Linda Hammarberg (som också har tagit omslagsfotot)

Tycker du att det är jobbigt att planera inför en veckas solsemester i Italien med barnen? Tänk dig då att planera inför en segeltur jorden runt med en tvååring och en fyraåring i några år eller så. För några veckor hade vi äran att gästas av Linda Hammarberg/Symary i Att resa-podden. Det blev som jag förväntade mig, ett väldigt spännande avsnitt med massor av kloka insikter från Linda om resan och att landa i den svenska vardagen.

Lyssna här: Att resa med segelbåt runt jorden

#5. Dagens tips från er?

Idag lämnar jag sista punkten öppen till er. Kanske vill ni tipsa mig och övriga läsare om något roligt ni har läst i tidningen, en bra podcast eller kanske ett spännande resmål? Tipsa på!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

15 comments

 1. Intressanta spaningar! Särskilt det där med trenden att sätta ihop engelska ord. Det intresserar förstås en språknörd som mig. 🙂

  Tack igen för ett mycket trevligt och välarrangerat Travel Massive! Det är alltid lika roligt att ses. Tack för länken till min bloggartikel också!

  Ja, den där takbaren alltså … Helt fantastisk utsikt och miljö.

  Femte punkten? Tja, då skulle jag nog vilja tipsa om Sommar-Strängnäs. Visserligen har jag Stockholmslängtan (som du vet) men på sommaren är det bra mysigt här. Bara femtio minuter från Stockholm och mycket att se/göra: http://mittsträngnäs.se/

  1. Nu lade jag in helt fel länk till min blogg (det var autoifyllt). Denna ska det ju vara: http://www.newyorkmybite.com 🙂

  2. Tack Anna , kul med input från dig. Strängnäs säger du? Ja, alltså, med tanke på hur nära det ligger måste jag nog faktiskt åka dit snart. Kanske till och med en ny pärla att skriva om!?

   1. Du är så välkommen! 🙂

 2. Älskar din klänning!

  Och vill tipsa om något som du redan sett att jag tipsat om, hehe, nya podden Det kommer att bli bra – för alla lite karriärsförvirrade själar som vill ha inspiration typ: https://soundcloud.com/user-616674082/

  1. Klänningen, JA, ett litet, litet steg i min strävan att inte bara ha svart… hahaha! (Köpt på H&M för 300 spänn, kap!)
   Toppen med nytt poddtips, den har jag redan lagt på minnet. Så mycket enklare att springa för mig med en podd i öronen!

 3. Tack för ett trevligt Travel massive (även om jag var sen) och ett fortsatt trevligt häng på The Nest. Och bästa reseripset just nu: Åre på sommaren. Jag längtar sååå till våra veckor i juli! För övrigt även ett bra podavsnittstips: Sommar i Åre eller Sommar i svenska fjällen. ☺️

  1. Tack själv – väldigt kul att se dig där. Åre på sommaren ja, KANSKE att vi faktiskt får till det i år! Lisa, du och många andra inspirerar mycket.

   (Och som ett litet tips tillbaka – vi har faktiskt haft ett avsnitt i Att resa-podden med mycket fokus på Åre /resa aktivt här: http://attresapodden.se/033-att-resa-aktivt/. )

 4. Tusen tack för ett trevligt Travel Massive! Bra uppstyrt och intressant!

  Punkt 5 tja varför inte mitt senaste inslag om mina tre resmålstips i Sverige i gårdagens AB morgon:

  http://liniztravel.com/2018/05/17/3-tips-pa-vackra-resmal-i-sverige/

  Tror du inte besökt pärlorna på västkusten kanske nåt för dig t sommaren?!
  Önskar en fin helg, kram

  1. Tack själv Lina. Tack för tipsen, västkusten kan jag aldrig få nog av – finns så mycket kvar att utforska där. Vi tänker oss mer mellersta och norra Bohuslän i sommar, längtar!

 5. Hej! Jag måste bara säga att jag tycker att du var så bra på att intervjua i ert senaste poddavsnitt! Jätteintressant avsnitt om Linda och hennes familj och du hade sån härlig energi och ställde så bra frågor. Gillar mixen i podden mellan intervjuer, frågepoddar, destinationsfokuserade avsnitt och lite mer temaavsnitt. Keep up the good work?. Kram Jessica

  1. Men TACK Jessica, den här kommentaren gjorde hela min dag. Eller ja, vecka/månad! Så kul med sådan här feedback (har redan vidarebefordrat till Lisa 🙂 ) Fint att mixen går hem, det är precis det vi hoppas på. Kram och tack igen.

 6. Vi missade Travel Massive tyvärr den här gången! Vi hade iofs precis kommit hem, men det var stressigt med för lite sömn och för mycket jobb 😉 Resmål? Ja, just nu vill i ju tipsa alla om Irland! Såå fantastiskt vackert! 🙂

  1. Ja, alltså era uppdateringar måste väl få vem som helst att boka en resa NU! Vi velar fortfarande över vilken del vi ska åka till, men får skumma alla era inlägg igen. Vi drar om bara 3-4 veckor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close