Close
Sportresor jag gärna skulle uppleva

Sportresor jag gärna skulle uppleva

foto123

Att kombinera sina resor i anslutning till idrottsutövning i någon form är inte något nytt för vår familj. Tidigare idag satt jag och jämförde hotell i Uppsala mot bakgrund av att vår dotter ska spela en innebandycup under jullovet. Jag och barnen har följt med som hejarklack till Tyskland när min man spelade VM i racketlon, mycket av tiden i Thailand handlar om beachvolleyboll och själv var jag nyss i Blekinge för att delta i en av de bästa sortens sportresor jag har gjort, ett Backyard Ultra-lopp.

beachvolleyboll sportresor

När vi bara hade ett barn i familjen var min man iväg med sina kompisar och kikade på stora fotbollsmatcher i både England och Spanien. Jag var själv nära att gå på en hockeymatch när jag var i New York för många år sedan, och kollade även upp möjligheterna att titta på hockey när jag besökte Kanada.

Numera ligger fokus mest på våra egenkomponerade sportresor, men viljan att få uppleva några riktigt stora matcher på olika arenor för att se proffsen spela kvarstår. Nedan har jag listat några av de sportresor jag gärna skulle vilja uppleva framöver. Vill du själv ha inspiration för sportresor och matchbiljetter kan jag rekommendera att du kikar in på min samarbetspartners sajt Gosporttravel.com, som är en stor och väletablerad arrangörer av sport- och evenemangsresor.

Sportresor jag gärna skulle uppleva

Fotbollsresor

Med tanke på mängden fotboll det pratas om och spelas i den här familjen skulle det vara roligt att någon gång få med hela gänget till en riktigt stor match för att se eliten spela. Var i världen spelar egentligen ingen roll, men det skulle såklart vara extra fint att få se barnen heja fram sina sportidoler!

Hockeyresor

Jag har alldeles för lite Kanada i mitt rese-CV och kommer jubla den dagen jag äntligen får åka till Vancouver. Det känns som en hockeymatch på plats skulle vara näst intill obligatoriskt?

NFL-resor

När jag spenderade en sommar i USA följde jag med mina vänner på en amerikansk fotbollsmatch. Jag fattade ingenting av varken regler eller de uttryck som alla slängde sig med, men det gjorde absolut ingenting. Jag var lyrisk – det kändes som att jag var mitt i någon av alla amerikanska storfilmer jag har vuxit upp med.

Tennisresor

I en fantasivärld skulle jag vilja uppleva hur det är på någon av de fyra Grand Slam-turneringarna, allra helst den äldsta turneringen Wimbledon. Melbourne, Paris eller US Open skulle inte heller vara fel i och för sig!

Om du skulle få välja en enda arrangerad sportresa, vilken skulle det vara?


Inlägget är skrivet i samarbete med Gosporttravel.com

8 comments

 1. Har sett en del sport i USA (älskar det) men något på min bucketlist är hockey VM, OS och fotbolls VM:

  1. Alltså JA! Skulle gott kunna tänka mig det också…

 2. Åh Vancouver! Och hockey! Drömresa! Satt just och googlade biljetter till Vancouver men blir sjukt dyrt när man är fem i familjen.

  1. Åh, jag vet. Satt också och pratade om det som familjeresa nästa år – vill göra något lite extra eftersom jag fyller 40. Får se var vi landar… Vancouver står som en av favoriterna.

   1. Jag har massa tips! 😃 Har varit där många gånger och också bott där. Bästa staden i hela världen. Ses där! 😛

    1. Åh, vad härligt! Hoppas kunna fråga om tips om en inte allt för avlägsen framtid!

 3. Vancouver är bra grejer och kom ihåg – de har ett fotbollslag också! 🙂

  1. Ja, dina bilder därifrån = MAGISKA! Fotboll i Kanada? Hm, går nog hellre på hockey. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close