Close
Sista dagen på #MyMauritius Explorer Lab

Sista dagen på #MyMauritius Explorer Lab

För en månad sedan hade jag fortfarande ingen aning om att jag skulle spendera en dryg vecka på Mauritius tillsammans med ett trettiotal andra resebloggare från hela världen. Att planera resor in i minsta detalj har förvisso sin charm, men att hoppa på en sådan här spontanare i form av #MyMauritius Explorer Lab gav en helt annan ingång. Jag går efter de senaste dagarna runt som i ett rus av alla möjliga känslor och insikter, och kan åter igen konstatera att resandet fortsätter tillföra så oerhört många dimensioner i mitt liv. Jag älskar det!

Sista dagen på #MyMauritius Explorer Lab

I lördags kväll var det dags att samlas för en sista galakväll innan konferensanordnare, deltagare och talare splittrades för att återgå till någon slags vardag. Vissa åkte till London för vidare anslutningsflyg, andra till Indien, Kina, Sydafrika, Paris, Amsterdam – mot de flesta väderstreck med andra ord – medan några i gänget stannade kvar ytterligare någon vecka på ön.

tips om mauritius

Vi har sett mer eller mindre av varandra under den här veckan. Vissa har jag inte ens haft chansen att hälsa på, andra har jag hängt massor med. Även om vi kommer från olika kulturer, har olika bakgrund och bloggar om helt olika nischer har vi uppenbarligen mycket gemensamt.

#MyMauritius Explorer Lab

Kvällen inleddes med en imponerande dansuppvisning i form av Mauritus karaktäristiska ”Segadans”. Jag tyckte mig känna igen rytmerna och sången som ackompanjerande som dansen, och läste senare att Sega bland annat härstammar från Madagaskars rituella musik. Vår cykelguide hävdade för övrigt att ALLA kan dansa på Mauritius, och av det jag har sett är jag beredd att hålla med. (Jag fick också höra att anledningen till att vi svenskar inte har samma, tja, vad ska jag säga… naturliga uttryck på dansgolvet är för att det är så kallt uppe hos oss. Jag tyckte och med mig höra liknelsen om att att det är svårt för kylskåp att dansa runt!)

tips om mauritius

Mauritius är känt för sina vackra solnedgångar, men faktum är att lördagen var enda gången jag (och flera med mig) faktiskt lyckades se en från första parkett.

konferens mauritius

Resten av veckan har jag längtansfullt kikat ut genom ett bilfönster under skådespelet, så det kändes som grädden på moset att åka hem med den här synen på näthinnan.

tips om mauritius

Och ja, HURRA för snygga alkoholfria drinkar! Det är inte alls lika kul att fota trött mineralvatten framför den här kulissen. Att tacka nej till alkohol är mer eller mindre roligt när det kommer till det alkoholfria utbudet som erbjuds på respektive destinationer, läs mer här: Nykterist på resande fot.

annika priser mauritus

Under middagen var det prisutdelning för 10 olika awards som vi har fått lämna bidrag till under veckan. Min film från kryssningen med katamaranen knep ett pris för…

tips om mauritius

… Best Marine Coverage. Jag blev löjligt stolt, det lönade sig tydligen att stanna upp till 02:30 för att bråka med mina filmklipp (jag använde mig av appen InShot som vi fick tips om under vår workshop i video).

konferens mauritius

Efter prisutdelningen fortsatte middagen medan flera av oss nervöst sneglade på våra klockor. Flyget mot London skulle avgå 22:05, och när avgångstiden för vår transferbuss hade passerat en kvart och ingen gjorde en ansats för att gå började jag känna mig väldigt svensk.

konferens mauritius

Jag hade förvisso kunnat stanna på den här stranden ett tag till, men var faktiskt inte alls vidare pepp på att missa flyget till London där mina vänner väntade för att introducera mig till Londons julmarknader (kontrasterna!).

För att spinna vidare på vår sena flygplatstransfer får det också sammanfatta den mindre charmiga sidan av den här veckan. Vi har spenderat oerhört mycket tid i olika transfers eftersom alla deltagare har varit utspridda på olika hotell över hela Mauritius. Den ursprungliga planen om att ha oss på ett och samma ställe sprack när det visade sig att de flesta hotell på ön var fullbokade under den här veckan (vilket knappast kunde ha kommit som en överraskning eftersom det är högsäsong!). Det har också varit svårt att hålla tiderna i övrigt, vilket innebär att våra föreläsare inte har getts den tiden de hade behövt. I det stora hela är jag dock väldigt nöjd – och lägger bakom mig en vecka med fina samtal, nya lärdomar och blogginspiration till max. Tack för det alla inblandande!


Mitt deltagande på #MyMauritius Explorer Lab och min resa till Mauritius möjliggjordes tack vare sponsring av Mauritius Tourism Promotion Authority. 

8 comments

 1. Har följt IG stories och det verkar verkligen varit en drömmig vecka.

  1. Ja, Pilla – riktigt fin vecka. Är glad att jag fick chansen att åka!

 2. Grattis till fint pris för hårt slit- på plats och säkerligen också nu efteråt.
  Låter som att det varit en givande vecka på alla sätt!

  1. Tusen tack – för möjligheten att åka. Mycket givande, ser fram emot att berätta mer!

 3. Du verkar ju ha haft det rätt så trevligt ändå. Man överlever ju lite transfertid, även en som skandinav kan bli sjukt irriterad på onödiga förseningar och tid som går till spillo. Men men 🙂

  1. Haha, ja, fast i det här fallet kom frustrationen också från Indien, Armenien, Sydafrika och några andra ställen… 🙂 Det var mycket som var kaos, men i det stora hela väldigt fint som sagt.

 4. Så kul att följa och hurra till priset!

  1. Tack snälla! Nu lämnar jag som sagt över stafettpinnen till dig, ser fram emot att få uppdateringar från alla möjliga platser framöver. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close