Close
Idag reser jag till Mauritius!

Idag reser jag till Mauritius!

För nästan exakt två år sedan åkte jag till Madagaskar, på en (press)resa som jag alltid kommer att bära med mig. Mötena, människorna, mottagandet, naturen och kulturen – det var så otroligt fint att få chansen att åka dit. Under resan pratade vi också en del om Madagaskars grannöar i Indiska Oceanen, och det samarbete som går under namnet ”Vanilla Islands” för att marknadsföra den här delen av världen (öarna som igår i samarbetet, utöver Madagaskar, är Mauritius, Seychellerna, Réunion, Komorerna och Mayotte).

När jag kom hem smidde jag planer om att fira min fyrtioårsdag genom att åka med min man till Réunion, som tydligen ska ha osedvanligt vacker natur, men landade till slut i att det istället får vänta till Tobias fyller 50. Ni vet, det är mycket som ska klaffa med barnvakt och så under den tiden vi skulle ha varit borta. Mauritius och Seychellerna har också funnits med i periferin när jag har funderat över framtida resor, hur och när kunde jag dock inte riktigt få ihop. Men, en dag kom ett mejl av den sorten som får hjärtat att hoppa över några slag (via ett par svängar hos andra resebloggare som själva inte kunde åka, och i sin tur rekommenderade mig – tack Sofia och Lisa!). Och på den vägen är det. Så ja…

… idag åker jag till Mauritius!

Själva syftet för resan är att delta i en bloggkonferens som går under namnet #MyMauritius Explorer Lab. Vi kommer att vara drygt 30 resebloggare på plats från hela världen, och dagarna är fyllda med workshops, föreläsningar och aktiviteter. Jag ser mycket fram emot att lära mig mer om både skrivande, fotograferande och film, i en miljö som skiljer sig rejält från utsikten utanför fönstret i skrivande stund.

tips om Madagaskar
att resa till madagaskar

Det ska bli extra kul att jämföra Madagaskar som resmål i förhållande till Mauritius, men också att få lära känna resebloggare från andra delar av världen. Jag gillar förvisso vår lilla klick med svenska resebloggare, men det är väldigt nyttigt med perspektiv från andra bubblor än vår egen.

Vill ni hänga med under resan i realtid kan ni kika in på Instagram under @resfredag (Själv har jag bland annat scannat resebloggarna Linda/Symary.com, Daniel/Dryden, Cathinka/På Vift och Daniela/Discovering The Planet – som alla har varit på Mauritius.)

Läs mer: Här kan ni läsa mer om min resa till Madagaskar (där bilderna i inlägget är tagna).


Min resa till Mauritius är sponsrad av Mauritius Tourism Promotion Authority.

16 comments

 1. Men wow! Vilken kul grej, riktigt avis men det är du verkligen värd<3
  Vi kanske ska ha en egen bloggkonferens för Svenska resebloggar i Portugal:)

  1. SVAR JA, den konferensen kommer jag på bums. Du får hålla foto-workshops… tänk om jag ens vore i närheten av dina skills. Tack och kram!

   1. Meen jjaaaaa viken grej. Jag är på Tinka :).

 2. Åh mitt drömresmål 🤗❣️ Hoppas du får en fantastisk resa och upplevelse 🥰

  1. Åh, härligt att höra Anna. Då rekar jag läget inför nästa kusinträff, eller hur! 🙂

 3. Vilken spännande resa! Ha det så kul! 🙂

  1. Tack Ann-Louise! Ja, verkligen spännande. Känner inte en enda person, blir till att vässa mingel-skillsen! 🙂

 4. Så himla roligt! Ska bli superduperkul att följa dig. Kör hårt! 🙂

  1. Haha, tack Sanna. Kör hårt? Ska göra mitt bästa. Kanske behöver en slowcation sedan… 😉

 5. Ja, vilken grej! Ska bli riktigt kul att följa med på den resan så här på hemmaplan! 🙂

  1. Ska följa era fotspår… fast utan det sista hotellet, då. 🙂

 6. Låter verkligen spännande. Någon man önskar att man själv hade fått vara med ;). Får vara med genom dig. Dela massor :)). Ha en underbar resa.

  1. Tack snälla Daniela, försöker så gott jag kan på instastories. För trött för att blogga dock… 🙂

 7. Alltså jag fick en sån mindfck… TRE ÅR SEN! Det känns som typ igår du var på Madagaskar? Men sen såg jag att det måste vara 2 år sen du menar, eller? Haha, gud ibland känns det som om tiden går så fort. Men kändes lite bättre att det var två istället för tre 😉

  Gud, ha det underbart nu. Njut massor och hoppas det är både lärorikt och nice! <3

  1. Oj, tiden går fort – men tydligen inte sååå fort! Har ändrat nu, tack för påminnelsen. TACK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close