Close
Hotelltips på Mauritius: Ocean Villas, Grand Baie

Hotelltips på Mauritius: Ocean Villas, Grand Baie

Samarbete med Mauritius Tourism Promotion Authority (innehåller reklamlänk).

Under min vistelse på Mauritius hinner jag besöka flera olika hotell, och får därmed se allt från mindre charmiga chartervarianter till superlyxhotell. Första dygnet på ön spenderar jag på Ocean Villas utanför Grand Baie, ett hotelltips på Mauritius som jag gärna delar vidare. Ocean Villas, som ligger på den norra delen av ön, är ett mindre privatägt trestjärnigt hotell som alternativ till de större och mer opersonliga hotellkomplexen på Mauritius stränder.

Hotelltips på Mauritius: Ocean Villas Hotel (Grand Baie)

Det första jag gör när taxin lämnar oss vid hotellet efter vår tolvtimmars-flight från London är att byta om. I väntan på att få checka in på hotellrummen tar vi sikte mot stranden och den här vyn…

att göra på mauritius
Foto: Lisa/Fjords and Beaches

…. som kännetecknar det mesta av den bild jag har målat upp av Mauritius baserat på bilder och beskrivningar av resmålet. Blå himmel, vit sandsand, ett toppigt strandparasoll och turkost vatten. Under de kommande dagarna inser jag att Mauritius har betydligt mer att erbjuda än det. Just där och då vill jag dock inte ha något annat, med tanke på att jag kommer direkt från ett Europa täckt av ett ogenomträngligt grådis.

#1. Ocean Villas Hotel på Mauritius och läget vid Grand Baie

Det trestjärniga hotellet Ocean Villas Hotel ligger på nordvästra Mauritius, i närheten av turistorten Grand Baie i distriktet Rivière du Rempart (två mil norr om huvudstaden Port Louis).

hotelltips mauritius

Hotellet ligger drygt 20 minuters promenad från själva Grand Baies centrum, som i sig kan tyckas kännas turistigt. Hotellet ligger med andra ord lite avskilt, och hela området känns avslappnat. För min del passar det utmärkt med det lugna tempot, och det är denna typ av hotelltips på Mauritius jag själv hade letat efter. Är du ute efter liv och rörelse ska du nog se dig om efter ett annat hotell. Det går däremot lokala busslinjer i närheten av hotellet, så med buss, bil eller taxi kan du lätt vidga vyerna. Som exempel når du Trou aux biche efter en dryg kvart med bussen, och det är en tio minuters bussresa till den vidsträckta stranden Mont Choisy.

Privat strand, pooler och trädgård

hotelltips maurituis ocean villas

Hotellområdet är riktigt trevligt, bakom hotellreceptionen fortsätter området ner mot en kombinerad restaurang/bar där det finns en pool…

hotelltips maurituis ocean villas

… och även sköna grupper med longemöbler. På hotellet finns totalt tre olika pooler vilka samtliga hotellgäster har tillgång till.

hotelltips maurituis ocean villas

Hotellområdet sträcker sig vidare ner mot havet, däremellan finns ett grönområde inramat av palmer.

hotelltips maurituis ocean villas

Strandremsan som tillhör hotellet är inte särskilt lång, men duger gott och väl. Sanden är vit och finkornig, men man får vara medveten om att det blåser in en del tång och sjögräs från havet. Vid stranden finns både solbäddar och parasoll tillgängliga för oss hotellgäster. Längst bak i bilden skymtar en bar/matplats som är relativt nyöppnad, i övrigt hänvisas till restaurangen vid poolområdet.

hotelltips maurituis ocean villas

Fem gånger/veckan erbjuder hotellet gratis vattenaktiviteter, bland annat snorkling, vattenskidor och kajak. Det går också att åka ut med en båt som har glasbotten. Därutöver erbjuds också gratis yoga i solnedgången.

#2. Hotellrummen på Ocean Villas

Hotellet erbjuder sex olika rumstyper: Charm Room Garden (de mest bokade rummen), Poolview Room, (där jag bodde), Beach Room (hotellets bästa rum), Basic Room (billigaste rummen), Family Suit och Self catering bungalow(med självhushåll). Det erbjuds med andra ord ett flertal rum för olika konstellationer, fördelat på olika prisklasser.

Om du har budget nog skulle jag rekommendera Poolview eller Beach room, vilka ligger avskilt från resten av hotellet och håller högre standard. Poolview Room (se nedan) är 40 kvadratmeter, har kingsize bed på 2 x 2 meter samt ett stort badrum med dusch och badkar.

hotelltips maurituis ocean villas
hotelltips maurituis ocean villas
hotelltips maurituis ocean villas
hotelltips maurituis ocean villas
hotelltips maurituis ocean villas
hotelltips maurituis ocean villas

Rummet är snyggt och prydligt, och det generöst tilltagna badrummet och utsikten gör att min hotellupplevelse definitivt känns lyxigare än snittet (även om möblerna och inredningen känns lite ouppdaterat.)

#3. Restaurangen

hotelltips maurituis ocean villas
hotelltips maurituis ocean villas
hotelltips maurituis ocean villas

En av mina absolut bästa måltider under hela resan till Mauritus intas på det här hotellet. Denna måltid består av fisken”red snapper” tillagad i ett bananblad, serverad med grönsaker och den mest ljuvliga sojasås (en specialare på restaurangen enligt ägaren Clifford). Missa inte den här maträtten om den fortfarande finns på menyn!

Hotellfrukosten som serveras i restaurangen har bra utbud, men jag kan dessvärre inte uttala mig mer än så eftersom vi inte hann äta frukost innan vi skulle ge oss av på morgonen. För övrigt kan nämnas att restaurangpersonalen var exceptionellt trevlig (vilket personalen vid hotellets incheckning har något att lära sig av).

#4. Spaavdelningen

hotelltips maurituis ocean villas

Det finns också ett mindre spa som tillhör hotellet, med tre olika behandlingsrum. Under mitt spabesök fick jag veta att båda terapeuterna på plats från Indonesien, och hade lång erfarenhet av att jobba med spabehandlingar. Jag bokade in mig på en timmes lång Balinese Pure Bliss Massage med eteriska oljor, väldigt skönt efter en lång flygresa! Kostnaden för en sådan massage gick på 1600 RS, motsvarande 400 SEK.

#5. Hotelltips på Mauritius, övrig information

hotelltips maurituis ocean villas
hotelltips maurituis ocean villas
Hotellets ägare Clifford.

Min resa till Mauritius möjliggjordes tack vare sponsring av Mauritius Tourism Promotion Authority. Har du fler hotelltips på Mauritius? Lägg gärna till dem i kommentarerna!

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close