Close
Hälsningar från en ö i Indiska oceanen

Hälsningar från en ö i Indiska oceanen

Det hann alltså bli onsdag kväll innan jag fick lite tid över att skriva några rader här på bloggen. Tiden har rusat iväg sedan jag lämnade hemmet i Nynäshamn tidigt i söndags morse. Efter att ha hängt några timmar på Arlanda och därefter Heathrow boardade jag planet och flög vidare mot…

Tips om Mauritius

… det här! Sammetslen sandstrand, turkost vatten och strandhyddor längs vattenbrynet.

Tips om Mauritius

Imorse steg jag upp tidigt för att ta en långpromenad längs Flic en Flac (Mauritius längsta strand!) innan frukost, men det är ungefär så mycket turistande jag har hunnit med.

mauritius

Dagarna har istället fyllts med föreläsningar, nätverkande, workshops och Q&A:s. Hela poängen med att jag är här handlar om att delta i resebloggskonferensen ”ExplorerLab Conference Programme”. Igår fick vi bland annat lyssna på trendspaningar och inspirerande föreläsare…

mauritius

… medan dagens workshops fokuserade på foto, skrivande och film.

mauritius

Japp, en resebloggares vardag med andra ord! Dagarna är inspirerande och lärorika på alla möjliga sätt. Deltagarna i konferensen består av drygt 30 resebloggare från hela världen (Kenya, Sydafrika, Kina, Sydkorea, Armenien och Indien för att nämna några) – vilket skapar spännande diskussioner och ger perspektiv på både resebloggande och livet i stort.

mauritius

Ätit har vi också gjort, jättemycket och jättegott. Köket här är en mix av kinesiskt, indiskt, kreolskt och franskt – vilket ger en spännande bredd på tallrikarna.

mauritius

Vi har också hunnit med en gemensam coctailkväll/middag på ett riktigt lyxhotell…

mauritius

… och har nästan fått uppleva de berömda solnedgångarna från första strandparkett.

mauritius

Men bara nästan. Vårt schema är tight, och tidsschemat pressat. Det är inte särskilt långa avstånd på ön (som storleksmässigt inte mäter så mycket större än halva Gotland), men trafiken är riktigt intensiv under vissa tider på dygnet – vilket skapar köer och därmed är tidskrävande.

Imorgon och på fredag kommer vi alla att dela upp oss för att testa en massa olika aktiviteter här på ön. Jag kommer att (el)cykla och åka ut på en dagsutflykt med en katamaran, medan några av mina bloggvänner exempelvis ska hajka, köra fyrhjuling, gå på smakprovningar och testa zipline. Konferens på Mauritius alltså… bra grejer! Det här gör jag väldigt gärna igen (trots att jag nyss såg en kackerlacka krypa över hotellgolvet…).


Min resa till Mauritius är sponsrad av Mauritius Tourism Promotion Authority.

6 comments

    1. Ljuvligt indeed. Sista dagen nu, hjälp vad tiden går fort!

  1. For ein fantastisk tur, og enda bedre reisefølge! Gleder meg til våre veier krysses igjen 🙂

    1. Ha en fin resa hem, ser också fram emot att ses igen. Kram!

    1. Tänk att vi hängde på olika öar samtidigt, nästan same same… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close