Close
September to remember.

September to remember.

Jag läste hos Sandra Beijer att 1 september är tjejernas svar på nyår. Jag känner igen tankegångarna, de kommer alltid till mig inför alla slags nystarter. Gott nytt tjejår önskar hon oss alla, Sandra Beijer, och jag önskar detsamma! För egen del tänker jag göra nästkommande månad till en september to remember som det så fint heter på SoMe-språk. Här är några av grejerna jag tänkte lägga min tid på!

September to remember.

Tända ljus och fylla vaserna med blommor: Jag har redan tjuvstartat med ståtliga solrosor från självplockfälten i grannorten Sorunda. Mitt förråd av stearin- och värmeljus är påfyllt till bredden, vedförrådet likaså.

sommar Sturkö september

Laga färgglad mat: September är skördemånaden och den tänker jag ta tillvara på. Vi har börjat äta mycket ”plåtmat” här hemma under de senaste åren och planen är att fortsätta. Konceptet och receptet går ut på att skiva allt som är gott, toppa med olivolja plus flingsalt och sedan skjutsa in allt i ugnen! För extra lyx kan härligheten sköljas ned med saft gjord på överblivna sommarbär som (förhoppningsvis) ligger och väntar i frysen.

Ta tillvara på skärgårdslivet i Nynäshamn: För ett par veckor sedan gick vårt tjejevent ”Padel & Paddel” av stapeln och det var så KUL! Tur att vi redan i våras bokade in ytterligare ett event i början av september eftersom ryktet spred sig och fler ville haka på. På lördag är vi alltså tolv tjejer som åter igen paddlar ut i Nynäs skärgård efter att först ha spelat padel under ett par timmar. Jag lovar att återkomma med full rapport om äventyret!

september nynäshamn

Fara runt i Sverige: Resor till Gotland, Malmö och Göteborg är samtliga inbokade under september månad. Lite jobb och lite nöje står på agendan, precis som sig bör.

Därutöver kommer jag fortsätta med bra träningsrutiner (japp, de sitter nu!) och fortsätta organisera och strukturera upp både hem och kontor. Förvisso ett evighetsprojekt, men ändå. När nyårspeppen infaller sig är det lika bra att smida medan järnet är varmt!


Hur ser dina planer ut för september?

8 comments

  1. Låter himla härligt med september när du skriver så här. Planerar att köpa en kofta och fortsätta fylla Funäsdalslägenheten med möbler och inredning. Äntligen!

    1. Eller hur, nästan så att jag längtar ju! En annan grej jag längtar efter är att se er Funäs-lägenhet IRL!!

  2. Låter som en härlig september. Jag ska ta mig tid att laga mer mat som…tar tid. Vara utomhus mycket. Åka till Lycksele/Vormsele och Gotland. Fortsätta springa och träna. Blogga!

    1. Ja, matlagning lockar konstigt nog när mörkret faller på. Lycksele/Vormsele, hurra för det! Och Gotland såklart! Blogga är en perrrrfekt septembersyssla.

  3. Jag ska vandra Camino de Santiago hela september (och en bit in i oktober). Så lämnar trädgården när den ger som mest skörd vilket är lite synd, men det fick bli så i år eftersom jag inte vill vandra under sommaren pga värmen.

    1. Men vilken häftig upplevelse, högst upp på önskelistan för många! Min lillasyster vandrade nästan hela, hon fick minnen (och vänner) för livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close