Close
Hej november!

Hej november!

Det är fredag och vi närmar oss slutet av årets höstlov – ett lov som till största delen har regnat bort i någon slags grådisig gegga. Med det konstaterandet hälsar jag november välkommen och säger tack och hej till oktober. Här kommer veckans fredagsfemma med stort som smått. Trevlig helg!

Hej november!

#1. Nourished November / närande november (och att fortsätta med svengelska månadsteman)

Jag gör nog bäst i att hålla mig till svenska i den här bloggen, men vissa uttryck gör sig helt enkelt bättre på engelska? När hösten började smyga sig på införde jag mer eller mindre officiella månadsteman för mig själv. September to remember och Organized October ligger bakom mig, och nu går vi in i november. För min del innebär det ett nytt tema, den här gången Nourished November. På svenska blir översättningen typ ”närande november”. Jag vill helt enkelt göra saker som ger mig näring, både själsligt och fysiskt.

rival hotell

Det började bra! För att fira höstlovets ankomst checkade jag och Julia in på Rival vid Mariatorget i Stockholm. Vi badade bubbelbad, drog på oss ansiktsmasker och avslutade kvällen med film och godis. En sådan vistelse ligger helt i linje med min ”närande november”. Ett par dagar senare tog jag med Nelly till biblioteket och lånade ett gäng böcker att läsa framför brasan under lovet. Två flugor i en smäll ju, både närande och lärande!

Läs mer: September to remember och En organiserad oktober!

#2. Trettio tacksamma dagar

På samma tema fortsätter jag att tipsa om min storasysters årliga utmaning ”Trettio tacksamma dagar” vilket definitivt är ett ljus i novembermörkret.

tacksam

Poängen är att varje dag hitta något man är tacksam över. Just den här fredagen är jag till exempel tacksam för våra barns fantastiska idrottsledare som bidrar till så oerhört mycket glädje till våra barn – och därmed indirekt till hela vår familj!

Läs mer: Tacksamhetsdagbok – 5 saker att vara tacksam över

#3. MICHELIN ger sig in i hotellsegmentet

Det är mycket hotell i mitt huvud. Kommande hotellbokningar, hotellrecensioner i utkastet, hotell jag sneglar på för att boka framöver och diverse hotellnyheter. Alldeles nyligen kom ett pressmeddelande som kommer att röra om i hotellgrytan framöver…

MJs malmö

… nämligen den att MICHELIN-guiden ger sig in i hotellsegmentet för att dela ut MICHELIN-nycklar (istället för stjärnor som görs till restaurangerna). Det går numera också att boka hotell via deras sajt. Är det bra? Dåligt? Väntat? Oväntat? Jag och Lisa berättar mer om vad vi tror och tänker om nyheten i det senaste avsnittet av Att resa-podden. (Här kan du läsa pressmeddelandet om hotellnyheten från MICHELIN.)

Lyssna här: Att resa aktuellt hösten 2023

#4. Företagsmingel i Nynäshamn

Förra veckan var jag på mingel med en massa företagare och politiker här i Nynäshamn. Just alla egenföretagare i kommunen var en av grejerna jag och Tobias reagerade på när vi flyttade hit – vi upplevde att det var många som drev eget! Numera är jag stolt över att kalla mig egenföretagare i dubbel bemärkelse.

årets företagare Nynäshamn

Jag älskar allt som både bloggen och padelhallen har gett mig/oss i form av nya kontakter, vänner och insikter. Jag älskar dock inte allt med egenföretagandet, det tror jag alla förstår. När lågkonjunkturen flämtar i bakhasorna finns det tvärtom mycket att inte älska med att driva eget.

#5. Alla dessa krig och hur du kan hjälpa till

Vi hör om krig, läser om krig och ingen av oss som inte direkt är drabbad kan nog ta in omfattningen av alla hemskheter som ständigt pågår i vår omvärld. Vissa av konflikterna skrivs det mer om än andra, just nu riktas världens ögon mot Israel – Hamas. Så vad kan vi göra för att hjälpa till? På förekommen anledning vill jag påminna om att i din tur inte vara med och bidra till något slags ”godhetskrig” i form av frågeställningar om vem som gör mest (eller för all del minst). Alla hittar sina vägar och bara för att vänner och bekanta inte skriver om sina goda gärningar på SoMe betyder det inte att de inte bidrar . Vill du själv hitta konkreta sätt att bidra kan jag bland annat tipsa om Plan International som just nu samlar in donationer åt direkt drabbade, läs mer här: Gaza / Middle East Crisis Appeal.


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: Nynäshamn).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close