Close
Kafé Måsen i Torhamn: utflyktstips i Blekinge skärgård

Kafé Måsen i Torhamn: utflyktstips i Blekinge skärgård

I Blekinge är vi bortskämda med havshorisont, kluckande vågor och skärgårdspärlor på löpande band. Öarna avlöser varandra och likaså de kustnära orterna. När det vankas utflykt finns en hel del trevligheter att välja på och jag lyfter med glädje mina Blekingetips här i bloggen. För några veckor sedan tog jag med barnen till Kafé Måsen i Torhamn, ett av de gulligaste caféerna vi har i Blekinge skärgård.

Läs mer: Semester i Blekinge – guide med tips för en lyckad resa

cafe måsen Torhamn Blekinge

Torhamn och Kafé Måsen: utflyktstips i Blekinge skärgård

I Blekinges östra hörn breder Torhamnshalvön ut sig i Östersjön. Allra längst ut ligger Torhamns Udde, som är ett mecka för fågelskådare och naturälskare. Vi besöker Torhamn mot slutet av sommaren då parkeringen nere vid hamnen inte längre är knökad av besökare. Den här gången kommer vi alltså hit med bil, men jag kan också rekommendera en båttur med skärgårdstrafiken från Karlskrona. Vi kommer till den lilla hamnen samtidigt som ett gäng glada båtturister kliver av den blåvita skönheten M/S Ungskär.

cafe måsen Torhamn Blekinge

Jag har lovat barnen en fika på Kafé Måsen och nu är det alltså dags att infria löftet!

cafe måsen Torhamn Blekinge

Kafé Måsen har lyckats med bedriften att skapa en tilltalande skärgårdsatmosfär som känns genuin. Blåmålad kökssoffa, omaka möbler och fiskenät får mig genast att känna mig som hemma. Det här är sommarlov i Blekinge förpackat i ett kafé! Eller ja, hamnkrog om man så vill. Kafé Måsen är nämligen så mycket mer än ett klassiskt kafé. Under sommarkvällarna bjuds det på allt från salsakvällar och utebio till musikquiz och liveband.

cafe måsen Torhamn Blekinge

Vi tar sikte på ett av borden inne i den stora lokalen med fiskenät i taket och havsutsikt utanför fönstren. Jag beställer in en matig macka med Brie, fikon och en rejäl klick marmelad och barnen suktar efter tjocka våfflor med grädde, sylt och jordgubbar. Utanför skrattar sig fiskemåsarna hesa, kafégästerna avlöser varandra och vi skapar ännu ett minne att lägga till sommaren 2023.

Bra att veta och fler utflyktstips i Blekinge:

cafe måsen Torhamn Blekinge
torhamn och kafe måsen

Adress: Skeppnabbavägen 39, Torhamn.

Ta dig hit: Det tar cirka 35 minuter att köra bil från Karlskrona till Torhamn. Under sommarsäsongen trafikerar Blekinge Skärgårdstrafik regelbundet den här delen av Blekinge. Aktuella tidtabeller och priser hittar du hos Affärsverken.

Hundar är välkomna på hela uteserveringen (och det finns dessutom hundkorv att beställa på menyn!).

Vilka öppettider, event och evenemang erbjuder Kafé Måsen? Följ Kafé Måsen på Instagram för aktuell information.

Tips om Karlskrona: Weekend i Karlskrona – en guide till staden i havet

Tips om Ronneby: 5 tips på saker att göra i Ronneby med omnejd

Tips om Karlshamn5 tips på saker att göra i Karlshamn med omnejd


Gilla Resfredag på Facebook för att få del av fler tips om resor i Sverige framöver. Här på bloggen finns specifika svenska restips samlade under kategorin Resfredags Svenska Pärlor.

3 comments

  1. Ett av de mysigaste ställena i kommunen!

    1. De har verkligen lyckats! Tänk om vi hade ett liknande ställe på Sturkö…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close