Close
Magsjuka, ryggskott, jobb och strandliv (Thaimout 2019, v. 4)

Magsjuka, ryggskott, jobb och strandliv (Thaimout 2019, v. 4)

Ni vet, när man tänker – ”Vad skönt, nu är alla friska…”? Då kräks någon. Vi har varit förföljda av magsjuka i omgångar flera veckor i rad nu. Det verkar vara olika sorter, kanske både matrelaterade och vanlig ”föris-sjuka”. Jag hoppades in i det sista att jag skulle klara mig, men fick min beskärda del i fredags (efter att Nelly varit hemma från förskolan ett par dagar efter de ”säkra” 48 timmarna.) Och ja, i slutändan är det väl härligare att vara sjuk här än i Sverige – men det har varit en riktigt seg start för oss i år. Under tidigare vistelser har barnen klarat sig helt utan sjukdom, och det är väl det scenariot jag hade föreställt mig.

Det hela blev knappast bättre av att Tobias vaknade med ryggskott i måndags, vilket även råkade vara dagen för hans hett efterlängtade turneringsdag. ”King of Balls” är en turnering på ön där det spelas tennis, pingis och beachvolleyboll under två dagar. Eftersom Tobias tidigare har vunnit var han sugen på att knipa titeln igen. Normalt sett ska inte en kotte klara av att genomföra en sådan här grej med ryggskott, men med hjälp av en sjukgymnast i världsklass lyckades han genomföra hela tävlingen – och ta hem silverplatsen. Han är ett unikum, min man.

thai cat

Jag har också hunnit med en del jobb mellan sjukdomsvändorna. Thai Cat på Long Beach har okej Wi-Fi och framför allt en härlig arbetsmiljö i sina salor. (Särskilt ergonomiskt är det dock inte att sitta där.) Veckans mest effektiva jobbdag fick jag efter tips från en granne, som tog med mig till KoHub – också det på Long Beach. Det är ett toppen co-workingspace, som tydligen ägs av en engelsman. Deras Wi-Fi är perfekt, det finns massor med jobbplatser (både inne och ute), skönt häng och förvånansvärt god mat. Jag blev löjligt glad över min avokadomacka med pocherat ägg.

Tränat har jag också gjort, så gott jag har kunnat. Mitt maratonprogram tickar på, sakta men säkert.

I fredags, innan både jag och Nelly började må dåligt, gick vi på överraskningsfest med Hawaii-tema. Det finns ett riktigt fint gäng att umgås med här på Koh Lanta, de flesta vi hänger med har barn på Lilla Svenska Skolan.

Idag tog Tobias med barnen på beachvolleybollturnering, medan jag och min systerdotter (som hälsar på) tog oss till Lym’s på Long Beach. Toppenställe att vara på för den som vill slappa, läsa böcker, käka lite och ta det lugnt. Precis vad jag behövde idag!

Så, hur ser förhoppningarna ut inför kommande vecka? Jag är trött på magsjuka och andra tråkigheter och har bestämt att vi går in nästa vecka med den här känslan:

beach Nelly klong dao

I slutet av veckan kommer Tobias bror och hans fru (yippie!), det väntas marknad, fler strandbesök, långpass i mina löparskor och kanske också en och annan dejt med min man? Vi är redo för en ny vecka!


Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2019. (Omslagsbild från Lym’s, Long Beach).

10 comments

 1. Så mysigt att läsa om er vardag där borta. Blir alldeles glad av bilderna, härlig energi i dem. Syns inga spår av magsjuka… Men fattar att det varit tungt – håller tummarna för att ni slipper det framöver <3

  1. Tack Jennifer! Nej, under magsjukan var kameran låååångt borta – haha. Nu hoppas vi på nya tag den här veckan. Kram!

 2. Usch för magsjuka, det är aldrig kul oavsett var i världen man befinner sig. Hoppas ni får vara friska nu! Det ser i alla fall ut som ni har det riktigt härligt mellan sjukdomstillfällena.

  1. Ja, men så är det – vi har haft det fantastiskt mellan varven. Tack för pepp!

 3. Krya på er! Hälsningar från Penang!

  1. Penang, yeah! Tack Johnny!

 4. Trist att ni inte fått vara friska. Krya på er!!

  1. Men nu vänder det, visst!?? TACK!

 5. Blä verkligen för sjukdom i allmänhet, och magsjuka i synnerhet 🙁 hoppas hoppas verkligen ni gjort er vända nu och att resten av tiden blir avkopplande och härlig! Ett märkligt sammanträffande är att jag i detta nu står (är ju bättre än att sitta) med ryggskott och har vabbat ett kräksjukt barn sen igår… fast helt märkligt är det la inte… det där evinnerliga magsjukeviruset… kan vetenskapen bara inte utrota det!!

  En fråga kring er thaimout i år: Visst har priserna ökat lite de senaste åren? Jag brukade räkna bahten ungefär som den svenska kronan, dvs omsätta den i samma summa. En lunch hemma kostar 85 spänn, en lunch på restaurang på Lanta kostar 85 baht. En billig massage hemma kostar 400 kronor, en dyr strandmassage kostar 400 baht. En öl hemma kostar 7O och en liten öl på restaurang kostar 70.. Osv. Stämmer det fortfarande?

  Det skrivs väldigt mycket om dengue och maneter i Thailands-gruppen på FB. Vi fick ju rejäla dengue-virus både Mattias och jag förra året så jag är lite känslig för just myggskriverier, men inte är det väl så illa som det verkar i gruppen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close