Close
Sveriges bästa hotell 2019

Sveriges bästa hotell 2019

Innehåller reklamlänkar/adlinks.

I veckans fredagssvep listar jag Sveriges bästa hotell 2019 enligt White Guide, med en sista punkt om hur TripAdvisors resenärer ser på saken.

Sveriges bästa hotell 2019

#1. Sveriges bästa hotellupplevelse 2019 (enligt White Guide):

Visst är det både uppfriskande och kul att Sveriges bästa hotellupplevelse 2019 ligger någon annanstans än i huvudstaden? Efter allt jag har hört om PM & Vänner i Växjö är jag inte förvånad över att det är just PM som kniper titeln. Hotellet hyllas för sitt ”urtypiskt svenska snitt”, men också för fantastiska matupplevelser (vilka för övrigt är anledningen till att PM dök upp på min önskelista över svenska resmål redan i höstas).

Växjö
PM & Vänner. Foto: Marie Jusinski

Läs mer: Svenska resmål: 13 måsten på min önskelista

#2. Sveriges mest innovativa hotell 2019 (enligt White Guide):

Downtown Camper by Scandic förärades titeln Sveriges mest innovativa hotell (årets ”forward”) tack vare sitt miljökoncept och innovativa samt genomtänkta serviceutbud. Här har jag spenderat många jobbtimmar under det senaste året, jag älskar den sköna och avslappnade stämningen!

Boka rum! Hitta lediga rum och jämför priser på Downtown Camper.

downtown camper by Scandic
Återkommande favorithotell i Stockholm!

#3. Sveriges hotell med den högsta stämningen 2019 (enligt White Guide):

Innan jag läste listan med årets utnämningar kände jag inte ens till hotellet MJ’s i Malmö. Det är uppenbarligen hög tid att lägga det namnet på minnet nu, det här hotellet lär vara ”årets fun”!

Boka hotellrum! Hitta lediga rum och jämför priser på MJ’s.

#4. Sveriges mest spektakulära hotell 2019 (enligt White Guide):

Wanås Restaurant Hotel i Knislinge, i närheten av Hässleholm och Kristianstad, är tydligen en hotellpärla som hade gått mig helt förbi tills jag själv fick tillfälle att åka dit i somras. Här finns både skulpturpark, gastrorestaurang och kulturbyggnader, inte undra på att hotellet föräras med titeln ”årets fab”!

Läs mer: Utflyktstips i Skåne – Wanås med slott, konst och hotell

#5. … och så här tycker hotellgästerna på TripAdvisor!

Samtliga punkter ovan kommer alltså från White Guides lista om Sveriges bästa hotell 2019, men vad tycker egentligen hotellgästerna? Enligt TripAdvisors lista på de 25 bästa hotellen, baserad på betyg från hotellgästerna själva, kommer tre Göteborgshotell på prispallen:

  1. Upper House
  2. Hotel Pigalle
  3. Avalon Hotel

Läs hela listan från TripAdvisor här: Här är Sveriges bästa hotell 2019


Hur ser er egen topplista över svenska hotell ut för 2019? För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close