Close
Roadtrip i västra USA: när drömresan blir verklighet

Roadtrip i västra USA: när drömresan blir verklighet

Musiken pumpar ut från högtalaren i vår nercabbade Mustang – melankoniska countrytoner om brustna hjärtan och ensamhet. Vinden blåser i håret och hela jag fylls av det där lyckoruset jag bara känner när jag är på väg mot något nytt.

Utanför ser jag landskapet förändras gång på gång, och trots att jag nu har spenderat en dryg vecka på en roadtrip i västra USA upptäcker jag hela tiden nya färger och former längs de amerikanska vägarna.

Roadtrip i västra USA: när drömresan blir verklighet

Bensträckare, denna gången på ”Spotted Wolf View Area” på väg 70 mellan Zion och The Arches.
roadtrip i västra USA
Naturens under, ”Delicate Arch”, Utah.
Det är tredje och sista dagen på min och makens egen lilla roadtrip med Orem, Utah, som utgångspunkt. Barnen har vi lämnat hemma hos min syster och hennes familj, där de kan leka av sig efter att ha spenderat senaste dygnen på resande fot. Efter att ha fått ovärderliga tips av min svåger bestämmer vi oss för rutten Orem – Bryce Canyon – Zion National Park – The Arches – Orem, en nätt liten sträcka på drygt 150 svenska mil. Våra dagar på vägarna blir några av de bästa jag har upplevt i resväg. Vi häpnas och förundras över Utahs fantastiska naturupplevelser, som definitivt är värda minst ett besök var. Min personliga favorit blir Bryce Canyon, att se alla ”hoodoos” samlade i givakt är en obeskrivlig syn.
Resan bjuder på otaliga hajker, den ena bättre än den andra. En hajk utöver det vanliga är ”The Narrows” i Zion National Park, en sträcka som till större delen görs i vatten, med höga klippväggar längs båda sidor. En annan höjdpunkt är den drygt fem kilometer långa hajken till (och från) ”Delicate Arch”, Utahs landmärke som även finns avbildad på bilarnas registreringsskyltar här i delstaten. Trots att klockan är närmare fyra på eftermiddagen när vi börjar gå, stannar termometern på nästan 40 grader. Men jo, synen som väntar oss bakom den sista klippväggen är värd varenda svettdroppe.
Som ni förstår är både sinne och kamera fulladdade med intryck och bilder, framöver kommer bloggen att fyllas på med inlägg om våra respektive utflykter. Nu återstår drygt en och en halv vecka på vår roadtrip i västra USA. Och vi, vi njuter varenda sekund.

Här kan du läsa mer om vår roadtrip i västra USA. 

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close