Close
Resfredags topplista: September 2016

Resfredags topplista: September 2016

September månad går obönhörligt över i oktober. Vår familj har börjat komma in i vardagsrutiner, jobbet rullar på och hektiska veckodagar varvas med fina veckoslut.

September brukar innebära höstfeeling, men den här månaden och dess sommarvärme har inte alls bjudit in till varma ullstrumpor, te och tända ljus. Jag har istället njutit av pigga solstrålar både här hemma i Sverige och under en weekend till Madrid.

september

På september-weekend i Madrid i sällskap av min syster och #lillmyhran.

Resfredags topplista: September 2016

# 1. Bästa reselåten: På hotellrummet i Madrid fick Lillmyhran tag i min systers mobiltelefon och swipade runt på hennes Spotify-konto. På något vänster klickade hon fram Zee Avi från en topplista, sedan dess är både jag och min syster fast. Zee Avi kommer från Malaysia, är singer-songwriter, spelar gitarr + ukulele och har världens skönaste jazzröst. Bra spanat Nelly!

# 2. Månadens roadtrip/resa: Madrid var väldigt härligt, såklart. Men resan hem till Sturkö över helgen var också väldigt efterlängtad.

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: Vårt Travel Massive-event på Stockholm Travel Show kändes som en välbehövlig kickstart inför hösten.

# 4. Bästa resegodiset: Kexchoklad (och det måsta vara äkta vara från Cloetta!). Jag skrattade gott när jag såg min systers resegodis till Spanien, vi hade oberoende av varandra köpt 1) en Kexchoklad, 2) en påse Turkisk Peppar och 3) Riskakor. Kexchoklad är, tack vare vår far, en livslång kärlek för hela min storfamilj. Han köpte alltid hem kexchoklad till oss och jag för vidare traditionen i rakt nedstigande led. Perfekt mellanmål på resan – och så nära ”mat” man kan komma i godisväg.

# 5. Största resemissen: Ett gäng missade pendeltåg och tvärbanor på grund av allt för optimistiska uppskattningar av hur långsamt (eller snarare snabbt) sekundvisaren på min klockar tickar.

# 6. Oumbärlig resepryl: Resevagn och bärsele, mina resor med minstingen vore outhärdliga utan.

# 7. September månads mest inspirerande resenär: Min inspiration sedan urminnes tider, det vill säga min äldsta syster Monica.

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Via sociala medier och storfamiljens Facebook-chat har jag suktats av bilder och beskrivningar från ett Sturkö iklätt obeskrivligt vacker sensommarskrud. Ibland vill jag bara packa ner våra pinaler och flytta ”hem” till Sturkö. Nu blev det istället en snabbvisit ner över helgen, fint så.

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Sverige, Sverige älskade vän. Borta bra, men hemma bäst?

# 10. Topp tre resminnen: 1. Första kvällen i Madrid, en dåsig Nelly i bärselen på ryggen och en hel stad som väntar på att upptäckas. 2. Pendeltågsresan hem från Tjejmilen med ett nytt personbästa i bagaget. Alla de där löprundorna längs stranden på Koh Lanta lönade sig till slut! 3. En picknickfilt på Stora Essingen tillsammans med fina vänner som kört hela vägen från Vallentuna respektive Haninge för lysa upp min jobblunch. Resor och resande kan vara fina på många olika sätt. (Slänger, kanske inte helt otippat, in familjehelgen på Sturkö också.)


Tack september, nu kör vi vidare mot oktober med bland annat en kryssning i Medelhavet på agendan!

8 comments

 1. Härlig månad!!! Resor och personbästa! Vilken grej!!! Kul å ses igår!!! Kramar

  1. Ja, det var verkligen en fin månad. Personbästa och resor känns som en lyckad kombo. 😉 Kram

 2. Verkligen härlig månad. 🙂

  1. Ja – september var fin, men har stora förhoppningar om oktober också! 🙂

 3. Härlig månad! Nu blev jag dessutom ruskigt sugen på kexchoklad… Förresten så beror septembervädret på var i Sverige man bor. Här nere i Malmö är det ganska ofta mellan 15-20 grader hela månaden. Fördelen med att bo ”nära kontinenten” 😉

  1. Haha, jag är ALLTID sugen på kexchoklad! 🙂 Åh ja, kontinenten. Jag är uppvuxen i Karlskrona och blir alltid lika förvånad när jag åker ner på våren och ser att alla påskliljor står i full blom. Stockholm känns som rena rama Nordkap i jämförelse!

 4. Underbar månad och nu är jag ännu mer pepp på Madrid. Och Kexchoklad är alltid rätt!

  1. Jag tror att du kommer älska Madrid, helt rätt för en foodie som dig! Och Kexchoklad ja, funkar i alla lägen. I din resepackning också!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close