Close
Resfredags topplista: november 2016

Resfredags topplista: november 2016

Hej november, det var trevligt när du kom, men kommer att bli ännu trevligare när du lämnar oss! November har alltid varit en mellanmånad för mig, som en enda lång transportsträcka fram till december då ljusglimtarna avlöser varandra. Utöver alla turer med sjuka barn, snökaos och jobbstress lyckades november i alla fall bjuda på några höjdpunkter.

november myhre

Hotellhäng i Tyskland (med Tobias tennisväska redo för äventyr på Racketlon-VM).

Resfredags topplista: November 2016

# 1. Bästa reselåten: Min man är duktig på att sätta ihop nya spellistor på Spotify som vi övriga i familjen lyssnar på med stor entusiasm. Just nu heter favoritlåten Faded (Alan Walker), den öser på bra genom Autobahn i Tyskland!

# 2. Månadens roadtrip/resa: Förra veckan körde jag en specialkomponerad tour genom Europa, först några dagars jobb i Slovenien och därefter en långhelg i norra Bayern tillsammans med familjen. Där bockade vi av stämningsfulla julmarknader som jag har längtat efter bra länge.

# 3. Bästa händelsen i resebranschen: I mitten av månaden pulsade jag genom snön mot en kväll på Travel News Market. Förutom att mingla runt bland olika resemontrar fick jag också nöjet att hänga med andra inspirerande resebloggare. Extra kul att äntligen få träffa Charlotte, tjejen bakom bloggen Ready for Take off. Hon har tidigare jobbat som flygvärdinna och har massor med fina resetips på sin reseblogg.

# 4. Bästa resegodiset: Under resan förra veckan knaprade jag i mig Studentfutter från märket Seeberger, en salig och himmelsk blandning av nötter och russin. Så galet gott och en absolut nödvändighet under mina sena pluggkvällar i sällskap av tysk juridiklitteratur i Berlin för länge sedan.

# 5. Största resemissen: Vågar jag ens gå in på det? Det har varit en ovanligt snurrig månad för mig i resesammanhang. Jag lyckades checka in plånboken i bagaget (nybörjarmisstag), var för ivrig med att boka flygbiljetter till och från Tyskland (hade kunnat göra roligare grejer för den merkostnad det innebar) och därutöver slarvade vi bort Sebbes fina, grå Isbjörn of Sweden-fleece i Tyskland. Alltså, inte min stoltaste resemånad i livet.

# 6. Oumbärlig resepryl: Lillmyhrans små gosekatter ”Titt och Tott”. Vad vore vi utan dem? (Tittar ni noga på bilden ser ni en av dem, i tryggt förvar hos Nellan.)

# 7. November månads mest inspirerande resenär: Den här månaden har jag spanat extra mycket på Göteborgstjejen Evelina med bloggen ”Earth Wanderess”. Evelina reser runt jorden som ensam tjej och satsar framöver på att resa på heltid. Spana in hennes snygga YouTube-film ”3 years of solo travel”, den gör mig glad inifrån och ut! (Mer om Evelina kommer här på bloggen framöver.)

# 8. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Det måste väl ändå vara mina tyska julmarknader, som fanns med på min #100resmålattnå. (Jaja, jag ska SNART sluta tjata om de där marknaderna, men inte riktigt än!) Nu i december planerar vi inför julfirande med min syster och hennes familj i Skottland. Den resan är såklart också värd att drömma om.

# 9. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Jag gillar mitt inlägg om kryssningen med Royal Caribbean, men hade en så himla fin weekend på Nynäs Havsbad att det inlägget också platsar här.

# 10. Topp tre resminnen: 1.) Sen kväll i Ljubljana tillsammans med min kollega. Staden är täckt av dimma och det känns som att vi befinner oss i en sagostad! 2) Bilresan ner till Karlskrona från Stockholm med mamma vid min sida och två snälla barn i baksätet. Prat om allt och inget, fikapaus i Småland. Inga måsten och några dagars höstlov framför oss. Sådana tillfällen vill jag stanna tiden. 3) Efterlängtade tyska julmarknader, besök på Playmo FunPark, hotellfrukostar med familjen och besök i idrottshallen där min man spelar racketlon. Sådana typer av familjeresor är de bästa, kvalitets- och kvantitetstid med dem jag älskar mest.

17 comments

 1. Låter ju ändå som en riktigt härlig månad. Håller med om dina bloggtips förresten- så inspirerande tjejer!

  1. Jo, den blev ganska fin till slut – fast trög ändå. Verkligen inspirerande, både Evelina och Charlotte!

 2. Det var så himla kul att få träffa dig med!! Äntligen! Tack för de fina orden! 🙂

  1. Alltid lika kul att träffa personen bakom datorskärmen! 🙂

 3. Låter som rätt mycket resande! Skulle gärna se ett inlägg med rese-spellistorna på.

  1. Ska se om jag kan be min man sätta i hop en ”best of”-lista!

   1. Learning a ton from these neat arltsiec.

 4. Vilken härlig månad du haft ändå. Travel News Market hade varit kul att gå på. Men det där med plånboken lät läskigt!

  Själv gillar jag november. Jag tycker om lugnet innan all julkommers sätter in. Julen i sig tycker jag visserligen om, men inte att alla jullåtar är sönderspelade och att man är mätt på julprydnader på julafton. 🙂 Tänk så olika man kan tycka!

  Hoppas vi ses på fredag! 🙂

  1. JA, vi ses på fredag! November är okej just eftersom december stundar inom räckhåll. Januari och februari är värre – men hade jag fått välja hade även november kunnat tas bort från kalendern… 🙂

 5. Lät väl ändå som att november var en gaaaanska bra månad va? 🙂

  1. Jovars, visst var den det. Inte just idag dock…

 6. Ja tyskar kunde verkligen det där med julmarknader! Pus att Hamburg överraskade verkligen som stad 🙂 Riktigt härlig bild på dig och familjen <3

  1. Tack Jeanette! Och jaaa, tyskarna de kan. Underbara julbilder du bjöd på, älskade var och en av dem.

 7. Tänk vilken fantastisk månad november blev! Fantastisk… Kram!

  1. Jo, nice indeed. Särskilt spa med dig! 🙂

  2. Thanks for sharing. Your post is a useful coitoibutnrn.

 8. Passion kan aldrig bli tjatigt. Pratat på du om dina julmarknader 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close