Close
Resfredags topplista: Augusti 2017

Resfredags topplista: Augusti 2017

Resfredags topplista: Augusti 2017

# 1. Bästa reselåten: Jag fick tips av en kompis om Lana Del Reys God Bless America (And All The Beautiful Women In It). Skön låt som platsar på månadens topplista!

# 2. Månadens roadtrip/resa: Vår efterlängtade resa till Rom tillsammans med vänner blev precis så lyckad som jag hade hoppats. Dagarna i Bohuslän i sällskap av Tobias och barnen i början av augusti var också riktigt fina. Sverige är fantastiskt vackert och jag blir så glad varje gång jag hittar nya guldkorn!

# 3. Bästa resegodiset: Just nu får jag inte nog av chokladöverdragna mandlar rullade i salmiak som finns att hitta i avdelningen för naturgodis. Alltså, de är för goda för mitt eget bästa.

digital nomad

# 4. Största resemissen: Att jag under ett par veckor var övertygad om att jag hade lyckats slarva bort mina gula regnstövlar någonstans på västkusten. Lyckan var stor när svägerskan ringde och berättade att hon hade hittat dem bakom en jacka. Sådana där incidenter, att slarva bort saker, kan för övrigt ta orimligt mycket energi från mig. När det gäller borttappade prylar är jag långsint! Andra i min omgivning hade gått och köpt ett par nya stövlar och inte tänkt mer på det, själv skulle jag ha grämt resten av året om jag inte hade hittat dem. Hur fungerar ni!?

# 5. Oumbärlig resepryl: Efter den här resan vet jag i alla fall vad som borde vara en oumbärlig resepryl. Vår resväska håller på att falla i bitar och det är verkligen på tiden att vi investerar i en ny som matchar familjens behov. Problemet är att det finns så många att välja på!

# 6. Augusti månads mest inspirerande resenär: Det finns en person vars vackra naturbilder ständigt inspirerar mig att upptäcka mer av Sverige. Katta, som driver bloggen Bucket Life, har nyligen tagit ett spännande beslut att lämna stadspulsen för att istället flytta ut till Särna i norra Dalarna. Jag ser fram emot att följa hennes äventyr genom bloggen.

roma

# 7. Resa jag har drömt om flest antal timmar: Att spendera en långhelg i en av världens vackraste städer tillsammans med våra vänner, det var sannerligen en resa värd att drömma om i flera månader. Veni vidi vici!

# 8. Månadens favoritinlägg på Resfredag: Tankarna om att fostra mina barn genom att ge dem både rötter och vingar är en grundtanke jag kommer att sträva efter så länge barnen bor hemma. Det här inlägget om barnuppfostran får påminna mig.

Nynäshamn
Borta bra, men hemma bäst!? Våra hemmakvarter i Nynäshamn.

# 9. Topp tre resminnen: 1) En overkligt fin solnedgång över Marstrand en kväll i början av augusti. Sverige är bra fint, det är bara att konstatera om och om igen. 2) Nattens häng på hotellets takterass här i Rom. Varma sommarvindar, glittrande stadsljus och många skratt. Delad glädje är dubbel glädje! 3) Att få komma HEM till Nynäshamn efter en hel sommar ute på rull. Att resa hem kan vara precis lika härligt som att resa bort.

10 comments

 1. Alltså jaaa vad jag känner igen mig om att vara långsint när man tappat bort något. Jag sörjer fortfarande ett halsband jag tappade bort i flytten för 4 år sedan… Det var en berlock med en retro bild på och så stod det ”Think Big” + ett litet citat på baksidan. Köpte det + liknande till mina bästisar när vi pluggade, när jag var i San Diego. Så ja, det var ju lite symboliskt och så också, och väldigt peppigt. Så det saknar jag fortfarande. Men det värsta är väl att man inte fattar HUUR man kan tappa bort och VAAR sjutton det kan vara liksom?? Så störigt 😉

  1. Haha, själv tänker jag fortfarande på ett silverhalsband jag tappade i mitt rum i barndomshemmet när jag var typ 10. Hoppas att du hittar ditt, måste kännas surt när det är en sådan symbolik i det.

 2. Jag blir alldeles ”vansinnig” när jag tappar bort något.
  Stort som smått.
  Vänder upp och ner på allt.
  Ännu kan jag inte förstå var min vinröda axelväska tog vägen när vi var i Thailand 2012 ?…..
  Hade som tur var ingenting i den som jag bytt väska.
  Men VART tog den vägen??
  Konstaterade att den fanns i min ägo när vi checkade in på hotellet i Bangkok , fotobevis.
  Saknades efter ett tag när vi kommit till Huay Yang.
  Har en känsla av att den togs av någon….
  Titti

  1. Åh vad jobbigt det låter Titti. Man blir ju så ledsen när sådant händer!

 3. Jeg er også langsint når det gjelder ting som forsvinner, og husker fortsatt ting som forsvant for mange, mange år siden. Jeg mister nesten aldri noe, kanskje er det derfor ekstra frustrerende når det faktisk skjer – jeg er jo en som passer godt på tingene mine, liksom, og da skal de ikke forsvinne…

  1. Eller hur, hur kan det ens hända!? 😉

 4. +1 på långsintheten. Avskyr att tappa bort saker (eller ha sönder saker framkallar samma känsla) och tänker länge och väl på det om det händer.

  1. Jag verkar inte vara ensam i alla fall, känns som en liten tröst!

 5. Så himla fint att bli omnämnd av dig, TACK! Och kul att en personlig resa får kvalificera som en resa – jag gillar ju inre resor lika mycket som yttre, om inte mer 🙂

  Salmiakmandlar alltså….minns när jag råkade köpa dem av misstag till en workshop och fullkomligt trillade av stolen över hur goda de var (hade förväntat mig kanelmandlar, men blev glatt överraskad). Överlägset bäst i naturgodishyllan ju!

  1. Inre, som yttre – alla resor räknas verkligen. Och ja, de där mandlarna. LIVSFARLIGT GODA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close