Close
Resfredag genom ett regnigt Bohuslän

Resfredag genom ett regnigt Bohuslän

Det är (res)fredag och jag sitter i bilen genom ett regnigt Bohuslän på väg mot släkten i Göteborg. Vår familj kör sluttampen på semestern, i nästa vecka börjar Tobias och jag att jobba igen! Här kommer veckans spaningar.

RESFREDAG: 4 augusti 2017

#1. Genom ett regnigt Bohuslän

De senaste dagarna har jag och familjen spenderat på några av öarna i Bohuslän. Jag är här i samarbete med Turistrådet Västsverige för att skriva om fler svenska pärlor till min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor. Vi har, trots regnskurar i tid och otid, haft fantastiska dagar här på Västkusten. Jag har löpande delat med mig av uppdateringar och bilder på Instagram.

Läs mer: Att göra på Tjörn

regnigt bohuslän
Skärhamn, Tjörn.

#2. Tjänsten Bagpal

Jag gillar entreprenörer som hittar nya vinklingar på affärsidéer, särskilt när det gäller resor. Jag blev nyligen tipsad om en ny tjänst som innebär att företaget Bagpal tar hand om tunga väskor, skidor, golfbagar eller annat bagage och levererar det till anvisad plats. Perfekt sätt att underlätta eventuell resestress. Mer information hittar ni på hemsidan bagpal.se.

#3. Steam Hotel vid Mälarens strand

Jag har redan sett minst en bloggare jag följer besöka det nyöppnade hotellet Steam Hotel med dess 18 våningar vid Mälarens strand. Det som gör hotellet unikt är att byggnaden huserar i ett 100 år gammalt och kulturminnesmärkt ångkraftverk. Bakom jätteprojektet ligger ESS Group som också har bland annat Falkenberg Strandbad, Ystad Saltsjöbaden och Hotell Pigalle i sin ägo. Hotellet ligger ca 55 minuter från Stockholm och jag gissar att det blir en snackis framöver. (Läs mer på Turismnytt.)

#4. Fritt fram för drönare

”Det nya svarta” för resebloggare är att använda sig av drönare för att ta den ultimata filmen eller det perfekta kortet från ovan. Bilder/filmer som tidigare syntes i glossiga resemagasin och program kan numera dyka upp i vilken reseblogg som helst. I Sverige har det varit en massa turer kring lagar och regler kring drönare och fotografering, men från den 1 augusti i år behöver personer som vill fota/filma med drönare inte längre söka tillstånd eller invänta beslut. Svenska resebloggare som använder drönare är bland annat Discovering The Planet och FREEDOMtravel. (OBS! Tänk på att tillstånd fortfarande krävs från flygledningen för att flyga en drönare inom kontrollerat luftrum.)

#5. The Perfect World Foundation

Jag är trött på personer som klagar på hur hemskt det är i världen utan att faktiskt göra något åt det. Engagera er, diskutera, GÖR NÅGOT! En god vän till mig är engagerad i den svenska ideella organisationen ”The Perfect World Foundation” som grundades 2010. Alla organisationer som gör ett försök att göra världen lite bättre är värda att uppmärksammas:

Syftet med Perfect World Foundation är att vidta åtgärder för, och öka medvetenheten, kunskap och förståelse för kritiska miljö- och djursituationer.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Här kan ni läsa mer om organisationen.


Ytterligare spaningar om att resa och listor finns på Resfredag vecka för vecka.

11 comments

 1. Vad underbart ni haft det i Bohuslän 🙂 många nya plarser jag vill besöka 🙂 tack för inspo!

  Åh ja steam ville jag till denna v 🙁 men hade ingen barnvakt t mini!

  Ha en fortsatt skön senester!!! Kramar

  1. Ja Lina, det finns sååå många vackra platser här på Västkusten som är kvar att upptäcka. Du har också tipsat o några platser jag måste se till att besöka ngn gång!

 2. Marstrand måste vi besöka nästa sommar! Aldrig varit där! Finns ju SÅ många platser jag VILL besöka! Räcker ett liv ?! 🙂

  1. Haha, ja du… skulle behöva leva för evigt för att hinna med allt!

 3. Va många bra grejer det finns att läsa om i dagens lista!

  1. Tack, kul att du tycker det!

 4. Västkusten är en oupptäckt oas för mig… Tack!

  1. Vilken tur för dig – då har du mycket kvar att se fram emot!

 5. Västkusten är underbar, men så bor jag här också! Det finns flera ”måsten” som jag åker till varje år. Just nu kom jag på att Marstrand inte fått sitt årliga besök – än! Sverige är fantastiskt helt enkelt! Norrland är nästan blankt hos mig

  1. Norrland är en oupptäckt del av Sverige för mig också, det får det bli ändring på framöver. Och ja, Marstrand. Åh, som jag älskar det stället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close