Close
La Dolce Vita i weekendklassikern Rom

La Dolce Vita i weekendklassikern Rom

La Dolce Vita är ungefär det vi ägnar oss åt här i Rom. Vi strosar runt på gator och torg, stannar för att äta glass, går in i ännu en kyrka och njuter av livet i största allmänhet.

Rom är en stad som många har åsikter om. De allra flesta jag känner älskar staden och menar att det är den absolut bästa platsen i hela världen! Efter mitt första besök var jag inte övertygad, den här gången kan jag förstå ungefär vad de menar. Det är en mäktig atmosfär i Italiens huvudstad, det går inte att förneka. De historiska landmärkena avlöser varandra, gränderna är pittoreska, byggnaderna är mäktiga, glassen smakar som himmelriket och värmen i augusti riktigt skön! Men för mig är det hela sammanhanget som gör upplevelsen så speciell den här gången. Vi är i Rom tillsammans med tre andra par för att fira våra vänner som fyller 40 i år. Vi har ingen som helst agenda förutom ett par förbokade restaurangbesök. Barnen är i tryggt förvar hemma i Sverige och vi kan ägna hela dagarna åt La Dolce Vita! Och hur ser ett sådant ut enligt mig? Ungefär så här.

gelato

rome

rome

rom

peterskyrkan rom

rome

girls rome

rome

roma la dolce vita

rome

Vi har spenderat vår tid i Italiens huvudstad genom att bland annat åka hop-on hop-off buss (bästa sättet för att få en bra översikt över staden!), varit i Vatikanstaten, springturistat oss bort till Spanska Trappan, ätit osunda mängder gelato, gått in i otaliga kyrkor och provat oss igenom både riktigt bra och mindre bra matupplevelser.

Mäktigast hittills är ett besök i kupolen uppe i Peters-kyrkan i Vatikanstaten. Jag läste att kyrkan besöks av 20.000 besökare varje dag (!), vilket gör det till en av de mest besökta byggnaderna i hela världen. Vi hade flyt med köerna och behövde bara stå runt 20 minuter för att komma in. I det stora hela upplever jag för övrigt att det är betydligt mindre ”kaos” i Rom än när jag var här sist. En av anledningarna till att jag inte blev överförtjust i staden var att jag tyckte det var så mycket trafik och turister överallt. Den här gången känns upplevelsen betydligt lugnare. En av anledningarna kan säkert vara att augusti är en månad då italienarna själva har semester, vilket gör att trafiken inte är lika intensiv.

Jag har som vanligt tagit alldeles för mycket bilder och har miljoner inlägg jag vill skriva, men nu ska jag och mina vänner ägna resten av dagen åt Rom. Det är hon sannerligen värd!


Läs mer: Att göra i Rom – femton tips att ta fasta på

2 comments

    1. Riktigt bra på alla sätt och vis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close