Close
Torsdagstips från en soffa i Nynäshamn

Torsdagstips från en soffa i Nynäshamn

Jag är tillbaka i Stockholm igen och försöker så gott det går att sortera och strukturera tankarna och livet. När livet rämnar är det skönt att ha återkommande rutiner som gör det lättare att stiga upp på morgonen – barnens skolgång, mitt jobb och bloggen är tre beståndsdelar som gör att timmarna tickar på trots allt.

Av förståeliga skäl flödar inte reseinspirationen på min egen blogg just nu och så får det vara ett tag. Däremot finns all anledning att lyfta andra stjärnor som förtjänar att uppmärksammas. Här är bloggarna jag surfar in på så snart jag får tillfälle.

Bloggtips:

resfredag

Livet från den ljusa sidan: Lisas blogg har jag följt i evigheter. Numera är Lisa också min arbetskollega och nära vän. Under den senaste tiden har hon varit en riktig klippa och roddat allt kring Att resa-podden med en aldrig sinande energi. I dag uppfyller Lisa för övrigt vår gemensamma dröm om att livepodda med Att resa-poddenCaravan Stockholm/Kistamässan. Eftersom jag själv inte känner mig fit for fight får Lisa förstärkning i form av Peter på FREEDOMTravel, som ju gästade oss i ett av våra allra första och mest uppskattade avsnitt av podden (TACK Peter!).

travel massive stockholm

Mina Travel Massive-kollegor Sofia/Fantasiresor och Lola/Geotraveler’s Niche är superproffsiga i allt de tar sig för, så även på bloggarna. (Att de är dessutom är supertrevliga får ses som en extrabonus!)

Towe/Come Fly with Me befinner sig just nu på Koh Lanta och lägger upp den ena bilden efter den andra på de stränder jag älskar allra, allra mest i hela världen. Att läsa hennes blogg är en enda lång throwback till bättre tider, men det är inte den enda anledningen till att jag ständigt återkommer till Towes blogg. Bloggen bör läsas, punkt slut.

annika resfredag

Runt det här bordet sitter ett gäng kvinnofolk som egentligen alla förtjänar att hyllas. Men just i dag vill jag skicka extra länkkärlek till tjejen till höger om mig. Jonnas bilder och tankar om livet är som bomull för själen, extra mycket just nu. Sluta aldrig blogga Jonna Jinton!

En blogg som fortsätter utvecklas i rasande fart är Katarina Wohlfart/Äntligen vilse. Mixen av vardagsuppdateringar, reseskildringar med MAGISKA bilder och fototips i allmänhet gör att jag gärna hänger på Katarinas sida.

katta bucketlife

En alldeles nyfunnen pärla är bloggen Bucketlife (tipstack till Lisa!) – surfa in själva så förstår ni vad jag menar.

Ytterligare en inspiratör av högsta rang som jag upptäckt på senare tid är Elna Dahlstrand och hennes kärlek till cykellycka, mjölksyra och vardagsäventyr. Vilken powertjej alltså!

Andra återkommande bloggfavoriter som jag har bokmärkt i mobilen är Monna, Isabella Löwengrip, Trendenser, Sofis Snapshots, Marie Serneholt och Underbara Clara. Därutöver läser jag med nöje en hel drös med andra resebloggar, mer om dem en annan gång.

Guilty pleasures (jodå, sådana finns också)

I övrigt får jag väl också erkänna att jag dagligen klickar in på min guilty pleasure-sida Hänt.se (kändisskvaller rakt in i mobiltelefonen, hurra!). Och är vi ändå inne på ämnet guilty pleasure får jag väl lägga alla korten på bordet: ja, jag följer Martin Melin på Instagram.

Eftersom jag behöver muntras upp är det inte mer än rätt att ni också delar med er av era guilty pleasures på nätet, varsågod att ge mig era ”skämskonton”!


Tack för lån av bilder: Katarina Wohlfart (bild 2), Towe Ahlin (bild 3), Rania Rönntoft (bild 4), Bucketlife (bild 6) och Eskil Laago (bild 7).

10 comments

 1. Vet faktiskt inte om jag har några skämskonton. Räknas alla Kardashians ;)? Men en dam som alltid får mig att glömma lite av det jobbiga är Sarah Millican. Kanske kan hon få dig också le lite <3
  https://www.youtube.com/watch?v=Gyuo9ZH3frE

  1. Haha, de räknas nog inte som skämskonton… Tack för tipset om Sarah, ska spana in! Kram

 2. Haha. Lätt att kardashians räknas som ett skämskonto. Vad är det för typer egentligen. Skumma.

  Min skäms var nog också martin mellin ett tag, bingo rimer och katrin också. Men gjorde mig av med den lasten men ska nog återuppta! Haha 🙂

  Tack för tipset till mig. Många bra tips där. Kanske ska utöka min gengre lite med skvaller också? Måste in på dem där hänt.se för övrigt.

  1. Katrins blogg följer jag, men räknar faktiskt inte in den i skämskategorin. Är det jag som ska skämmas då?! 🙂

 3. Mitt guilty pleasures som jag egentligen inte skäms för men ändå tillhör kategorin är Bonde söker fru. Alla avsnitt alla säsonger.

  1. ALLA AVSNITT, ALLA SÄSONGER!? Du måste nästan räknas som expert?

 4. Tack snälla <3 Haha blir sjukt sugen på att klicka mig in på Hänt nu också, men vet att jag också skulle fastna…

  1. Haha, jaaaa, håll dig borta! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close