Close
Resfredag och att springa för något gott

Resfredag och att springa för något gott

Den här fredagen ligger fokus på träning. Inför morgondagens medverkan i Tjejmilen vill jag lyfta frågan om flickors rättigheter och att springa för något gott.

Därutöver tipsar jag om en smidig träningsapp, ett träningsläger för de som vill bli bättre på längdskidor och springturism i dess bästa form. Trevlig helg!

RESFREDAG: 1 september 2017

#1. Att springa för något gott, Tjejmilen #FÖRHENNE

Imorgon springer jag Tjejmilen för femte året i rad tillsammans med Plan International Sverige för att på så sätt uppmärksamma flickors rättigheter i världen. Mina två döttrar får växa upp i ett land där utbildning och fri vilja är en självklarhet. Hur ska vi se till att alla flickor får växa upp så? Vägen dit är svår och lång att vandra, men ett första steg är att faktiskt uppmärksamma problemen och inte blunda för dem.

Visste du att 62 miljoner flickor inte går i skolan, att en av tre flickor i utvecklingsländer blir bortgifta innan de fyllt 18 år och att fler än 47 000 flickor tvingas in i barnäktenskap varje dag? Det finns mycket kvar att göra! Därför tar jag ställning och springer #förhenne.

För mig är det givet att vara Flickafadder för att i alla fall göra en liten skillnad, kanske kan det vara något för dig också?

#2. Vagabondform?

Ja, men hur går det egentligen med den där Vagabondformen? Faktum är att jag är nervös inför loppet imorgon. Trots att jag har sprungit flitigt hela våren och sommaren känns formen långt ifrån hundra. Jag har slarvat med styrketräningen och har svårt att komma tillbaka till bra matrutiner efter semesterdieten. Jag kan knappast påstå att Nutellapizzan (!), pastan och glassarna som intogs i Rom under helgen gör saken bättre. Dessutom har Lillmyhran varit sjuk några dagar och min nattsömn känns ungefär lika obefintlig som när jag hade spädbarn i huset. Å andra sidan är jag tacksam för att jag har en frisk kropp utan skador, det tar jag inte alls för givet.

#3. Mized – din PT i fickan

Under sommaren har jag kört några styrkepass från den nylanserade appen Mized som är utvecklad av Lovisa ”Lofsan” Sandström, som även ligger bakom Träningspodden (en av få poddar jag lyssnar på utöver vår egen.). Perfekt att plocka fram telefonen på resorna för att riva av ett pass när helst du känner för det. Bra tips!

Sofia Bursjöö.
Sofia Bursjöö ligger bakom längdlägret i Falun.

#4. Längdläger i Falun

Att resa bort och träna samtidigt är ett vinnande koncept. I slutet av januari nästa år anordnar träningsprofilen och bloggaren Sofia Bursjöö (som också har gästat Att resa-podden i avsnittet om att resa till alper och fjäll) ett längdläger i Falun. Jag blir fortfarande frustrerad när jag tänker tillbaka på Tjejvasan som jag kämpade mig igenom för några år sedan. Det här skulle kunna vara min chans till upprättelse med tanke på att eventet marknadsförs under devisen ”Vi ger dig självförtroende på skidor!”. Här kan ni läsa mer om helgen om ni är sugna på att åka.

springa för något gott
Morgonrunda till Spanska trappan i Rom. Vi fick i alla fall med oss hälften av ressällskapet, resten var kvar på hotellet.

#5. Springturism

Jag måste åter igen slå ett slag för att upptäcka ett resmål genom att springa fram på gatorna. Under resan till Rom startade jag två av tre morgnar med löprundor i stadsmyllret. Perfekt sätt att börja dagen på och som bonus få uppleva stadspulsen. Gängets gemensamma lördagsrunda tog oss till Spanska trappan, sämre slutmål kan man ha!


För dig som är nyfiken på fler veckosammanfattningar om att resa hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

8 comments

  1. Springturism är så jäkla fint! Försöker pyssla med det på weekendresor framförallt, när tiden är ganska kort för att hitta se allt (varför man nu går in med inställningen om att se ”allt”).

    1. Ja, det där med att ”hinna se allt” är ett uppsatsämne i sig själv. Springturism, bästa grejen!

  2. BÄSTA fredagsfemman på länge – inte för att de andra inte varit inspirerade, men det här ämnet är ju verkligen mitt hjärteämne. Håller så med om allt. Utan springturistandet på Åland förra helgen hade jag sett NOLL utöver ett trött hotell och en handbollshall med 9-åringar, och när jag var för trött och lättjan tog över i Köpenhamn i början av veckan såg jag endast hotellet, väg ToR restauranger, ett lager i en förort och en butik i ett köpcentrum. Jag ångrar att jag inte snörade på mig skorna!

    Ha så kul imorgon, du kommer vara en vinnare oavsett! Och glöm inte, hjältar är vi alla småbarnsmammor som ska vara bra på allt. <3 Kram!

  3. Ja men så klart, lycka till i morgon ju! Hela vägen ! 🙂

    1. Men tack! Funderar på att strunta i tiden och bara njuta av folkfesten, men känner jag mig själv rätt kommer jag nog inte greja det…

  4. Tack lägertips, det där verkar helt klart intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close