Close
Mina bästa packningstips i artikel hos PriceRunner

Mina bästa packningstips i artikel hos PriceRunner

Förra veckan blev jag intervjuad av PriceRunner om mina bästa packningstips och trix, samt vilka faktorer som är viktiga när jag väljer resväska. Hur gör man egentligen för att packa smidigt, enkelt och snabbt?

packningstips PriceRunner

Packningstips (och bästa resväskan) i artikel hos PriceRunner

Jag har tappat räkningen över hur många gånger jag har packat mina och barnens väskor under de senaste åren. Tre barn = ohyggligt mycket packning, eller? Nja, allt är relativt. Jag kan i alla fall konstatera att packningen inför mina soloresor är betydligt smidigare än inför familjeresorna. När jag skulle åka ensam till Filippinerna för ett par månader reste jag dit med mindre än tio kilo i min kabinväska, en vecka i solen kräver inte direkt några större klädmängder. Som soloresenär kör jag stenhårt på mina principer om att inte släpa med mig en massa kläder som jag behöver rota fram från de mörka gömmorna i garderoben.

”De kläder jag trivs bäst i hemma i Sverige är också kläderna som får följa med mig på mina resor.”

I artikeln hos PriceRunner berättar jag om fler packningstips, bland annat att lämna necessären hemma till förmån för en ziplockpåse. (Ziplockpåsar kan jag nämligen aldrig få nog av, läs mer om deras funktion som räddare i nöden här.) Jag kör också alltid produktprover och/eller småförpackningar för att minimera både vikt och utrymme i packningen. I artikeln kan ni även läsa mer om de prylar som inte får följa med i min packning.

flygplats_barn

Bästa resväskan?

I artikeln hos PriceRunner berättar jag också vilken typ av väska jag föredrar och varför: backpack eller rullväska. Jag tycker personligen att det är oslagbart med hjul på resväskan. Vad gäller handbagage klarar jag mig fint med min stora nylonväska (Day Gweneth Bag) från Day Birger Et Mikkelsen, den rymmer hur mycket som helst! Nackdelen är dock att den har för få fack och att den snabbt blir väldigt tung att hänga på axeln. Min man kör troget och betydligt mer ergonomiskt riktigt med en 35 liters ryggsäck från Everest/Stadium. Faktum är att jag fortfarande letar efter det ultimata handbagaget, helst en snygg och praktisk väska som kan användas både som rullväska och ryggsäck. Jag har sett några alternativ på nätet, men eftersom de kostar en rejäl slant vågar jag inte riktigt beställa hem en utan att veta vad jag ger mig in på. Har ni några bra tips?

Läs hela intervjun på PriceRunner: Res enklare med rätt resväska.

10 comments

  1. Att inte släpa med sig något för säkerhetsskull, jag gillar det – det är väldigt sällan en sådan grej behöv, och dyker behovet upp så löser man det då! 🙂

    Bra artikel!

    1. Tack Jennifer! Och det där med ”säkerhets skull” är verkligen en bra hållpunkt. I och för sig är det väldigt trevligt att resa med vänner som inte håller sig till den regeln, de brukar vara som Skalman och kan plocka upp precis vad som helst om jag själv skulle sakna något, haha!

  2. Vad roligt m intervju!!! Insåg när jag packade för 4 hur mkt Packning det blir! Men vi klarade oss m två resväskor iaf! Kramar

    1. Haha, ja, det blir ju extra packning med en liten bebis också såklart. Bra jobbat med 2 resväskor! Kram

    1. Hahaha, jag såg den faktiskt på TBEX i somras – de demonstrerade den där. Jo, det skulle kanske vara något – men å andra sidan är jag en stor förespråkare av vardagsmotion… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close