Close
Resfredag och spaningar om att resa med barn

Resfredag och spaningar om att resa med barn

Det har (redan) blivit fredag – vilket innebär ett uppsamlingsheat av saker jag har uppmärksammat på senaste tiden. Den här gången är den röda tråden spaningar om att resa med barn.

RESFREDAG: 9 juni 2017

#1. Att resa-podden om resor i Sverige med barn

Efter önskemål från våra lyssnare handlar vårt senaste avsnitt av Att resa-podden om lämpliga utflyktsmål i Sverige under sommartid med barn i sällskapet. Mina personliga familjefavoriter är Skansen, Astrid Lindgrens Värld och Kolmården, men det finns väldigt många fler spännande platser och smultronställen att besöka i hela landet som vi pratar mer om i podcasten. Här hittar du hela avsnittet: Att resa i Sverige med barn.

#2. 17 dagar på Balkan med tre barn i baksätet på hyrbilen

Med en vecka kvar innan avfärd börjar den välbekanta resfebern att komma krypande. Varför har vi inte köpt nya resväskor? Hur kan Julias sommarskor redan vara för små? Kommer barnen att fixa den långa bilresan söderut om vi satsar på Montenegro? Å andra sidan brukar allt ordna sig i slutändan. Min bästa generella packningslista hittar ni här, och för er som har funderingar på vad man behöver packa med till en liten bebis kan jag rekommendera min poddkollega Lisas inlägg En ultimat packningslista inklusive reseapoteket.

spaningar om att resa med barn

#3. The Bucket List Family

Jag har utmärkt stöd från vänner och familj för diverse spaningar om att resa. För ett tag sedan tipsade min storasyster mig om ”The Bucket List Family”, en amerikansk familj med två småbarn som reser runt jorden på heltid. Gå in och kika på deras bilder, filmer och blogg – de är en ultimat inspirationskälla för personer som funderar på om det verkligen går att resa med små barn!

resa med små barn

#4. Två bloggande familjer flyttar hem

Fler barnfamiljer än vår egen verkar vilja spendera större delen av sommaren på svensk mark. I dagarna har två resebloggande familjer flyttat hem till Sverige igen efter en längre tid ute på äventyr. Linnea Edmark/ Lanclin och resten av hennes familj återvänder hem efter tre år på vift i Bayern. En annan bloggfamilj som flyttar hem är Ida, Patrik, Milo och Jack/ Att resa med barn som för ett halvår sedan sålde huset i Degerfors för att resa jorden runt. Jag känner igen mig i många av Idas tankar nu när de har landat i ”vardagen” igen – inför vår halvårslånga thaimout sålde vi också huset i Vendelsö och kom hem bostadslösa (och jag utan jobb):

Vi har insett så många saker om oss själva och om hur vi vill leva även i fortsättningen, men det är också en hel del jobb för att komma dit. Det är lätt att halka in i ”som vanligt”. Men vi är inte som vanligt längre. – Ida Thunberg

#5. Intresset för svenska fjällen ökar

Jag tycker mig se fler vänner än någonsin som funderar på att semestra i fjällen, och jag är tydligen inte helt ute och cyklar med den iakttagelsen. Enligt Turismnytt ökar intresset för de svenska fjällen stadigt och jag tänker att det är en tidsfråga innan jag och min man själva spatserar med våra egna små Tripp, Trapp och Trull i släptåg. Jag är inte en novis i sammanhanget, en av mina bästa upplevelser någonsin är en veckas vandring på Kungsleden innan jag träffade Tobias.


Fler listor och spaningar om att resa hittar du under Resfredag vecka för vecka.

5 comments

  1. Missat din resa med barn lista 😉 trodde 10 resor på 10 månader borde funnits med där 😉 hihi… Kram
    På dig!

    1. Ja, just det! Tänkte att det var den listan du skrev idag, men inser att du skrivit en tidigare också. Inte illa med 10 resor på 10 mån, heja lilla L! Tänk om han fortsätter i den takten – då har han snart varit i hela världen…

  2. NU, äntligen är jag här och tackar dig för ditt lilla välkomnande hem till Sverige 🙂 Lanclins bloggredaktion ligger för närvarande nedpackad och jag är glad om jag hittar en tallrik att äta på, pyjamas att sova i och mobilladdare för att hålla kontakt med omvärlden, ha ha! Riktigt så illa är det inte men typ 🙂 Skrivsuget börjar öka och när arbetsrummet är uppackat, alla kablar, minneskort och teknikaliteter hittade kör jag igång igen! Det borde vara obligatorisk semester efter att man flyttat, pjuh 🙂

    1. Haha, ta det lugnt – en dag i taget! Riktigt kul att träffa dig på riktigt förra veckan. Det lär bli fler gånger, och fler event framöver. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close