Close
Om att träna på semestern

Om att träna på semestern

Sommar! Semester! Resor! Dessa fantastiska ord behöver inte nödvändigtvis betyda uppehåll från träningen, snarare tvärtom. Är det någon gång det finns tid och möjlighet att träna är det väl just under dina lediga dagar.

träna

Den färgglada kavalkaden på hotellsängen fanns med i min packning till Island för ett par år sedan. Hotellet vi bodde på, Icelandair Reykjavik Hotel Natura, hade ett fräscht gym och som bonus var spaavdelningen utrustad med en lyxig pool. Träningspassen i gymmet såg vi till att varva med ridning på islandshästar och långa promenader i ett av världens vackraste länder. Någon gång i framtiden vill jag gärna åka på en renodlad träningsresa, de verkar för övrigt omåttligt populära just nu och trendar i de flesta resekataloger. Men, fram tills dess duger det bra att skapa mina egna förutsättningar för träningen på resande fot. Det behöver inte vara så komplicerat.

Tips: Att träna på semestern

 • Res i träningskläderna. Jag brukar ofta resa i mina träningskläder. Dels för att spara plats i resväskan, men framför allt för att träningsplaggen är mina absolut bekvämaste plagg i garderoben.
 • Hämta träningsinspiration på internet. Det finns en uppsjö av användbara styrkepass utan redskap att inspireras av på internet. Själv botaniserar jag ofta och gärna bland Lofsans träningspass från hennes blogg. Perfekt att börja (eller för all del sluta) dagen med att riva av ett av Lofsans grymma pass på hotellrummet.
 • Upptäck resmålet på språng. Det finns få roligare sätt att upptäcka en stad på än under ett löppass. Har du inte gjort det innan – testa sightseeing på löpande fot nästa gång du besöker ett nytt resmål! Globetrottern Pernilla Bredolt är en expert på området och upptäcker gärna nya städer på språng.
 • Idrott ger nya vänskapsband. Idrott i olika former är ett utmärkt sätt att skapa nya vänskapsband, här spelar det ingen roll om du inte talar samma språk som dina medspelare. Om du tar med dig en fotboll eller volleyboll till stranden och börjar lira kan jag kan garantera att du för eller senare får sällskap.
 • Du blir snyggare! Energin efter ett bra träningspass gör dig både piggare och gladare – och kommer att framkalla ett extra glow i hyn som inte ens den bästa solbrännan i världen kan ge dig.

Edit: Uppenbarligen lyckades jag i vart fall inspirera Paulina från Reseguiden med tanke på att hon uppmärksammade mitt träningsinlägg här.

8 comments

 1. älska tipset om att man blir snyggare. Helt klart sant. Blir sugen på en träningsresa nu med.

  1. Haha, jag är på Katarina!

 2. Att träningskor är så snygga idag gör ju att dom passar till vardag är guld värt. Har man dom på och känner sig snygg så går man längre tänker jag 🙂

  1. Men eller hur Jeanette! Numera behöver jag inte packa ner ett par träningsskor utöver alla annan packning, utan har dem som ”snyggskor” när jag går på stan också!

 3. Fast jag tänker tvärtom – träningskläder i funktionsmaterial är ju skitlätt att få med sig i väskan eftersom de knappt tar någon plats alls! Men jag håller däremot med om bekvämligheten, har dock inte kommit över tröskeln att resa i träningskläderna än bara.

  Blev för övrigt också sjukt sugen på en träningsresa nu.

  1. Sant Daniel, man borde egentligen packa hela väskan full med träningskläder! 🙂 Träningsresa ja – jag (och min post-gravida kropp) åker hemskt gärna på en sådan resa snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close