Close
Inspirationsfasen och lösa semestertrådar

Inspirationsfasen och lösa semestertrådar

Vi har en hel del lösa semestertrådar inför sommaren, men ingenting är spikat än. Efter ett väldigt intensivt reseår 2019 är jag inte i skrikande behov av att resa under de närmaste veckorna, utan tycker tvärtom det är ganska skönt att vara hemma och komma ikapp mig själv, familjen, vännerna och hemmet. Däremot har jag inget emot att fundera över sommarplanerna, och befinner mig just nu i den berömda inspirationsfasen. Ni vet, fasen som går ut på att suga upp allt jag hör, läser och tittar på.

Reseplanering i Polen! Foto: Katarina Wohlfart

Tidningsartiklar, kartor, filmer, podcastavsnitt, Facebookgrupper, topplistor, bloggar och instagramposter om resor – allt är av intresse! Med tanke på mitt nuvarande yrkesval befinner jag mig mer eller mindre i den fasen hela tiden, men just nu kanske lite mer än vanligt.

Inspirationsfasen och lösa semestertrådar

Vad gäller Sverige har jag redan någon slags plan. Veckorna på Sturkö är spikade sedan länge – med så många syskon gäller det att tajma in rätt veckor för att hinna ses allihop samtidigt. Jag vill också fortsätta utforska Sverige. Det känns som att för varje ställe jag besöker, dyker det upp tio nya på vägen. Efter att nyligen ha plitat ner min lista på platser jag snart vill besöka i Sverige har jag en del att göra framöver.

Läs mer: 10 platser jag vill besöka i Sverige – från norr till söder

Utöver Sverigeplanerna har vi en tradition att resa med våra vänner varje sommar, ofta över midsommar. Kriterierna det här året? En vecka med värme, pool och sol i juni.

Vi är alltså två trebarnsfamiljer som reser, fyra vuxna och sex barn i åldrarna 5-17 år. Det kanske låter som en utmaning att hitta resmål som vi alla vill besöka, men faktum är att vi brukar vara väldigt överens. Förra året var vi i England och besökte bland annat Peak District och Lake Disctrict…

lake district fam olsson myhre
Lake District, sommar 2019.

… men den här gången letar vi alltså efter ett resmål som erbjuder värme, pool och sol – detta någorlunda förpackat på en destination där det är smidigt att hyra ett hus som rymmer hela vårt gäng. Igår föreslog Tobias Sardinien i Italien, Malta eller Santorini i Grekland, men han är flexibel så länge vi har tillgång till 1. Värme (och gärna hav) 2. En stor varm pool 3. Ett mysigt hus.

Själv slänger jag ett öga på Vagabondlistan om heta resmål 2020!

Läs hela här: Vagabond listar – Årets 30 bästa resmål 2020

Efter en snabb läsning av listan tänkte jag spontant att Costa Vicentina i Portugal, Kykladerna i Grekland, Eoliska öarna i Italien eller Galicien i Spanien skulle kunna vara lämpliga kandidater för oss. Vid närmare eftertanke tror jag det är lite för kallt i Galicien i juni och att Eoliska öarna alternativt Kykladerna är för krångliga att ta sig till. Det ska inte vara för lätt att bestämma sig, tydligen.

gibraltar
Gibraltar, 2015.

Har du något schyst tips på resmål i Europa för oss? Villkoren är alltså att det ska funka för ett brett åldersspann, att det bör vara någorlunda smidigt att resa dit från Sverige respektive England (där våra vänner bor) och att det bör finnas möjlighet att hyra hus med uppvärmd pool. Kanske allra helst vid Medelhavet om min man får bestämma. Tipsa på, jag ser fram emot att komma med fler kandidater att presentera för mina medresenärer!


Vad gäller alla planer på en hejdundrande fyrtioårsresa kan jag meddela att jag velar mellan Kanada, Borneo eller tja, nästan var som helst faktiskt. Får återkomma med ett separat inlägg om den reseplaneringen. Omslagsfoto från Lake District, England.

4 comments

  1. Har inte varit där själv men Algarve kusten känns lockande för stort sällskap eller San Sebastian och Baskien som jag besökte o somras. Dock är det väl fotbolls EM på diverse ställen runt om i Europa denna tiden så kan säkert vara rätt uppbokat. Hade inte valt Malta.

    1. Tack Pilla! Jag och Tobias var vid Algarvekusten för 10 år sedan och bilade, tyckte verkligen om de vilda kustremsorna. Ska ta med mig det. Och tack för Malta-diss, tror faktiskt jag tar dig på orden där.

  2. Inte helt opartisk men tycker också att Algarve är klockrent. Bor ni i Lagostrakten har ni dessutom Costa Vicentina nästan runt husknuten.

    1. Åh. 2 som säger samma… det här verkar lovande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close