Close
Mina majmål 2023

Mina majmål 2023

Efter att nyligen ha skrivit ett inlägg om listornas positiva inverkan på livet blev jag ännu mer pepp på att krita ner alla möjliga slags målsättningar och planer. Många av dem har jag lagt in på appen To Do, men den här varianten skrev jag först ner i min analoga almanacka. Nu får den en chans leva vidare här i bloggen också.

Läs mer: Bucketlist-effekten – att skriva listor och bli glad!

Mina majmål 2023

  • Sova ute en natt: Jag skulle egentligen ha åkt på en majhajk tillsammans med min yngsta dotter, men det krockade med padeljobb tyvärr. Hon verkar inte jätteledsen över det, men jag hade verkligen siktet inställt på en natt i vindskydd! Tur att mina kompisar frågade om jag kunde tänka mig att hänga med dem och sova ute om ett par veckor – då slipper jag gå lottlös från majplanerna.
  • Bo på hotell: Den här punkten blev visst uppfylld på studs. Jag och Lisa hittade en bra hotelldeal på Smådalarö Gård och slog till. Vi bokade i tisdags och checkade in i onsdags. Check på den!
  • Laga en maträtt jag inte har lagat förut: I vårt hushåll går vi runt på ett tiotal rätter under veckorna. Tacos, spaghetti och köttfärssås, ugnsstekt falukorv, korv i andra former, tonfiskröra med pasta, ugnsplåtar med en massa godsaker på (alltid med potatis som bas), färsk pasta med sås, kycklinggrytor av diverse slag, pannkakor och grön ärtsoppa. Sedan… börjar det om. Det är förvisso goda grejer, men nu är det dags för lite köksäventyr. Ibland när jag får feeling letar jag inspiration hos Annie på Vegokäk. En av mina favoriträtter hos henne (länge sedan jag gjorde den nu inser jag!) är gnocchi. Nu är det dags att scanna igenom Annies recept igen. En ny liten maträtt ska jag väl kunna kämpa ihop under den månaden!?
  • Styrketräna 2 ggr/vecka: Tack och lov för mina PT-pass med Amelia på Koh Lanta, de hjälpte mig att skapa ett helt bibliotek med styrkeövningar jag kan köra här hemma. Min ambition och slogan nu är ”HÅLL I HÅLL UT!” för att lyckas upprätthålla i vart fall två styrkepass i veckan. En dryg halvtimme per gång är rimligt för att jag ska hinna och fixa att genomföra målet. Nu när målet finns i punktform på en lista blir det svårare att fuska.
  • Boka in kompispromenader: Våren är på ingång och därmed kompispromenaderna! Vid den här tiden på året börjar ”folk” inse att Nynäshamn är ganska trevligt ändå, och kan tänka sig att åka hit för en promenad vid havet. Jag ställer såklart gärna upp som sällskap. När andan faller på kanske vi springer också, i bästa (värsta!) fall följt av ett dopp.
  • Rensa ut vinterkläder/skor från garderoberna: Jag är så, så, dålig på den här delen av vuxenlivet. Ofta står våra vinterskor kvar i hallen över sommaren, ”för snart är det ju vinter igen”. Det här året tänkte vi slippa vinterkläderna helt genom att resa bort till värmen över januari-mars, men det var ju ändå full vinter när vi kom hem i början av april. Tur att vinterskorna som alltid stod givakt och väntade på oss i hallen!
  • Gå på minst ett museum: Ett museum i månaden är ett perfekt mål för 2023 i stort tycker jag. Jag hann med tre stycken i april och ligger därmed i fas ganska bra för året. Vi får väl se vad maj har att bjuda på i museumväg – jag återkommer!

Här hittar du fler listor på bloggen.

3 comments

  1. Skulle kunna kopiera den här listan rakt av tror jag men byta sova ute mot sova i taktältet vi köpte på marketplace för någon vecka sedan. Minus bo på hotell, hade en hotellnatt i april och blev så urbota besviken för jag trodde jag bokat ngt fint och så fick jag någon sunkig stuga utanför själva hotellet. Så vill inte alls bo mer på hotell.

    1. Jaaa, kör copy paste! Vore ju kul om vi kunde synka någon av punkterna, men det blir nog svårt. Så tråkigt med hotellet, så himla trist. Det brukar ju framgå av bokningen, men inte lätt att veta om man inte känner till stället! Nästa gång får du gå till receptionen och lirka lite, de kanske hade kunnat fixa ett rum i själva huvudbyggnaden. Spännande att höra om taktältet också, ser fram emot rapport!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close