Close
Grötfrukost, vänner och Smådalarö Gård

Grötfrukost, vänner och Smådalarö Gård

Det är fredag, det är äntligen maj och i skrivande stund känner jag mig ganska nöjd med livet. Den här helgen kommer vi hänga på en innebandycup men också fira Tobias som fyller år. Han är inte överförtjust i födelsedagar, men det vägs upp av att resten i familjen är det. Här kommer veckans fredagsinlägg med fem roligheter från senaste tiden (jag har varit ovanligt social!), förhoppningvis också med ett och annat tips att ta tillvara på. Trevlig helg på er!

Frunch, vandring och Smådalarö Gård – 5 roligheter från senaste tiden.

#1. Frunch på Pom & Flora

Ordet ”frunch”, alltså den försvenskade versionen av brunch, fick väl inte riktigt något genomslag i Sverige? Men konceptet med frukost + lunch är i alla fall genialiskt oavsett vad det kallas. Jag älskar frukost och kan äta den typen av mat dygnet runt om jag fick. Och det får jag! Förra veckan åkte jag in till Stockholm för att gå på mammografi (viktigt, viktigt – slarva inte med det om/när du får en kallelse) och passade på att möta upp Towe/Come fly with Me för käk och snack. Vi bestämde oss för att gå till influencerhajpade Pom & Flora av den enkla anledningen att vi var väldigt sugna på gogröt.

Det här caféet (eller snarare cafékedjan, de finns numera på tre adresser i Stockholm) lyckas med konststycket att göra goda OCH fina grejer, även om just vår beställning såg ut som någon slags konstinstallation av ”50 shades of brown”. Jag beställde in en grötskål toppad med ”golden milk”, cashwesmör, kakao nibs, dadlar och banan och slog även till på ett bananbröd och chai latte. Det var en… stadig måltid kan jag säga. Blev inte hungrig igen förrän framåt kvällen, vilket är ovanligt för att vara mig som är konstant sugen på något att äta. Gott! Och trevligt att hänga med Towe såklart.

#2. Vandring (och frukost!) i Tyresta nationalpark

Det kan eventuellt finnas ett visst gröt-tema i det här blogginlägget. Vädret har varit ganska trist under den senaste tiden, kallt och ruggigt. Skönt med något varmt fluff i magen då snarare än smoothies och kalla grejer.

Tyresta nationalpark vandring

Jag och ett par tjejkompisar bestämde oss för att mötas upp för att vandra i Tyresta nationalpark…

… och passade samtidigt på att käka frukost tillsammans. Gröt såklart, den här gången i sällskap av nyponsoppa och ägg. Bra sätt att umgås på för övrigt, vandring och frukost i en nationalpark.

Läs mer: Tyresta nationalpark (och ett vinnande koncept)

#3. En kylig valborgshelg med padel

Valborgsmässoafton kom och gick utan att göra något större intryck. Jag frös för mycket för att ta mig till en brasa och stannade hemma. Badade jacuzzi istället för att värma upp kropp och muskler efter en helg med osedvanligt mycket padel – både i jobbsammanhang och under en privat tillställning med vänner jag inte har träffat på länge!

#4. Podd-pepp på Smådalarö Gård

Jag och Lisa/Let’s go Explore har egentligen haft podd-pepp ganska länge nu, och har också spelat in ett par avsnitt på distans. Nu ville vi mötas upp och bulka upp med några rejäla destinationsavsnitt. Sagt och gjort – tidigare i veckan började vi scanna hotell i Stockholm. Det slutade med en bokning på Smådalarö Gård

Smådalarö Gård spa

… där vi köpte till ett paket med spainträde. Väldigt prisvärt och framför allt väldigt snyggt allting. Har hört mycket gott om det här stället och blev inte besviken.

Lisa mötte upp mig efter jobbet för spa, middag och inspelning. Det blev lyckat, hurra för mitt-i-veckan-spontan-bokningar!

#5. Sommarplanering

midsommar Gotland

Trots att våren knappt har hittat hit närmar det sig sommarlov med allt vad ett sådant innebär. Inte särskilt många veckor kvar och jag säger ungefär varje kväll till Tobias att ”vi borde sätta oss ner och planeeeera mera.”. Hur det går? Jättedåligt faktiskt. Å andra sidan var vi ganska kassa förra sommaren också, vilket i slutändan ledde till en mer eller mindre oplanerad succé-resa till Gotland över midsommar. Det känns ju ändå hoppingivande!


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka. (Omslagsbild: hotellrum på Smådalarö Gård.)

2 comments

  1. Smådalarö gård ser trevligt ut, lite vuxnare än Ellery på något sätt!

    1. Eller hur! Gillade väldigt mycket. Sofistikerat liksom. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close