Close
Coconut Bay och en magisk kväll

Coconut Bay och en magisk kväll

Coconut Bay, mars 2016. Jag försöker att passa mig för att använda ordet ”magisk” – det går annars lätt inflation i ett sådant ord. Men det finns vissa platser och stunder som förtjänar superlativ – och vårt besök på restaurangen Lanta Coconut Grove vid Coconut Bay kan inte beskrivas som annat än just… magiskt.

Coconut Bay lär vara något utöver det vanliga, det får vi höra från flera olika håll under vår thaimout här på Koh Lanta.

coconut_grove

Jag och Tobias sätter oss på skotern och susar ner till den svenskägda restaurangen ”Lanta Coconut Grove” vid Coconut Bay för att bilda oss en egen uppfattning.

coconut_grove

Och jo, redan när vi kliver in på restaurangen och ser den ljusa inredningen får jag en känsla av att befinna mig i Key West, Florida, istället för Thailand. Märkligt, och häftigt, hur möbler och färger kan få en sådan tydlig effekt.

coconut_grove

Efter våra veckor i Thailand börjar i vart fall min thaimatskvot att bli rejält mättad. Det är därför skönt att få bryta av ris, kyckling och kokosmjölk med ett gäng tapas. Prisnivån är helt okej i svenska mått, men är man van vid thailändska priser kan det svida till i plånboken (ca 30 SEK för en tapasrätt).

coconut_grove

Vi slår till på stort och beställer in i princip hela tapasmenyn (med undantag från kycklinglever. Alltså, jag klarar mig väldigt bra utan inälvsmat!)

coconut_grove

Mina personliga favoriter blir fish tacos och champinjonsoppa, men jag njuter också i fulla drag av surdegsbrödet. Jag är en riktig brödjunkie och skulle egentligen ha föredragit en limpa surdegsbröd med en rejäl klick smör framför mat alla dagar i veckan. Men visst är maten riktigt, riktigt god, och i kombination med…

coconut bay thailand

…palmerna, en slående vacker solnedgång och…

coconut_grove

… mitt sällskap blir den här kvällen en av mina bästa någonsin här i Thailand.

coconut bay

Jag tackar min lyckliga stjärna varje dag över att jag och min familj har möjligheten att få uppleva platser och stunder som den här. Tack!

coconut_grove


Coconut Grove Restaurant, Coconut Bay. (Mer info hittar ni på deras Facebooksida.)

10 comments

 1. Ja vad ska man säga mer än att det låter som att ni hade en helnajs kväll 🙂 Man kanske skulle ta och boka in sig på en bungalow i Thailand någon gång 😉 Har faktiskt inte varit i Thailand alls så efter Uganda är det kanske dags?
  /Linnea

  1. Först Uganda, sedan Thailand – låter som en utmärkt plan! 🙂

 2. Waow, vilka bilder och vad gott det ser ut!!! Jag förstår att du använder ordet magisk. Jag har använt det en del också, men sen klagade en läsare på det ordet så nu drar jag mig, haha 😉

  1. Haha Helena, man får välja sina ”magiska” stunder med omsorg. Vi hade verkligen en fin kväll.

 3. Låter både bra och ser fantastiskt ut! Alltid härligt med sådan där kvällar. Och designen vad gäller både bord och stolar påminner även mycket om flertalet restauranger på Bali. Det är väldigt ”inne” med den typen av brädor/färg här sedan några år tillbaks. 🙂

  1. Det gör mig ännu mer sugen på Bali Christine!

 4. Älskar andra bilden. Det där bordet och stolen alltså, så snyggt! 🙂

  Och jag förstår vad du menar med att försöka att inte använda ordet magisk. Jag har också känt att det börjat bli för ofta som jag beskriver något som just magiskt.

  Och jag blir så sugen på att åka till Koh Lanta efter att du skriver så bra om det. Har alltid tänkt att det är alldeles för mycket svenskar där och då har vi alltid valt i princip alla andra öar i Thailand framför det.

  1. Tack Helena. Ja, Koh Lanta har och kommer alltid att ha en särskilt plats i mitt hjärta. Alla gillar olika, för barnfamiljer är Koh Lanta helt perfekt. Se till att främst utforska södra delen av ön om du åker dit någon gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close