Close
Att resa på weekend

Att resa på weekend

Våra inspelningar av Att resa-podden fortsätter, i det senaste avsnittet kan ni höra mig och Lisa prata mer om att resa på weekend. Jag nyttjar gärna mina dyrbara semesterveckor i kombination med helgdagar till att dra iväg ut i Europa under en weekend.

I avsnittet hör ni oss prata mer om 20 olika resmål/städer i Europa som vi tycker passar extra bra som resmål för en weekend. Ni som lyssnar får bland annat också få höra i vilken weekendstad jag åkte fast när jag plankade i tunnelbanan (!) och dessutom lyckades missa flyget hem till Sverige.

att_resa_podden

blå lagunen

Precis som Lisa kan jag konstatera att i princip alla mina weekendresor har gjorts i sällskap av någon eller några tjejkompisar (och i mitt fall en eller ett gäng systrar). Min man Tobias föredrar naturupplevelser framför en klassisk weekendresa med promenader, timslånga fikapauser och museumbesök – vilket gör att jag med gott samvete lämnar barnen hemma med honom och tar med mig en tjejkompis ut i Europa!

En weekendresa behöver i och för sig inte utesluta naturupplevelser, den ultimata resan för mig innehåller en mix av allt det goda på en och samma gång. En av mina mest lyckade weekendresor gick till Reykjavik tillsammans med min syster, där lyxiga resturangbesök varvades med långa promenader runt staden, fika och bad i varma källor. Andra personliga weekendfavoriter är Amsterdam, Istanbul (dit jag i och för sig inte skulle våga åka i nuläget) och Gdansk. De weekendresmål som lockar mig allra mest framöver är Krakow, Lissabon och San Sebastian. Finns det någon frivillig som kan tänka sig att haka på!?

Så här lyssnar du:

 •  iTunes (observera att du måste prenumerera för att få upp nytt avsnitt pga en bugg hos iTunes)
 • Att resa-poddens hemsida
 • valfri podcast-app i din smartphone

Det här avsnittet av Att resa-podden presenterar vi i samarbete med Travellink som har en utmärkt sajt för weekendresor under adressen www.travellink.se/weekend. Där hittar ni de billigaste weekendresmålen just nu.

9 comments

 1. Min man blir eventuellt stationerad i Lissabon temporärt en sommar och då hakar nog barnen och jag på. Isf bjuder vi över dig. ?

  1. It´s a deal Anna! 🙂

 2. Jag bor nära Lissabon och har massor av Lissabontips på min blogg. Kolla gärna in! http://www.bortugal.se/tag/lissabon/
  Hör gärna av er om ni kommer hit!

  1. Åh, vilken gästvänlighet Åsa – den chansen får vi ju inte missa! 🙂

 3. Jag kan haka på en weekendresa nångång! 😉

  1. Får hoppas på gemensam bloggresa snart!

 4. Krakow har vi också tittat på som ett nästkommande weekendhäng!! ?

  1. Vad kul Ella, hoppas att det blir av! Just nu kanske det lutar åt Warszawa istället för mig, dit längtar jag också. Polen överhuvudtaget känns ”rätt” just nu. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close