Close
Från strand till storstad

Från strand till storstad

Efter ett par månader i Thailand byter jag barfotalivet på vita stränder mot storstad iklädd bekväma gympaskor. Singapore är smältdegeln där människor från vitt skilda kulturer tillsammans har byggt upp en stad, ett land, som jag omedelbart faller pladask för. Det är omöjligt att inte smittas av den entusiasm för framtiden som genomsyrar personerna jag träffar och pratar med här.

swissotel_merchant_court

Vi checkar in på Swissôtel Merchant Court nere vid Clark Quay och gör oss redo för ett par maxade dagar till fots genom en storstad där allt verkar möjligt.

singapore

Eftersom vi åker hit över påsk hade jag förväntat mig massor av turister, men jag upplever snarare tvärtom. Det är lugnt och skönt – de enda turisthorderna träffar vi på nere vid Merlion Park.

flower_dome

Jag frågar runt flera personer som bor i Singapore om vad vi bör prioritera under vår korta vistelse (måndag eftermiddag – onsdag förmiddag) på plats. De jag frågar är rörande överens: – ”Missa inte Gardens by the Bay”. Och visst är det en otroligt häftig upplevelse, även för mig som generellt sett är ganska ointresserad av blommor och trädgårdar.

singapore

Det är en onekligen en häftig känsla att gå igenom en stad där jag ena stunden känner dofterna av meze på Arab Street, för att en stund senare bli vimmelkantig av rökelse från ett marknadsstånd vid Little India.

singapore

Och färgerna och dofterna blir också anledningarna till att just Little India är den stadsdel som blir min personliga favorit i Singapore.

artsciencemuseum

En annan favorit är ArtScience Museum som utan tvekan är det coolaste museum jag har besökt. Framtid och nutid möter konst i en unik mix som jag vill uppmana alla som besöker Singapore att uppleva (passar också utmärkt för barnfamiljer).

singapore

Det återkommande temat, och det som jag gillar allra mest, med vår resa till Singapore är just mixen. Mixen mellan gammalt och nytt, mellan konst och vetenskap, mellan kulturer och länder.

singapore_rooftop

Den främsta anledningen till att jag byter mina stränder i Thailand mot storstad och takbarer är ett reportage som jag läste hos min resebloggande vän Lisa för ett par år sedan. Bilden på en strålande Lisa med Singapores skyline i bakgrunden fick mig att vilja boka en resa dit på studs. Det tog några år, men nu är det äntligen min tur att le framför kameran på en takbar i Singapore!

singapore

Singapore, med dess landmärke Merlion, i nattskrud. Det är en oslagbar syn som jag definitivt kan tänka mig att uppleva om och om igen!


Fler reportage med tips på saker att se och göra hittar ni under kategorin Singapore.

18 comments

  1. Visst är det, jag är SÅ glad att vi åkte dit!

 1. Fantastisk är ordet! Så fina bilder du tar Annika, du fångar verkligen känslan!

  1. Tack Linda! Helst hade jag haft kameran i handen hela tiden för att fånga allt det magiska, men jag hittade en bra balans ändå. Tänk att ni nyss var där!

 2. Åh, så inspirerande! Det ser helt fantastiskt ut. Singapore står ju på min bucket list och jag är väldigt sugen på att åka dit. Nu blev ju inte suget direkt mindre. 🙂

  Kul med museitipset också. Jag kontrar med ett som dessutom innehåller läcker utsikt, inför dina kommande New York-planer: http://www.newyorkmybite.com/2016/03/whitney-museum-of-american-art.html

  1. Jag hoppas verkligen att du kommer till Singapore snart, tror absolut att du kommer att gilla det.

   Tack för NY-tipset, skickar på studs vidare till min syster som snart åker dit. Kram!

 3. Jag gillar också SIN. En härlig stad eller ett annorlunda land! Jag reste dit varje månad då jag bodde i KL och min måste greja varje gång var ostron och musslor…

  1. Oj, vilken grej att pendla till Singapore – antar att det var jobbrelaterat? Ostron och musslor verkar vara grejen där, själv klarar jag inte riktigt av smaken. Jag gick loss på dumplings istället…

 4. Lisa gjorde dig sugen på Singapore och du gjorde mig sugen!

  1. Det är ett bra betyg! 🙂

 5. Vad kul med lite storstadsliv som omväxling! Singapore har vi aldrig varit i (förutom flygplatsen då ;)) men man ska ju ha ställen att se fram emot! 😉 Ha det fortsatt finfint!

  1. Svårt att pricka in ett ställe ni inte har varit på, haha! 🙂 Tack, det var skönt med lite storstad, men är lika glad över att vara tillbaka vid stränderna i Thailand!

 6. *noterar inför kommande resor* 🙂

 7. Så härligt färgglatt det ser ut! 🙂

  1. Ja, särskilt runt Little India. Älskar stånden med frukt, grönt och blommor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close