Close
London calling!

London calling!

Efter två intensiva dagar i London är måttet långt ifrån rågat. Jag vill upptäcka mer, se mer, göra mer, äta mer och känna mer av och i den här staden!

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg om att planera en resa till London och Brighton – och nu är jag här! I söndags morse steg jag upp kl 04 för att ta pendeltåget mot Stockholm för att några timmar senare dimpa ner på Heathrows flygplats. Resan hit var smidig och resan har fortsatt i samma anda. Vi har utnyttjat det lättöverskådliga tunnelbanesystemet, men har även promenerat i timtals för att insupa Londonatmosfären. Igår landade jag ett par timmar före mina systrar (som flög från Köpenhamn), vilket gjorde att jag hann med ett efterlängtat solobesök på Tate British innan vi möttes upp för en Afternoon Tea. Och ja, sedan har ätandet fortsatt ungefär allt sedan dess fram till skrivande stund. Att uppleva en stad genom att äta sig fram är ett lyckat koncept.

London

Imorse klev vi upp kl 07 för att hinna allt vi ville göra. Första stoppet gjordes på den välkända matmarknaden Borough Market (som förutom en massa spännande matupplevelser också bjuder på schysta fotokulisser). Därifrån promenerade vi vidare längs Themsen.

London

Dagens sena lunch intogs på den japanska restaurangen Roka, vilken jag hade fått tips om via en kompis kollega. Det allra mesta var fantastiskt gott, men för min del hade jag kunnat skippa kycklingen (ingen höjdare) och det gröna Matchateet som rann ut från chokladefterrätten.

London

Mitt resesällskap (tillika systrar) är riktiga foodies. Min äldre syrra har pluggat i London och ville visa oss…

London

… Camden Market som hon trodde att vi skulle gilla.

London

Och ja, hon hade såklart helt rätt. Jag fick en känsla av ett alternativt och hipstervänligt ”Hackesche Höfe” i Berlin, fast kompletterat med massor  av små matstånd med alla möjliga spännande maträtter att gå loss på.

London

Efter gårdagens besök på Tate British fortsatte jag att fylla på kulturdosen idag, den här gången på Tate Modern. Missa inte att åka upp till översta våningen (tionde) för en magnifik utsikt över hela London. Som pricket över vårt i såg vi Les Miserables på Queens Theatre tidigare ikväll. Jag är tydligen en riktig musikalnovis med tanke på att jag glömde ta med mig pappersnäsdukar – jag borde ha vetat bättre! När tårarna började rinna fick jag diskret försöka bort tårarna på tröjan under de mest välbekanta sångerna.

London

Sena kvällar/nätter eller tidiga morgnar är den bästa tiden att uppleva en stad om ni frågar mig, jag älskar de öde gatorna och lugnet som sänker sig över staden under de tiderna på dygnet.

Imorgon checkar vi ut från London och tar oss vidare söderut till kuststaden Brighton. Framöver kommer fler Londoninlägg med tips och tankar här på bloggen. Fram till dess får ni hänga med under resans gång både på Instagram/Stories, Twitter och Facebook under namnet ”Resfredag”.


Resan till London görs i samarbete med VisitBritain, men tankar, åsikter och bilder (förutom de på mig som har tagits av Marie Jusinski) är mina egna. 

13 comments

 1. Haha, du har alltså insett att mat är det stora nöjet med resor. 😉

  1. Haha, för några dagar sedan messade jag Lisa och skrev att ”jag nästan kände mig som henne” när jag gjorde research och förbokade restaurang. Det fanns tydligen hopp om mig också! ?

 2. Låter underbart 🙂 Vilka härliga tips! Njut av resan! Kram från regniga Las Palmas

  1. Tack Lina! Vi har haft tur med vädret fram till idag, nu är det typ full storm utanför!

 3. Mysigt med syskonresa! Mig har inte London lyckats övertyga om att det är en härlig stad ännu trots mängder av besök.

  1. Verkligen mysigt. Har du varit där under lågsäsong också, eller bara högsäsong?

 4. Fin läsning, låter härligt. Jag har en ogillakärlek till London (att säga hatkärlek vore för starkt). Men mest gillar jag att bara strooosa… känna känslan. Äta på indiern på hörnet. Sånt.

  1. ”Sånt” är precis det jag vill ha ut av London, fast gärna med inslag av museum och musikal!

 5. Ja det var ju en vacker London-utsikt där! Underbar stad!

  1. Ja, utsikten är det inget fel på i den staden! Och ja, staden växer verkligen på mig, även om det inte var ”kärlek vid första ögonkastet” á la Lissabon.

 6. Vad härligt att få åka med sina systrar! Älskar London efter tre år i stan och Camden Market med sina matstånd är en favvo även om det egentligen är för mycket folk för min smak.

  1. Oj, visste inte att du hade bott där så länge – vilken kul grej! Nu i januari var det inte packat med folk på marknaden, kan gissa att det är rejält mkt mer folk framåt vårkanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close