Close
Krabi, firande och volleyboll (Thaimout 2019, v. 10)

Krabi, firande och volleyboll (Thaimout 2019, v. 10)

Trots att vi verkligen inte borde, kan vi inte låta bli att räkna ner dagarna till det är dags att åka tillbaka till Sverige. Både Sebastian och Julia har pysslat ihop en kalender där de kryssar av dagarna fram till avfärd. För egen del känns varje timme extra värdefull nu i ”slutet” av vår vistelse, även om vi i praktiken har nästan två veckor kvar. Hallå, två veckor i Thailand är ju evighetslänge – särskilt när man inte ens behöver bekymra sig om jetlag.

Krabi, firande och volleyboll (Thaimout 2019, v. 10)

Men hur det än är tickar dagarna på. Veckan började vi i Krabi, dit vi åkte för att handla grejer som inte går att hitta här på ön.

nelly krabi

Nelly hängde med och skötte sig alldeles exemplariskt. Det gör hon för övrigt nästan hela tiden här nere, hon går runt och kvittrar hela dagarna och är verkligen i sitt esse! Favoriten för henne var köpcentret Big C i Krabi, där hon gick loss i leklandet.

I tisdags testade jag att springa jag för första gången på nästan tre veckor. Det var underbart och ljuvligt att känna hur högerbenet har läkt sig från de störiga skrapsåren. Jag tog det lugnt i början och kunde sedan avsluta veckan med gårdagens milslånga löprunda. Det kändes betydligt tyngre att springa nu än tidigare, så lite snopet är det såklart att skada benet när det gick så bra med halvmara och allt!

thaimout koh lanta

Jag och Tobias har också passat på att äta lunch på Cozy (Long Beach), som vi har hört mycket gott om. Själva läget är ganska trist precis intill vägen, hit går du inte direkt för mysighetsfaktorn. Maten däremot – riktigt, riktigt bra!

thaimout koh lanta

Och så blev det onsdag, och jag vaknade upp som nybliven 39-åring. Jag blev firad från morgon till kväll under pompa och ståt.

Läs mer: Att fylla 39 år i Thailand

Födelsedagen avslutade vi borta vid Lym’s, Long Beach, tillsammans med våra vänner. Personalen var schysta och dukade upp ett eget bord till oss på stranden. Kvällshänget där borta är riktigt bra, men till skillnad från Cozy går jag hit för läget och inte för maten (beställ inte in club sandwich pga äcklig!).

dreamy spa

Ett par dagar senare inkasserade jag min födelsedagspresent till mig själv: en dubbelbehandling på Dreamy Spa borta vid Long Beach. 30 minuter Body Scrub följt av 30 minuters Indian scalp massage. Dreamy Spa har under våra tidigare vistelser varit känt som öns absolut bästa spa- och massageställe. Nu har jag tyvärr hört att folk varit missnöjda jämfört med tidigare besök – men själv låg jag inbäddad i ett hav av kokosdoft och njöt exakt varje sekund.

volleyboll slow down

Annars har det varit fullt fokus på Beachvolleyboll här i krokarna. Den stora turneringen ”Slow Down Open” har gått av stapeln (med en rejäl prispeng i potten!) och hela vårt boendeområde vimlar av elitspelare från när och fjärran. Tobias lyckades bryta tån för ett tag sedan och har dessutom ryggproblem. Efter ett längre speluppehåll, kunde han inte låta bli att spela – men något slutspel blev det inte. De spelare som slutligen stod på prispallen var thailändska superproffs.

koh lanta slow down

Vi har badat mer än någonsin – det blir varmare och varmare här under dagarna. Det är SÅ häftigt att se Nellys framsteg i poolen. Efter två veckor här behövdes inga simpuffar längre och numera dyker hon ner ända till botten och hämtar leksaker som jag själv knappt vågar hämta.

thaimout koh lanta

Summa summarum = vi har haft en riktigt bra vecka. 39 år funkar fint ska ni veta!


Omslagsbild från Lym’s, Long Beach. Här kan ni läsa fler inlägg om Koh Lanta och här specifikt om vår Thaimout 2019.

3 comments

 1. Diana Thorsen says:

  Heeej.
  Underbar blogg. Vi har blivit så inspirerade att göra samma sak fast 4 härliga veckor. Vi har kids som är 4, 2 har bokat lägenhet med jojo på klong dao, Blir bara tveksam när jag ser bilderna ser ut som mkt betong o lite pool, ska jag se över de? Kan tänka mig man härjar runt på mkt annat. Dock ogillar kidsen havet, men de kanske blir mera vana under tiden. Undrar också om det är många barnfamiljer just där, har du någon aning?
  Förstår att du har massa att göra men vore evigt tacksam för svar om du vet hur det är just där, vill att äventyret blir topp ju😊👌 Njut sista veckorna

  1. Hej Diana, vilket superhärligt äventyr ni har framför er! Klong Dao är samma strand som vi bor på. Vet du var lägenheten ligger lite mer exakt? Jojo hyr ju ut en massa olika boendetyper på ön. Våra barn badar till övervägande del i poolen där vi bor, men de gånger vi faktiskt badar i havet tycker vi alla att det är härligt. Fyra veckor låter som en lagom tid att både stanna på ert område och att faktiskt hinna utforska ön lite mer. Jag hoppas och tror att ni kommer få det toppen, Klong Dao är en väldigt barnvänlig strand. (Glöm dock inte att också åka söderut och uppleva en annan känsla av Koh Lanta!) /Annika

   1. Diana Thorsen says:

    Hejsan!

    Jaha ok, haha. Fick öppna mailet o det står southern lanta lgh 108 250m till klong dao. Inte jätte mkt info om området men de blir säkert bra.
    Ja men absolut, jag tror vi tänker som er första resa, att vi inte har så mkt tider eller måsten. Utan att vi försöker få en vardag med en massa roliga utflykter. Vad tycker du vi inte bör missa, var det ngt speciellt du tänkte på som passade med små barn? Vi brukar vara i phuket och de händer ju en del på kvällarna där med lite marknader och så, finns de här också? 🙂
    Underbart tack för ditt svar. Fantastiskt att få njuta utav er resa på håll😊
    Ha en fin kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close