Close
Koh Lanta för smekmånad / honeymoon? Här är mina bästa tips.

Koh Lanta för smekmånad / honeymoon? Här är mina bästa tips.

Är Koh Lanta verkligen ett passande resmål för en bröllopsresa? Den frågan fick jag själv ställa mig efter att ha blivit ombedd att tipsa om boende, aktiviteter och restauranger för just ett sådant ändamål. Koh Lanta har annars gjort sig ett namn som uppskattad destination av svenska barnfamiljer mot bakgrund av att ön huserar två svenska skolor.

Jag och min familj (man och tre barn födda 2008, 2010 och 2014) har själva bott på huvudön Koh Lanta Yai i flera längre omgångar. Å andra sidan har några av mina och Tobias bästa dejter någonsin gått av stapeln just på Koh Lanta. Mot den bakgrunden passar absolut ön och dess omgivningar utmärkt för smekmånad, i vart fall om ni vet vilka ställen ni bör hålla utkik efter. Här har jag listat mina bästa tips om Koh Lanta för en smekmånad, bröllopsresa, honeymoon eller vad man nu kan tänkas kalla en kärleksresa med sin partner!

bamboo beach koh lanta

Koh Lanta för smekmånad / honeymoon? Absolut, här är mina tips.

Stränder

Koh Lanta är strändernas ö. De allra finaste och mest badvänliga ligger uppdukade på Koh Lanta Yais västra sida. För att hålla er undan skräniga barnfamiljer med hink och spade rekommenderas att ta er så långt söderut som möjligt. Öns stränder blir lugnare och mindre folktäta ju längre söderut ni tar er. Våra tre favoriter? Dessa.

Bamboo Beach

koh lanta

Längst ner på ön sydvästra sida ligger en stor bukt som kantas av Bamboo Beach, som är den sista stranden innan nationalparken. Det finns förvisso en del resorter längs stranden, men tempot är lugnt. Stranden är kortare än Klong Dao och Long Beach, men längre än paradisvarianterna Klong Jark och Ao Nuy nedan.

Klong Jark

klong_jark

Klong Jark bjuder på paradiskänsla i form av kritvit sand och lugnt tempo. Här får vi ofta vara relativt ostörda, vilket givetvis kan ändras efter säsong. Är du ute efter öde strand-känslan är både Klong Jark och Ao Nuy Beach bra alternativ att spana in. Vi tycker själva att dessa stränder gör sig bäst utan småbarn, vilket skapar perfekta förutsättningar för honeymooners!

Ao Nuy

Första gången vi besökte Ao Nuy Beach kändes det som att kliva in i en filmscen från Robinson. Stranden var nästan öde med undantag från en strandhydda med massage och minibar. Längs den korta stranden finns inte en resort i sikte, däremot ett gäng apor som hälsar på med jämna mellanrum. 

Läs mer: Bästa stranden på Koh Lanta – strandguide med 13 tips

Boende

The Lazy Lodge (bungalow med pris i mellanklassen)

lazy lodge lanta

The Lazy Lodge är ett av våra favoritställen när det vankas dejt, både för allmänt strandhäng och lunch. Här finns härliga bungalows (egentligen enbart för resortgäster, men i mån av plats får utomstående också hänga här) som passar perfekt för vila, bokläsning och allmänt slappande. På området finns också ett gäng fräscha bungalows att hyra. Perfekt mellanklassboende, dock med guldkant, för ett par på smekmånad! Läs mer och boka här.

Pimalai (lyxboende)

sunset koh lanta

Har ni en stor påse pengar att spendera under smekmånaden i Thailand? Boka i så fall in er på Pimalai! Här lär Tom Cruise ha bott när han besökte Koh Lanta, och man kan väl säga att priserna är därefter. Jag har flera vänner som har bott på Pimalai vid extra festliga tillfällen (bröllopsdag till exempel!) och alla har varit supernöjda med både boende, service och mat. Jag och Tobias var här på extravagant middag för några år sedan – och visst är stället verkligen något extra.

Restauranger

Budget – Matmarknad i Saladan

Att strosa runt och handla godsaker bland matstånden inne i Saladan (alltså Koh Lantas ”huvudort”) är ett måste för alla typer av resenärer. Nygrillad majs, fruktshakes och thailändska pannkakor – det här är helt klart en värdig aktivitet under bröllopsresan.

Mellan/Lyx – Yang

yang koh lanta

Föredrar du sittande bord i lummig miljö? Då är Yang ett givet alternativ. Här äter du lyxmat för en spottstyver jämfört med svenska priser. Missa inte! Läs mer: Yang garden restaurant på Koh Lanta (Boka bord genom att mejla frida @ yanglanta.com)

Tips! Även restaurangen Kindee rekommenderas varmt! Lite samma känsla som Yang ovan, men inte lika bred meny.

Lyx – Pimalai

Jag har redan nämnt Pimalai som boendealternativ ovan, men deras restaurang kan även rekommenderas för en lyxmiddag med fantastisk utsikt.

Frukosttips

Backyard Lanta

Det mest romantiska jag kan tänka mig är att bli serverad frukost på sängen…

Backyard lanta

… men som näst bästa alternativ kan jag tänka mig att bli bjuden på något av Koh Lantas frukostställen. Min nuvarande favorit heter Backyard Lanta och ligger vid Klong Dao. SÅ mycket gott att välja på!

Livingroom

Det här året valde jag och min man frukost på Livingroom som vår alla hjärtans dag-dejt. Mycket bra dejtställe!

Aktiviteter

Se soluppgång från en gondol i Mangroveträsken

Den här tidiga morgonturen genom Mangroveträsken för att se solen gå upp är romantisk så att det räcker och blir över! Vi har flera vänner som har bokat turen och vittnar om en fantastisk upplevelse, och som extra grädde på moset serveras frukost på båten. Det finns flera bokningsmöjligheter, en aktör jag har blivit rekommenderad är Tung Yee Peng Villaga – The Local Gondola.

Utomhusbio

cinema koh lanta

Utomhusbio med popcorn och hålla hand – kan det måhända vara något som lockar under smekmånaden? 10/10 om du frågar mig! Lanta Cinema har verkligen blivit ett välkommet inslag på ön. Här kan du alltså sitta under himlavalet och knapra popcorn framför en stor bioskärm, ett hett tips är dock att ösa på med myggmedel. Information samt spelschema finns på Lanta Cinemas FB-sida.

Massage

Koh lanta

Självklart ska ni unna er proffsig och prisvärd massage under er smekmånad! På Koh Lanta finns oräkneliga ställen att gå till, både direkt på stranden och på finare spa-avdelningar. Jag kan bland annat rekommendera par-massagen på Dreamy Spa och deras behandling ”Dreamy Delight for couples” (Hawaiian Massage, Smooth lavender Body Mask, Aloe Vera Facial, Manicure and Pedicure or Reflexology Foot Massage.)

Zipline

zipline koh lanta

När ni har tröttnat på romantiska aktiviteter och att titta varandra djupt i ögonen hela dagarna finns en hel massa roligheter att sig an för att få adrenalinet att rusa. Ett exempel är zipline med tillhörande utsikt som blir ett välkommet avbrott från strandliv och poolbad. Mer information hittar du på Lanta Ziplines FB-sida.

Padel och beachvolleyboll

Koh Lanta Padel

Gillar ni att idrotta tillsammans som par? Grattis, då är Koh Lanta verkligen rätt plats att resa till. På resorten Slow Down finns en stor beachvolleyboll-community, men det erbjuds också kurser/lektioner för nybörjare. Numera finns också padel på ön, turneringar anordnas både uppe på Malee Highlands och på Slow Down. Perfekt läge ett boka en mix-match.

Utflykter till närliggande öar

koh ngai

Koh Lanta är härligt på alla sätt och vis, men att ta sig an en och annan utflykt till de mindre öarna i närheten kan blir en härlig ”semester i semestern”. Jag skulle till exempel rekommendera Koh Kradan, Koh Mook eller Koh Ngai, där ni kan boka en eller flera nätter i en enklare bungalow vid stranden. För egen del får jag dock konstatera att rastlösheten kommer krypande ganska snabbt – då återvänder jag gärna till Koh Lanta och dess valmöjligheter.

Fler Koh Lanta-tips: Att göra på Koh Lanta – 13 favoriter

Så, det var mina tips för en härlig och romantisk vistelse på Koh Lanta. Enjoy!


Gilla gärna Resfredag på Facebook för att få del av fler restips framöver. Här hittar du fler tips om att resa till Koh Lanta, Thailand. (Foto taget på Koh Ngai.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close