Close
Jag vill bli en äventyrare!

Jag vill bli en äventyrare!

Förra veckan var jag på utvecklingssamtal för min sexåriga dotter Julia. På något vänster började jag och hennes lärare att prata om resor och jag berättade att vår familj reser både ofta och gärna. ”Ja, men det förklarar saken”, sa läraren, och berättade vad Julia hade skrivit på lappen när eleverna fick svara på frågan om framtida drömjobb. Jag vill bli en äventyrare.

Många barn, inklusive min dotters klasskamrater, drömmer om att bli poliser, lärare och frisörer när de blir stora. Men, på Julias lapp stod det alltså ”Jag vill bli en äventyrare”, rättstavat och med prydliga bokstäver. Jag kunde inte låta bli att sträcka på ryggen och nicka nöjt för mig själv. Äventyrare. Jag hoppas att min dotter för evigt ska behålla känslan av att ingenting är omöjligt och att inget eller ingen ska hindra henne från att uppfylla sina drömmar. Jag hoppas såklart också att världen inte fortsätter i samma galna riktning som den gör idag idag – jag vill att min dotter ska ha möjlighet att åka från land till land och göra det hon (tydligen) föddes till att göra. Äventyra!

äventyrare

beach

äventyrare

14 comments

 1. Men UNDERBARA Jullan! Det yrket önskar jag åt mina barn också! Och alla andra barn i hela världen, när jag tänker efter. <3

  1. Haha, men eller hur! Något rätt har vi gjort med våra barn i alla fall – lärt dem att tänka utanför boxen… 🙂

 2. Åh vad gulligt! Hejja Julia!

  1. Ja – du må tro att jag satt med ett fånigt leende på läpparna. Ska framföra heja-ropen! 🙂

 3. Åhhhh, så himla fint och coolt sagt!

  1. Ja, hon är både fin och cool vår Jullan! 🙂

 4. Ååh så gulligt! 🙂

  1. Hoppas få se henne med en kamera i handen på Grönland framöver!

 5. Barns tankar och drömmar är underbara! Jag har ju förmånen att ta del av många barns drömmar och det är alltid lika spännande 🙂 Ett av mina egna barn vill bli påskhare när han blir stor och med en sommar bakom oss med en lönsam saftkiosk på parkeringen ordnad av mina barn och ett grannbarn på en hammarplastlåda så verkar det inget fel på entreprenörsandan 🙂 Vem kommer INTE behöva en påskhare som kommer och gömmer påskägg i framtiden liksom? 🙂
  Roligt med samarbetet! Vi ska också testa kläder och vara ambassadörer för ett klädmärke med början nu i höst. Det ska bli roligt med ett långtidssamarbete och jag ser framemot att (förhoppningsvis) kunna leverera fina klädbilder från våra bergsturer.

  1. Påskhare, låter perfekt – han kommer att ha massor med jobb! Vad spännande med ambassadörsskap Linnea, ser fram emot att se vilket märke det rör sig om. 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close