Close
September på Sturkö

September på Sturkö

Kl 05:21 i tisdags morse hoppade jag och yngsta dottern Nelly på tåget vid Stockholm Central för att rulla ner mot Karlskrona. Ett missat anslutningståg i Alvesta och några bittra tårar senare (inte dotterns, utan mina – jag klarade uppenbarligen inte av motgången att se tåget tuffa iväg utan oss) landade vi äntligen på Sturkö, igen.

Det är alltid skönt att komma ner hit, jag älskar att se årstidernas skiftningar här ute på ön. Höststormarna och ösregnet hör liksom till, även om jag hade hoppats på lite mer uteväder inte minst för Lillmyhran som snabbt blir rastlös inne i mammas hus. (Det känns förresten fortfarande konstigt att säga ”mammas hus” istället för ”mina föräldrars hus”. Vänjer man sig någonsin?) Jag och mina syskon turas om att vara med mamma och jag kan åter igen konstatera vilken styrka det är i att vara en stor familj. Cancern gör henne allt svagare och det är tungt att se. Samtidigt är vi glada för varje extra dag vi får tillsammans och jag får verkligen påminna mig själv om att ta tillvara på tiden vi har nu istället för att sörja för det som komma skall.

För ett par dagar sedan tog jag, Nelly och systemkameran en promenad i krokarna. Regnet hängde i luften, men desto mer dramatiska blev bilderna.

September på sturkö
Solrosfältet kämpar fortfarande med några tappra blommor som vägrar ge efter för höstvindarna.
superfit höstskor
Superfit barnskor (den här modellen heter SPORT5) är utan tvekan de bästa skorna barnen har haft. Vattentäta, bekväma och rejäla – perfekta höstskor!
september på sturkö
Det här motivet har jag fotat cirka en miljon gånger, och jag lär fortsätta minst en miljon gånger till.
september på sturkö
Jag har varit eldvakt hela veckan, på uppmaning av min storebror.
september på sturkö
Ännu en solnedgång sedd från mammas veranda. Att se solen gå ner över Karlskrona tillhör mina absolut bästa barndomsminnen.

Ju äldre jag blir, desto mer uppskattar jag att vara här även de månaderna som inte är förknippade med sommarlovet. Imorgon åker jag och lillfjanten tillbaka till Stockholm (håll tummarna för smidig resa), jag ska hem och packa om väskorna igen. Senare i veckan väntar ett jobbuppdrag som börjar i Amsterdam och slutar i Lissabon. Det blir sista resan i en väldigt intensiv resemånad. Jag ser fram emot en lugnare period i oktober, tanken är att jag ska ägna tiden till att hinna ikapp på alla möjliga fronter. Trevlig helg!


Hur ser era planer ut för resten av månaden? Lugnt eller fullt ös?

3 comments

  1. För mig gäller fullt ös på resfronten till i början av oktober, sen fortsatt fullt ös på jobbfronten till slutet av oktober, sen hoppas jag att det lugnar ned sig något och jag ser fram emot denna höst förutspådda favoritmånad – november!

    1. Bring it november! Glöm inte att njuta längs vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close