Close
Lövhagen i Nynäshamn: en perfekt start på höstlovet

Lövhagen i Nynäshamn: en perfekt start på höstlovet

Idag ligger stora delar av Sverige under ett tjockt lager snö, men höstlovet förra veckan levererade precis enligt plan. Röda, gula och orangea träd, strålande höstsol och krispig höstluft = bästa receptet för en lyckad familjeutflykt till Lövhagen i Nynäshamn.

Jag har egentligen inget emot vackra vinterlandskap, men i ärlighetens namn har jag inte hunnit njuta klart av hösten. Förra veckan kickade igång barnens höstlov med en utflykt till Lövhagen i Nynäshamn som är ett av våra favoritställen här i hemtrakterna. Med varm choklad, kex och i sällskap av två storkusiner tog sig barnen an skog, klippor och en hemlig grotta innan det var dags att åka hem igen.

Höstlov på Lövhagen, Nynäshamn

knapellskär

knapellskär

lövhagen i Nynäshamn

knapellskär

knapellskär

knapellskär lövhagen

knappelskär

knappelskär

knappelskär Nynäshamn
Samtliga foton från Lövhagen, Nynäshamn: Monica Bernpaintner

Lövhagens friluftsområde i Nynäshamn ligger cirka tre kilometer från Nynäshamns centrum, som i sin tur ligger cirka sex mil från Stockholm. Precis vid parkeringen in till Lövhagen finns också kaffeservering och vandrarhem. Vi brukar packa med fikakorg och ge oss ut på någon av vandringslederna, och under sensommaren är det här ett stående utflyktsmål för att plocka mängder med blåbär. Flera av bilderna ovan är tagna vid udden Knappelskär, som nås efter en dryg kvarts promenad från parkeringen. Här finns stenstrand, klippor och fantastisk utsikt över skärgården. Det går bra att köra på skogsvägen hit med barnvagn, i vart fall en rejälare sådan.

Läs mer om saker att se och göra i Nynäshamn:

3 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close