Close
Att göra i Madrid: 5 tips till Spaniens huvudstad

Att göra i Madrid: 5 tips till Spaniens huvudstad

Vad finns det att göra i Madrid? Mitt förslag är att börja med en frukost vid något av stadens otaliga torg, sedan satsa på museum eller konsthallar för en dos kultur, pausa för lite parkhäng och gå vidare för en drink på en av stadens takterasser.

Lagom till solen går ner styr du stegen mot palatsets mäktiga uppenbarelse och fortsätter kvällen med att frossa i tapas innan du beger dig mot dansgolvet för en het salsa. I Madrid är natten alltid ung.

”Madrid är livfullt, innerligt och passionerat. Lena stjärnklara kvällar fylls av myllrande folkliv, vackra torg och ljudet av middagar som aldrig tycks vilja ta slut. Låt stegen föra dig från den ena stadsdelen till den andra, under en weekend hinner du uppleva mycket!”

– Resfredags weekendguide till Madrid.

att göra i madrid

madrid

att göra i madrid

klistermarken

Att göra i Madrid: 5 tips till Spaniens huvudstad

Mitt veckoslut bland plazas och tapas resulterade förutom i ett eldprov för min rostiga spanska också i en cityguide för dig som vill få ut det mesta möjliga av din weekendresa till Spaniens huvudstad.

#1. Restaurangtips

madrid
Mercado de San Miguel, saluhallarnas inglasade Mecka.

I Madrid kan du med fördel styra stegen mot någon av matmarknaderna: Mercado de San Miguel, Mercado de San Antón och Mercado de San Ildefonso för att nämna några. En av de bättre matupplevelsen under vår resa är en måltid på El TriCiclo, som finns med i Michelinguiden.

Tips: Missa inte matgatorna Cava Baja och Cava Alta.

#2. Utsiktsplatser

palacio
Golden hour och magi, solnedgång vid Palacio Real.

I Madrid har du många chanser att uppleva huvudstaden från högre höjder. Några tips att ta fasta på är Mercado de San Antón i Chueca, takterassen vid Gymage Lounge Resort, kulturcentret La Casa Encendida eller utsikten från Palacio Real.

#3. Shopping

shopping I Madrid

De dyra märkeskläderna shoppar du längs den pampiga paradgatan Gran Vía. Vill du åt alternativa hipsterbutiker ska du istället ta dig till kvarteret Chueca.

De bästa loppisfynden hittar du under ett söndagsbesök på loppmarknaden El Rastro. På söndagarna antar gatorna i kvarteren La Latina och Lavapiés en ny skepnad och förvandlas till en loppmarknad med otaliga bord med diverse fynd. 

#4. Kultur

madrid

I Madrid finns allt från färgglad gatukonst till konstmuseum i världsklass. Våra bästa kulturstopp gjordes på kulturcentrumet La Casa Encendida. Det vackra kristallpalatset och konsthallen Palacio de Cristal vid Parque del Retiro är också sevärt.

#5. Att resa till Madrid med barn

Madrid med barn

Är den här staden ett resmål som lämpar sig för småbarn? Jag besökte staden med min tvååriga dotter och visst erbjuder staden mycket roligheter även för barnfamiljer.

Läs mer: Madrid med barn: trädgårdshäng, sagoslott och tapas

sunset Madrid

Fler tips hittar du här: Så får du ut det mesta av din weekendresa till Madrid


Min resa gjordes i samarbete med Skyscanner i samband med att jag testade den senaste versionen av Skyscanners app.

14 comments

 1. Tack för inspiration 🙂 härliga bilder!!! Du har verkligen gjort mig sugen att boka Madrid!!! Först ut är Mallorca sen gran Canaria! Vem vet! Kanske nästa resa blir till just Madrid?! Ha en skön sön! Kramar

  1. Mallorca, Gran Canaria och Madrid låter som en bra plan tycker jag. Tack detsamma!

 2. Håller med om att Madrid verkligen är en härlig stad. Åker du dit igen så missa inte ett besök på slottet.

  1. Jag kommer absolut att åka dit igen, får se till att gå in i slottet då – inte bara hänga utanför…

 3. Vilken härlig guide. Du får mig att vilja åka till Madrid och Spanien.

  1. Tack snälla du! Ja, åk, staden bjuder på många schysta fototillfällen! 🙂

  1. Tack Rebecca – vad glad jag blir!

 4. Skillat som alltid!

  Måste tycka att det är madrids bästa sida du besökt. Loppisen är himla mysig och parken. Jag kan dock tycka att det var varmt, dammigt och smutsigt när jag var där som drog ner en del av betyget men att det och andra sidan har så himla mycket god mat att det drar upp betyget och jämnar ut det 😉

  1. Tack fina du! Det var varken dammigt eller särskilt smutsigt när vi var där – och lagom varmt. Skulle aldrig åka dit under högsommar, då kokar det tydligen i stan..

   Maten ja. ÅH!

 5. Åh vilken bra guide. Madrid är jag bra sugen på!!

  1. Madrid är riktigt fina grejer. Och tack för fint beröm, vad glad jag blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close