Close
Höstweekend i Sverige: hit åker jag gärna

Höstweekend i Sverige: hit åker jag gärna

Även om jag för tillfället befinner mig i Skottland finns det många hösthelger att fylla med roligheter hemma i Sverige när jag kommer tillbaka.

Jag ser många artiklar delas om de bästa weekendresmålen i Europa just nu, men själv är jag inne på att planera för en och annan höstweekend i Sverige. Här är några destinationer jag gärna besöker, och aktiviteter jag gärna fyller helgerna med, under den här hösten.

höstweekend i sverige

Resfredag vecka för vecka: Höstweekend i Sverige – hit vill jag åka!
att resa med min man

#1. Naturupplevelser

Höga Kusten är ett kustlandskap i Ångermanland som numera också är ett av våra världsarv. Jag har hört så oerhört mycket gott om den här delen av Sverige – och i synnerhet om Skuleberget och Skuleskogens nationalpark. Det är förvisso väldigt långt att åka från Stockholm, men jag är helt övertygad om att jag skulle få lön för mödan!

#2. Spaweekend

Varbergs Kusthotell, Falkenberg Strandbad, Ystad Saltsjöbad eller kanske det nyöppnade Hotell Havsbaden i Grisslehamn? Det finns ett helt gäng spaanläggningar i Sverige som lockar när kylan lägger sig över landet. Jag har förmånen att i princip bo granne med Nynäs Havsbad, det är såklart också ett utmärkt alternativ.

#3. Stadspuls

Det snackas ofta om de “självklara” weekendresmålen Stockholm, Göteborg och Malmö – själv är jag inne på att utvidga begreppet höstweekend i Sverige till att inbegripa andra pärlor. Just nu tänker jag att Umeå och Uppsala ligger närmast till hands för mig att utforska närmare.

#4. Barnfokus

Vi har fortfarande ingen höstlovsresa inplanerad för familjen. Tobias måste jobba, men jag hoppas att han i vart fall ska ta en extra dag att förlänga helgen med. På tre dagar skulle vi hinna en bra utflykt – hade vi inte varit i Astrid Lindgrens Värld i somras hade jag velat åka dit under lovet (de har tydligen öppet hela höstlovsveckan, vissa dagar även kvällsöppet). Nu lutar det istället åt någon av alla Stockholmsaktiviteter som erbjuds – det anordnas så enormt mycket roligheter i huvudstaden under lovveckorna. Jag har också ett gäng höstutflykter i Stockholm som jag gärna tar med familjen på.

#5. Träningshelg

Jag har tidigare nämnt att jag gärna skulle haka på ett koncept som Systrar i Bergen – där huvudfokus ligger på träningsupplevelser, men också på skönt häng och nya bekantskaper. Nu i oktober (18-21) kör Systrar i Bergen en weekend till Engelberg i Schweiz, med fokus på hajk och yoga. I år kommer jag inte att ha möjlighet att resa till Schweiz, men det är precis en sådan här typ av helg jag vill boka in mig på i Sverige under hösten. Hajk och yoga, det låter som en ultimat höstkombination!

Läs mer:


För dig som är nyfiken på fler spaningar, tips och veckosammanfattningar hittar du dem under kategorin Resfredag vecka för vecka

8 comments

 1. Härliga tankar, och du jag älskar den första bilden med droppen som hänger där på – ja vad det nu är för bär? Hehe

  Jag har planerade besök i Göteborg och Jönköping i höst. Och var ju just i Örebro. Ingen annan utlandsresa inplanerad, så satsar också på en nordisk höst <3

  1. Tack för fotocred! Bären ja… haha, bra fråga! 🙂

   Göteborg och Jönköping låter som bra val. Bodde i Jönköping ett halvår, finfina grejer.

 2. ja ja ja!! jag vill resa nära den här hösten!

 3. Höga Kusten är verkligen en perfekt weekend-destination. Vi var där för några helger sedan och vandrade, provade whisky, gick på konsert mm.

  1. Åh ja, men jag har förstått det. Ser fram emot att komma dit en dag!

 4. Bra med Sverigetips! Husbilen är egentligen perfekt för helgturer, men vet inte vad vi kommer hinna. Tror att den kanske behöver servas eller repareras lite också …

  1. Den har sannerligen tjänat er troget den här sommaren, er husbil! Förstår om den behöver servas lite grand nu. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close